Ismeretlen tettes ölte meg Horkai Zoltán egyik szarvasát, Ödönt a gödöllői birtokán

Brutálisan kivégezte valaki a gödöllői Farkasember szelíd szarvasát

2024-01-30 17:28

A hétfői napon megrázó esemény történt a világhírű állatmentő és idomár, Horkai Zoltán, gödöllői birtokán. Ismeretlen személyek behatoltak a birtokára, majd Zoltán két szelíd szarvasa közül az egyiket meglőtték, másik utólag lett meg, rémületében elmenekült. Horkai Zoltán, akit a Discovery Channel-es tévésorozatban Farkasemberként ismerhettünk meg, évtizedek óta mentett állatokkal él együtt, és a nemzetközi filmvilág egyik legelismertebb idomárja teljesen összetört – olvashatjuk a 444.hu oldalán.

megölték a Farkasember szarvasát

A gödöllői Farkasember birtokára ismeretlenek törtek be

 

Az esemény hátterében egyelőre ismeretlen tettesek állnak. A kivégzett szarvas, aki Ödön névre hallgatott a gazdái szerint ő volt "a legkedvesebb, legaranyosabb szarvas a világon", egy igazi filmsztár, aki pótolhatatlan kincs volt a család számára. Ödönt az erdőben találták meg, segíteni már nem lehetett rajta, szerencsétlen állat sebzetten próbált menekülni, sajnos hiába. A másik szarvast az elején elraboltnak hitték gazdái, azonban a szarvas meglett, rémült és sokkos állapotban találtak rá.

 

 

Ki képes ilyet tenni? Miért ölték meg a gödöllői Farkasember szarvasát?

 

A tragédia hátterében egyelőre homály áll, és az eset kivizsgálására a helyi rendőrség már intézkedéseket tett. Horkai Zoltán és családja feljelentést tett az állatok elleni kegyetlen bűncselekmény miatt. Az elkövetők nemcsak egy állat életét vették el, hanem egy szeretetett családtagot is Horkaiéktól. A Farkasember párja, Vasvári Nika a következőt fogalmazta meg Facebook posztjában:

 

Te Gyilkos! Megtalálunk …nem nyugszom ….
Minden állatvédő embert összehívok és minden jó érzésű ember téged fog keresni!!!!

 

Keresik a gödöllői szarvas gyilkosát

 

A közösség megdöbbenve reagált az eseményekre, és az állatvédelmi hatóságok mellett számos támogató jelentkezett felajánlásokkal és segítségnyújtással. Horkai Zoltán és családja nem hagyja annyiban az ügyet, és nyomravezetői díjat ajánlottak fel az elkövetők azonosításáért. Az állatszakértő partnere a közösségi médiában is hangot adott felháborodásának, és kemény szavakkal fordult az elkövetőkhöz, ígérve, hogy minden tőle telhetőt megtesz az igazság érdekében.

 

A rendőrség folyamatosan dolgozik az ügyön, és az eset részleteiről további információkat várnak. Az állatok elleni erőszak mindig felkavarja az emberek érzéseit, de az ilyen tettek elleni közös fellépés lehetőséget ad a társadalomnak, hogy együtt küzdjön az állatok jogaiért és védelméért. Az eset további fejleményeiről az érintettek és a közvélemény is fokozott figyelemmel követik az eseményeket, és mindenki bízik abban, hogy az elkövetők hamarosan felelősségre vonásra kerülnek.


 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...