Ezek a kilátások magukért beszélnek!

Főoldal > Ezeken a helyeken csodás naplementét láthatsz Budapesten!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezeken a helyeken csodás naplementét láthatsz Budapesten!


2022/07/23
NA

Nyári napokon sokkal több programlehetőségünk van, hiszen sokkal hosszabbak a nappalok, remek az idő, és az ember kedve is jobb, mint télen. Egy szép naplemente megcsodálása nem kerül semmibe, mégis léleksimogató hatása van.

Budapesti panoráma

Gellért-hegy, Budapest ékköve

 

A kihagyhatatlan Gellért-hegy Budapest ékköve és 1987 óta a Világörökség része, 235 méter magasan emelkedik a város fölé.
Története egészen a kelták idejéig nyúlik vissza, az Árpád-kor idején Pesi-hegy illetve Kelen-hegy névre hallgatott, a Szent Gellért-hegy elnevezést a 15.századtól kezdve ismerjük, ai egy legendához köthető; 1046-ban a hittérítő Gellért püspököt a pogányok hordóba zárták és a sziklás részről a mélybe dobták.
Nappal és este is csodás látvány tárul a szemünk elé a magasból. Egy kimerítő nap tán innen csodálva a naplementét felér egy nagy lélegzetvétellel.

 

Romantikázók kedvelt helye, Gül Baba türbéje

 

A Rózsadomb Dunára néző részén található Gül Baba türbéje egy lenyomata az egykori magyarországi török uralomnak. 
Egyik leghíresebb és legszebb műemlékünk nevéhez két legenda is köthető. Egyik szerint Gül Baba egy szerzetes volt, aki megsebesült Buda várának elfoglalásakor, majd a mai Mátyás templomban halt bele sérüléseibe. A Gül Baba elnevezést – azaz a Rózsák Atyja nevet – turbánján lévő rózsaszálról kapta.
Másik elbeszélés szerint Gül Baba egy egyszerű illatszerárus volt, akinek rózsái legendásan szépek voltak. 
Bármely történet is az igaz, egy biztos: a kilátás felemelően szép innen, Pest teljes irányába ellátunk, és csodálhatjuk a vöröslő égboltot, a romantikus rózsakertben pedig andaloghatunk kedvesünkkel. 

 


Az örök klasszikus Halászbástya

 

Nevét feltehetőleg az ostrom ideje alatti védelemről kapta; a halászok céhéről.  A lenyűgöző épületegyüttes 1895 és 1902 között épült fel, Schulek Frigyes tervei alapján, majd súlyosan megrongálódott a második világháború alatt, ezeket a károkon Schulek Frigyes fia, Schulek János tervei szerint dolgoztak. 
A turisták közkedvelt helye elsősorban a fantasztikus kilátási lehetősége miatt ilyen népszerű, melyet a kilátóteraszról csodálhatunk meg. Rálátunk a Dunára és a Parlamentre. Való igaz, a sok látogató mait elég nyüzsgő a hangulat, tehát ha meghittebb pillanatokra vágyunk, érdemes inkább hétköznap idelátogatni. 

 

Csodás körpanoráma a Margitszigeti víztoronynál

 

A Margitsziget középső részén található 111 éves, 57 méter magas műemlék igazi látványosság; 360 fokos körpanorámában láthatjuk Budapestet. 
A Ray Rezsőt tervezte víztorony a sziget egyre inkább növekvő vízellátását volt hivatott megoldani, az anyaghasználatban a vasbeton mellett döntöttek, ezzel elindítva egy technológiai újítást a modern magyar építészetben. 
A budai hegyei körvonala is kirajzolódik a messzeségben, illetve a Dunát átívelő hidak látványa tárul a szemünk elé. 

 

Kilátó a belváros szívében, a Szent István Bazilikából 


Az ország egyik legmagasabb épületéből gyönyörű kilátás tárul a szemünk elé; 65 méter magasból nézhetjük a Bazilika körteraszáról a legnyugvó nap alatt tündöklő várost.
A neoklasszicista stílusú templom 54 évnyi munka után készült el. Megépítéséhez anyagilag hozzájárultak azok az emberek, akik az 1838-as árvíz idején a Szent István tér közepén lévő dombon próbáltak menedékre szert tenni, így ezt égi jelnek vették, hogy arra a helyre kell építeni a templomot. 
Toronylifttel tudunk feljutni a szédületes látványért; a pesti háztetők sokasága és a körutak, sugárutak látképe páratlanul szép képet alkotnak. 
 


TurizmusmarketingHello

Legfrissebb cikkek


Itt a legolcsóbb a kávé Gödöllő belvárosában: utánajártunk 6 különböző helyen
Gödöllő belvárosa mindig is a helyiek és a városba látogatók találkozási pontja volt. A kellemes séták, a parkok és a történelmi látnivalók mellett a kávézók is fontos szerepet játszanak az itt élők és ide látogatók életében. De vajon hol találhatjuk a legolcsóbb kávét ezen a gyönyörű helyen és milyen kávét isznak általában a gödöllőiek? Utánajártunk a helyi kávézók kínálatának, és megosztjuk tapasztalatainkat.
Hatalmas autóbaleset a Gödöllői M3 autópályán: rendőrautóba gázoltak bele!
Hétfő délután, az M3 autópálya gödöllői szakaszán olyan esemény történt, amelynek tanulságokkal teli és szerencsére pozitív kimenetelű részleteiről számolhatunk be. Egy szolgálati rendőrautó, melyen jól láthatóan a hátsó szélvédőn villogóval kísért felirat volt olvasható: "Húzódj balra!", kénytelen volt a forgalmi okok miatt leállni az autópályán – úgy látszik, nem volt elegendő jelzés ez sem valakinek. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Facebook oldalukon közölte a borzalmas történet részleteit. 
Lesújtó hír: a Gödöllői Erdei Vasút végleg megszűnik
Gödöllő környékén szomorúság és csalódás lengi be az emberek szívét, mivel a hosszú éveken át a térség egyik legkedveltebb turisztikai látványosságát, a Gödöllői Erdei Vasutat végleg bezárják. Az értesülés megrázta a helyi közösséget, hiszen az elmúlt években ez a kisvasút az életük szerves részévé vált. A hírt a Gödöllői Kisvasút jelentette be a hivatalos Facebook oldalukon. 
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!