Ezek a programok lesz Gödöllőn a Múzeumok Éjszakáján!

Az éjszaka amikor minden életre kel: Múzeumok Éjszakája Gödöllőn!

2022-06-11 13:42

Idén lett 20 éves a nagy sikernek örvendő Múzeumok Éjszakája programsorozat, ami az ország egyik legnagyobb és legnépszerűbb kulturális rendezvénye. Ehhez a rendezvénysorozathoz idén is csatlakozott Gödöllő, ahol több helyszínen lesznek elérhető foglalkozások, tárlatvezetések, elődások június 25-én, szombaton.

Programok Gödöllőn a Múzeumok Éjszakáján

Változatos, szuper játékok, előadások és meghosszabbított nyitvatartási idő


Frédéric Chopin Zenei Alapfokú Művészeti Iskola 


A gödöllői zeneiskolának a fő céljai közé tartozik a zene által való nevelés és hangszertanítás.  Ezen az eseményen náluk meg lehet ismerkedni a népdalok világával, dalok, mondókák, különféle játékok keretein belül. Sőt, saját hangszert is lehet készíteni. 


Gödöllői Iparművészeti Műhely


Az iparművészeket egyesítő műhely célja az európai hírű művésztelep hagyományainak megőrzése. népszerűsítése, a kortárs művészet és kultúra minél több emberhez való eljuttatása. A Természetes monokróm névre hallgató kiállítás négy ifjú művész alkotásait mutatja be. 


Gödöllői Királyi Kastély és Királyi Váró


A Kastélyban gyermekek számára is lesznek érdekes dolgok. A kastély díszudvarában megtekinthetjük a Maszk Bábszínház előadását, utána pedig a Kastélyparkban nézhetjük Prágai István solymás bemutatóját. 

 


Este szintén a díszudvarban fellép a Duna Szimfonikus Zenekar, előadják a Bűvös éj zenei válogatásukat, a műsorban többek között felcsendülnek a Szentivánéji álom dalai.
A gyerkőcök vasúti játékokkal foglalkozhatnak, illetve ingyenes színházi előadás is lesz.

 


Gödöllői Városi Múzeum


A városi múzeum kitesz magáért programok szempontjából. Tárlatvezetések az állandó kiállításoknál, kreatív gyermek foglalkozások, a Küszöb illetve az Escape My Shadows zenekarok is fellépnek.


Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ


A kézműves foglalkozások kedvelőinek itt lesz a helye!
Könyvjelzőt, hűtőmágnest, kulcstartót csinálhatunk a Tinkercad 3D tervező program segítségével, jótékonysági takaró kötésen vehetünk részt, illetve „Kreatív nagyik” címszó alatt még több kézműves foglalkozások lesznek minden korosztály számára. 
Kicsik és nagyok számára is lesznek társasjátékok, és ami a legkülönlegesebb program lesz: könyvtári szabadulószoba! 2-5 fős csapatok részére, bejelentkezés előtte szükséges. 

 

Lesznek még fantasztikus programok a Levendula Galériában, a MATE Mezőgazdasági Eszköz- és Gépfejlődés-történeti Szakmúzeumban és a Várkapitányi lakban. 
Részletes program információkért látogassatok el a Műzeumok Éjszakája honlapjára!
 


 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...