Így újul meg a gödöllői MATE!

Megújul a gödöllői egyetem: így alakul az energetikai felújítás

2022-10-29 09:26

Soha nem látott újításon esik át a Magyar Agrár és élettudományi Egyetem Gödöllőn. Elképesztően látványos átalakulás várható az ország legnagyobb agráregyetemén, az energetikai korszerűsítés pedig megvalósul a főépületben, aulában, tornacsarnokban és a szemináriumi épületben is.

Gödöllői MATE

2023. szeptember 30-ig készül el


Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem három épületének energetikai felújítását két cég végzi; a főépületben a nyílászárók cseréje, a padlásfödém szigetelése, valamint radiátorok és HMV-tárolók telepítése, az aulában a függönyfal, valamint a nyílászárók körüli mészkő lapburkolatok cseréje és új radiátorok felszerelése, a szemináriumokban nyílászárók és radiátorok cseréje, a kazánházban új, korszerű gáz üzemű fűtési rendszer kiépítése, a tornacsarnokban pedig a fűtési és a légtechnika rendszer korszerűsítése valósul meg, feltehetően 2023.szeptember 30-ig.

 

„A tervek szerint a teljes gödöllői épületkomplexum vonatkozásában 1733 darab nyílászáró cseréje, valamint 5310 m2 tető szigetelése valósul meg 2023. szeptember 30-ig. A projekt közvetlen célja az épületek energetikai tényezőinek javítása, az energiafelhasználás csökkentése és a működési költségek csökkentése, amelyeknek napjainkban különösen nagy a jelentősége. Nagy öröm számunkra, hogy a fejlesztés eredményeként a MATE Szent István Campusa egy biztonságosabb, korszerűbb, környezetbarát intézményként működhet tovább”
– emelte ki Dr. Gyuricza Csaba rektor a projekt előrehaladási sajtótájékoztatóján.

 

Interaktív látogatóközpontot szeretnének létrehozni


Az oktatás-kutatási, a labor, a könyvtár és rendezvényközpont, a kollégium és szálláshely, illetve egyéb gyakorlati épületek és egy interaktív látogatóközpont szerepel a tervekben, melyet megszeretnének valósítani.

 

Több ütemben is fejlődik az egyetem – a campus is átalakul


A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány a TED-en közzétette kiírásból kiderül, hogy egy beruházás keretein belül az egyetem részére új campus létesítmény jön létre. A fejlesztés célja az agrár-, illetve kapcsolódó tudományokkal foglalkozó, kiemelkedő oktatási színvonalú felsőoktatási centrum, innovációs tudásközpont létrehozása a közbeszerzés szerint.
Az új létesítmény 10 ezer fő befogadására fog készen állni, A projekt összesen 83 587 négyzetméternyi épületet foglal magába, amiből oktatási épületek összesen 37 049 négyzetméteren épülnek. A közbeszerzés három részben valósul meg; általános tervezési feladatok, SMART tervezési feladatok és campus primer energetikai ellátásának tervezése.

 

Források: https://www.agronaplo.hu/https://magyarepitok.hu/ 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...