Gödöllői Múzeumok Éjszakája programok a Királyi Kastélyban

Múzeumok Éjszakája Gödöllőn: hagyd, hogy idén is elvarázsoljon a kastély!

2024-06-12 18:38

Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal várja a látogatókat a Gödöllői Királyi Kastélyban. Ez az esemény minden évben számos érdeklődőt vonz, és nem véletlenül: a kastély és parkja idén is varázslatos élményeket kínál minden korosztály számára.

Múzeumok éjszakája Gödöllő

Zenés és táncos előadások a Díszudvarban Gödöllőn

 

Az esti órákban a Díszudvar ad helyet a zenés és táncos előadásoknak. A programsorozatot a Duna Szimfonikus Zenekar koncertje nyitja meg, amely vidám dallamaival varázsolja el a közönséget. Ezt követően az Urban Verbunk előadásában modern tánc és népi hagyományok ötvözete kápráztatja el a látogatókat, majd az estét a Pedrofon Rock and Roll Zenekar koncertje zárja, amely a rock and roll szerelmeseinek nyújt felejthetetlen élményt. Az időjárás esetleges szeszélye sem lehet akadály, hiszen eső esetén a Lovardában kerülnek megrendezésre a programok.

 

Különleges koncert a gödöllői kastély kápolnájában


A kastély kápolnája is különleges zenei élményt kínál. Este kilenc órától a Városi Vegyeskar koncertje várja az érdeklődőket, amely meghitt és spirituális hangulatot teremt a kápolna falai között. Ez az esemény is ingyenes, így bárki részt vehet rajta, aki vágyik egy kis lelki feltöltődésre.

 

Múzeumok Éjszakája Gödöllő: WAMP Design Vásár és barokk kvízjáték

 


Az udvaron egész nap különféle programok várják a látogatókat. A WAMP Design Vásár, a „vasárnapi művész piac”, egész nap nyitva tart, és egyedi tervezésű termékeit kínálja. A barokk színház szerelmesei pedig különleges élményben részesülhetnek, hiszen 19 órától kvízjáték indul Dr. Sisi címmel, ahol 3-5 fős csapatok mérhetik össze tudásukat Erzsébet királynéról. Ha kívülről tudod Erzsébet királyné összes kutyájának becenevét és többször láttad az Elizabeth musicalt, akkor itt a helyed! A játék kb. 80 perces és a nyertes csapat ajándékcsomagot kap.

 

Kastélypark Gödöllőn: Gyerekprogramok és történelmi séták


A Kastélyparkban is izgalmas programok várják az érdeklődőket. A Királydombi pavilon 17.00 és 21.00 óra között látogatható, ahol a látogatók megismerkedhetnek a kastély történetével és különleges építészeti megoldásaival. A gyerekeket kézműves foglalkozások és pecsétgyűjtés várja a Tourinform iroda előtt, ahol akár saját babzsáklabdát is készíthetnek.

 

Találkozz Erzsébet királynéval a gödöllői Múzeumok Éjszakáján


Erzsébet királyné személyes találkozóra is lehetőség nyílik a kastély dísztermében. Őfelsége 18.30 és 21.30 óra között cercle-t tart, ahol elbeszélget az elé járulókkal. Ez a különleges élmény a múzeumi belépőjeggyel látogatható, és egy igazi időutazásra hívja a látogatókat.

 

Állandó kiállítás és titkos történelem Gödöllőn a kastélyban


Az állandó kiállítások szintén izgalmas programokat kínálnak. 18.00 és 21.00 óra között egyénileg tekinthető meg a kastély állandó kiállítása, majd 21.00 órától tárlatvezetés keretében, csoportosan látogatható. A kastély titkos életét bemutató kiállítás 1950 és 1990 közötti időszakból különleges tárlatvezetéssel várja az érdeklődőket a földszinti kiállításban és a Horthy bunkerben. A tárlatvezetések 18.15-től félóránként indulnak, és egészen 22.45-ig tartanak.

 

Kastélykápolna és időszaki kiállítások


A Kastélykápolna is izgalmas programokkal készül, ahol 18.30, 19.30, 22.30 és 23.00 órakor indulnak tárlatvezetések. Az időszaki kiállítások is látogathatók, például a Premontreiek 100 éve Gödöllőn című kiállítás, amelyet a Kastély Baráti Egyesület tagjai vezetnek.

 

Ne hagyd ki ezt a különleges alkalmat, ahol a múlt és a jelen találkozik egy varázslatos éjszakán a Gödöllői Királyi Kastélyban! Látogass el, és merülj el a történelem, a kultúra és a művészet világában ezen a felejthetetlen éjszakán. Kattints IDE a gödöllői Múzeumok Éjszakája programok teljes listájáért!

Aktuális híreink

Hírek
2024.október 5-én Gödöllő városa ismét megrendezi a Főtéren a már hagyományosnak számító Városi Egészség...
Hírek
2024 egy különleges év a magyar rockzene történetében, hiszen az EDDA Művek ötvenéves fennállását ünnepli....
Hírek
Ismét büszkék lehetünk Gödöllőre, hiszen a város ad otthont a példaértékű Zöld Varrodának. Ez a forradalmi...