Gödöllő virágosítási program 2023

Még virágosabb Gödöllő: több mint 30 millió forint a város szépítésére

2024-04-30 16:15

A Gödöllői Szolgálat múlt heti kiadása beszámol arról a csodálatos kezdeményezésről, amely még színesebbé és virágosabbá teszi városunkat. Az Alsópark fősétánya mentén futó virágszőnyeg az elmúlt hetekben különleges látványosságot nyújtott mindazoknak, akik arra jártak. A VÜSZI kertészeti részlegének köszönhetően, idén 32 féle tulipán, három féle nárcisz, valamint gyöngyike és díszhagyma ékesíti ezt a területet, amelyet Barna Dániel főkertész és csapata gondoz odaadó figyelemmel.

Gödöllő virágba borult

Virágba boruló Gödöllő

 

A főkertész, Barna Dániel a Gödöllői Szolgálatnak elmondta, hogy többezer hagymásnövény került az Alsóparkba, és összesen városszerte meghaladja a tizenháromezret a kiültetett virághagymák száma. A virágok nem csupán az Alsóparkban, hanem a város több pontján is megjelennek, így például a főtéren, a Patak téren, Petőfi téren, a MUZA környékén, valamint a Szilhát utcai körforgalomnál és Szőlő utcánál is.

 

Ezen kívül, a következő hetekben a palotakerti lakótelepre, a Szabadság út menti területekre, a buszpályaudvar és a bútoráruház közötti szakaszra is virágos cserjék és évelők kerülnek. A Szőlő-Bethlen-Ádám utca virágosítása is szerepel a tervek között, tovább fokozva Gödöllő zöld arculatát.

Virágos Gödöllő

Virágos jövőkép Gödöllőn

 

Az Alsópark virágosítása már évek óta zajlik, és a városvezetés elkötelezettségét mutatja a zöld területek folyamatos fejlesztése és szépítése. A tulipánok pompája után hamarosan az évelők és virágos cserjék veszik át a helyüket, így biztosítva a folyamatos színpompát az arra sétálók számára. Az önkormányzat idén több mint 30 millió forintot fordít arra, hogy a város még virágosabb legyen, amivel nem csak a helyiek mindennapjait teszik szebbé, hanem a turisták számára is vonzóbbá válik a térség.

 

Gödöllő: zöld város a jövőnek

 

Ez a kezdeményezés remek példája annak, hogyan lehet a közösségi és kormányzati összefogással valódi változást elérni egy város életében. Gödöllő polgárai büszkék lehetnek arra, hogy városuk egyre több zöld területtel büszkélkedhet, és hogy a helyi önkormányzat kiemelt figyelmet fordít környezetünk megóvására és szépítésére. A virágos Gödöllő nem csupán a lakók számára jelent örömöt, hanem az idelátogató vendégek számára is maradandó élményt nyújt.


 

@godolloazenvarosom Szerinted megérte a város befektetése????????????? #godollo #gödöllő #godollovaros #viragok #godollohungary???????? #fyp #pusztuljonforyouba #nekedbelegyen ♬ eredeti hang - Gödöllő, az én városom

Aktuális híreink

Hírek
A nyár beköszöntével újra megnyílnak a kapuk a Mézesvölgyi Nyár fesztiválra, amely immár nyolcadik alkalommal...
Hírek
Figyelem, sportkedvelők! Gödöllő hamarosan a vízisportok központjává válik, hiszen az Ötpróba Úszónapok következő...
Hírek
A Gödöllői Királyi Kastély egykoron a Habsburgok ragyogó ékköveként csillogott a magyar királyság koronáján....