Nagyon egyszerű ezzel a trükkel a takarítás!

Így tisztítsd a melegszendvics sütődet – olyan lesz, mint új korában!

2022-08-26 21:12

Sajnos a melegszendvics-és gofrisütők már az első használat után veszítenek fényükből, és hiába tisztítja az ember, mintha sosem akarna tökéletesen ragyogó lenni újra. Sokan nekiesünk késsel lekapirgálni a kifolyt, odaszáradt sajtot vagy az odaégett sonkát és egyéb dolgokat, de ezzel csak kárt teszünk a sütőben. Mutatjuk mit ne csinálj, és hogyan tisztítsd melegszendvicsi sütődet! 

Nehézkés a melegszendvics sütő takarítása?

Ezt ne csináld, csak ártasz vele!

 

Ha nekiesel egy késsel vagy egy mosogatószeres súroló szivaccsal, akkor csak rosszabb lesz az eredmény, mert felsérted a sütő felületét és az ételek csak még jobban rá fognak tapadni a lapokra, hiszen a mosogatószer oldhatja a tapadásmentességet. 

 

Előzd meg a zsírokat, ételmaradék lerakodásokat!

 

Tipp, ha még új a sütőd, és nem szeretnéd, hogy hamar elromoljon, vagy koszolódjon: a szendvicseket rakd sütőpapír közé. Ezzel, ha ki is folyna valami, az a papírra fog, amit ki is dobsz, miután megsült a szendvicsed. Utána a gyakorlatilag teljesen tiszta sütőt elég, ha egy száraz papírtörlővel kitörlöd.

 

Ha a sütőpapír gondolatával nem szimpatizálsz, akkor kend ki a sütőlapjaid egy kicsi olajjal egy szilikonos ecset segítségével, így, ha kis is folyik bármi étel, azt könnyebben le fogod róla szedni. De mivel és hogyan? Mutatjuk!

 

 

Kövesd ezeket a lépéseket a melegszendvicssütő tisztításához

 

A résekbe beesett morzsákat egy fülpiszkálóval, vagy egy használatlan fogkefével tudod kiseperni a legkönnyebben, a pedig már odaégett, odaszáradt ételmaradékokra a következő trükköt lehet megpróbálni.
Egy ecsettel vagy kiskanállal vigyünk fel vizet a kezelendő részre, majd dugjuk vissza a konnektorba a sütőt, körülbelül 1-2 percig. Ezután kihúzhatjuk a zsinórt, és egy mozdulattal le is törülhetjük a koszt egy papírtörlővel, hiszen a forró íz feloldotta nekünk. 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...