Ezek a programok lesz Gödöllőn a Múzeumok Éjszakáján!

Főoldal > Az éjszaka amikor minden életre kel: Múzeumok Éjszakája Gödöllőn!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Az éjszaka amikor minden életre kel: Múzeumok Éjszakája Gödöllőn!


2022/06/11
NA

Idén lett 20 éves a nagy sikernek örvendő Múzeumok Éjszakája programsorozat, ami az ország egyik legnagyobb és legnépszerűbb kulturális rendezvénye. Ehhez a rendezvénysorozathoz idén is csatlakozott Gödöllő, ahol több helyszínen lesznek elérhető foglalkozások, tárlatvezetések, elődások június 25-én, szombaton.

Programok Gödöllőn a Múzeumok Éjszakáján

Változatos, szuper játékok, előadások és meghosszabbított nyitvatartási idő


Frédéric Chopin Zenei Alapfokú Művészeti Iskola 


A gödöllői zeneiskolának a fő céljai közé tartozik a zene által való nevelés és hangszertanítás.  Ezen az eseményen náluk meg lehet ismerkedni a népdalok világával, dalok, mondókák, különféle játékok keretein belül. Sőt, saját hangszert is lehet készíteni. 


Gödöllői Iparművészeti Műhely


Az iparművészeket egyesítő műhely célja az európai hírű művésztelep hagyományainak megőrzése. népszerűsítése, a kortárs művészet és kultúra minél több emberhez való eljuttatása. A Természetes monokróm névre hallgató kiállítás négy ifjú művész alkotásait mutatja be. 


Gödöllői Királyi Kastély és Királyi Váró


A Kastélyban gyermekek számára is lesznek érdekes dolgok. A kastély díszudvarában megtekinthetjük a Maszk Bábszínház előadását, utána pedig a Kastélyparkban nézhetjük Prágai István solymás bemutatóját. 

 


Este szintén a díszudvarban fellép a Duna Szimfonikus Zenekar, előadják a Bűvös éj zenei válogatásukat, a műsorban többek között felcsendülnek a Szentivánéji álom dalai.
A gyerkőcök vasúti játékokkal foglalkozhatnak, illetve ingyenes színházi előadás is lesz.

 


Gödöllői Városi Múzeum


A városi múzeum kitesz magáért programok szempontjából. Tárlatvezetések az állandó kiállításoknál, kreatív gyermek foglalkozások, a Küszöb illetve az Escape My Shadows zenekarok is fellépnek.


Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ


A kézműves foglalkozások kedvelőinek itt lesz a helye!
Könyvjelzőt, hűtőmágnest, kulcstartót csinálhatunk a Tinkercad 3D tervező program segítségével, jótékonysági takaró kötésen vehetünk részt, illetve „Kreatív nagyik” címszó alatt még több kézműves foglalkozások lesznek minden korosztály számára. 
Kicsik és nagyok számára is lesznek társasjátékok, és ami a legkülönlegesebb program lesz: könyvtári szabadulószoba! 2-5 fős csapatok részére, bejelentkezés előtte szükséges. 

 

Lesznek még fantasztikus programok a Levendula Galériában, a MATE Mezőgazdasági Eszköz- és Gépfejlődés-történeti Szakmúzeumban és a Várkapitányi lakban. 
Részletes program információkért látogassatok el a Műzeumok Éjszakája honlapjára!
 


 


Közösségi média marketing Turizmus TurizmusmarketingHello

Legfrissebb cikkek


Bach Mindenkinek Fesztivál – ingyenes koncert a Gödöllői Királyi Kastélyban
Idén kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Bach Mindenkinek Fesztivál, mely március 16-tól a Kárpát-medence száz településén összesen kétszáz ingyenes programon keresztül megrendezésre. Az esemény egyik kiemelkedő része március 23-án a Gödöllői Királyi Kastélyban lesz megtekinthető, melyen a Magyar Honvédség Központi Zenekarának koncertjét élvezhetjük ingyenesen. 
Közösségi rollerek Gödöllőn - Jó lesz? Kell ez nekünk?
Tegnap megérkezett és ki is próbáltuk az új roller megosztót, vagy közösségi e-rollereket. Cikkünkben leírjuk, mit tapasztaltunk, hogyan működik, hogyan kell használni az e-rollereket. 
Gödöllői gimnázium csapata nyerte meg az MTA középiskolai tanulmányi versenyét!
A Középiskolai MTA Alumni Program szervezésének keretein belül került megrendezésre egy tanulmányi verseny a fenntarthatóság és klímaváltozás témája köré épülve, melynek döntője a napokban zajlott. Hatalmas öröm Gödöllő számára, hogy ezt városunk egyik neves középiskolájának, a Gödöllői Református Líceum Gimnáziumának a csapata nyerte meg!
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!