Látogass el a veresegyházi Medveotthonba!

Közép-Európa egyetlen medveotthona hazánkban van – lenyűgöző!

2022-07-26 20:46

A Veresegyházi Medveotthon nemhogy hazánk, de Közép-Európa egyetlen medveotthona. A Gödöllő melletti, Pesttől 25 kilométerre lévő Veresegyházon 1998 óta létezik az otthon a macik számára, ami azóta egybeforrt a város nevével. Kicsiknek, nagyoknak, felnőttekenek egyaránt élmény, és tökéletes hétvégi program!

Macik mindenhol


Mentsük meg a macikat – a kezdetek

 

Az Állatvédő Szervezet és Veresegyházi Önkormányzat összefogásával jött létre a medveotthon 1998-ban. Közel fél éves közös munka után sikerült Gödöllőről áttelepíteni az addig rossz körülmények között élő medvéket. 
A terület kialakításánál törekedtek arra, hogy minél inkább a látogatók testközelből láthassák a medvéket, de teljes biztonságban, az állatok megzavarása nélkül. 
A medvék beköltözése után folyamatosan érkeztek más állatfajok is az otthon területére, az ország minden részéről. Magántartásokból, állatkertekből és cirkuszokból érkeznek a különböző állatok. 
Az otthonnak azóta évi 200.000 látogatója van, az ország harmadik legkedveltebb állatkertje.

 

 

Mindig vannak új lakók, megmentésre váró macik, tavaly a felszámolt temesvári állatkertből érkezett hat felnőtt és kettő bocs, akkor így nyilatkozott az otthon:

 

„A felszámolás alatt álló temesvári állatkert medvéire szomorú sors várna, ha mi nem lépünk közbe az érdekükben. A Veresegyházi Medveotthon felvállaltan képviseli azt az álláspontot, hogy menhely lévén megadja az utolsó esélyt ezeknek az állatoknak a túléléshez”.

 

 

 

Színre lépnek a farkasok, oroszlánok, mosómedvék

 

Immáron 12 éve, hogy a Medveotthon alkalmassá vált farkasok befogadására is; jelenleg 29 farkas él itt. Három falka alakult ki az állatok között, nekik pedig egy közel másfél hektáros erdőjük van, két méter mély mesterséges tóval, olyan környezettel, ami számukra a legalkalmasabb és eredeti élőhelyükhöz nagyon hasonlító. 
2010-ben csatlakozott az otthon lakóihoz a mosómedvék és ormányos medvék csapata és 2 rénszarvas is. 
A madárvilág is megcsodálható: hollók, varjak, egerészölyvek, vércsék, szarkák tekinthetőek meg testközelből. 
Cirkuszból mentett oroszlánok is állandó lakókká váltak, a látogatók nagy örömére – így már az oroszlánordítás hangja hozzátartozik az otthon környékén lakók számára, teljesen természetes nekik. laugh

 

#GALERIA2-39#

 


A gyermekek kedvenc helye – imádni fogják!

 

Mondanunk sem kell, az otthon felnőttek, gyerekek számára egy élmény és kikapcsolódás, de természetesen a gyerkőcöknek külön kedvezni szeretne az Medveotthon; a park területén modern játszótér, kismozdony, látványlift és maciérme sajtolás várja őket. 
A Medveotthon egy örök emlék marad, kihagyhatatlan látványossága hazánknak, amelyre büszkék lehetünk, és szerencsére, nagyon könnyen megközelíthető helyen van. 


Tájékozódjatok a Medveotthon honlapján illetve Facebook oldalán!
 

 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...