Múzeumok Őszi Fesztiválja Gödöllőn csodás programokkal!

Főoldal > Múzeumok Őszi Fesztiválja Gödöllőn – izgalmas családi programokkal

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Múzeumok Őszi Fesztiválja Gödöllőn – izgalmas családi programokkal


2022/10/15
NA

A Királyi Kastély mindig csodálatos kulturális programoknak ad otthont, és ez most sincs másképpen. Egy hónapon keresztül látogathatják meg a kastélyban megrendezésre került őszi fesztivált a kedves látogatók, ahol családi programokkal, zenés bemutatókkal, kiállításokkal és tárlatvezetésekkel is találkozhatunk. 

Múzeumok Őszi Fesztiválja Gödöllőn

Classic is cool - pályaorientáció középiskolások számára

 

Időpontok: 
2022.10.22. 10.00-13.00
2022.11.12. 10.00-13.00


Classic is cool - pályaorientáció címmel indul az a program, melyben középiskolások ismerhetik meg, hogy milyen is egy múzeumban dolgozni. A havonta egy szombat délelőtt alkalmával megismerkedhetnek a tinik újszerű, interaktív módon a kastély dolgozóinak munkájával, valamint a kastély épületével és a benne levő kiállításokkal.

 

„Célunk, hogy az iskolai közösségi szolgálatos órák megszerzésén túl a program során felkeltsük a középiskolás korosztály érdeklődését a kastély iránt, a kastély történelme iránt, a diákoknak lehetőségük legyen szabadon feltenni a kérdéseiket, és egy iskolai kereteken kívül program során kötetlenebbül is megismerkedni a múzeumi világgal.” – olvasható a Királyi Kastély honlapján.

 

Bunker aranya-kódfejtő játék, a gyerekek kedvence

 

2022.10.22. 12.00, 15.00
2022.10.23. 11.00, 13.00
2022.10.29. 12.00
2022.10.30. 12.00

 

A gyermekek nagy örömére kincsvadászat is indul a föld alatt, illetve egy szabadulós játék a kastély Horthy-bunkerében. A játék lényege, hogy a „bombázások” előtt ki kell menekíteni a kincseket, erre 60 percük van a kis játékosoknak. A játék a bombabiztos óvóhelynek tervezett bunkerben zajlik, ahol titkos kódok, rejtjelek segítségével juthatnak el a résztvevők a kincsekhez. A játékra maximum. 5 fős csapatok jelentkezését várjuk. 12 éves kor alatt a részvétel nem ajánlott

 

Levelek a kastélyból

 

Időpont: A kastély pénztárának nyitvatartási ideje alatt elérhető.


Családi játékos feladatok az állandó kiállításban. A játékos feladványok, kihívások megoldása közben megismerhetik a játékosok a királyi család életét, és a mindennapjaikat a kastély falai között. A játéban résztvevő család a saját tempójában haladhat, az biztos, hogy a gyerekek és felnőttek egyaránt élvezni fogják. 

 

Élmény séta a magyarok szeretett királynéjával, Sissivel


2022. 10. 16. 11.00, 14.00
2022. 10. 22. 11.00, 14.00
2022. 10. 23. 11.00, 14.00
2022. 10. 25. 13.00
2022. 10. 27. 13.00
2022. 10. 29. 11.00, 14.00
2022. 11. 05. 11.00, 14.00
2022. 11. 06. 11.00, 14.00

 

Időutazáson vehetünk részt, magával „Sissivel”, aki beavat minket a gödöllői királyi élet mindennapjaiba, elmeséli nekünk miért szereti annyira ezt a várost, és végig vezet minket a lakosztályokon is. Sok érdekességet tudhatunk meg, és igazán közel érezhetjük magunkat a királyi családhoz és magához a királynéhoz is. Történelem és Sissi kedvelőknek kötelező program!

 

Forrás és további infók itt találhatóak!
 


Közösségi média marketing Múlt Online marketing Turizmus TurizmusmarketingHello

Legfrissebb cikkek


Gödöllő Egészségügyi Központ: változnak a szabályok és díjak októbertől
A gödöllői egészségügyi központban jelentős változásokra számíthatnak a betegek, ahogy az október beköszönt. A városi képviselőtestület szeptember 21-i tanácskozásán jóváhagyta a Tormay Károly Egészségügyi Központ térítési díj ellenében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások szabályzatának frissítését, amely hatással lesz az itt ellátott páciensekre és a szolgáltatások igénybevételének módjára.
BMW, Audi, Mercedes: Gödöllőn nyitotta meg új központjának kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító
Gödöllő városa a közelmúltban újabb mérföldkövet ünnepelhetett, hiszen az egyik vezető német autóipari beszállító, a TRUMPF Hungary Kft. itt nyitotta meg legújabb központját, amely a délkelet-európai régiót szolgálja ki. A vállalat az új létesítményben a digitális hálózatba kapcsolt gyártáshoz szükséges lemezmegmunkáló munkagépek, valamint az akkumulátor-technológiához és az autóipar számára készült lézerek értékesítését kívánja növelni. A cégcsoport tervei szerint az évtized közepére a régióban elérheti a 100 millió eurós forgalmat.
Fuss Veresegyházon: Veresi Futónap október 8-án
A futás mindig is az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb időtöltés volt az emberek körében. Az egészség megőrzése, a közösségépítés és a sport iránti szenvedély mind olyan tényezők, amelyek összehozzák az embereket a futópályákon. Az ilyen események nem csak a tapasztalt futók számára nyújtanak kihívást, hanem a kezdőknek is lehetőséget adnak arra, hogy beleszeressenek a futás világába. Azok számára, akik szeretnének egy remek futóeseményen részt venni, és még ráadásul Veresegyházon, az idilli kisvárosban, most itt a lehetőség!
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!