Látogass el a veresegyházi Medveotthonba!

Főoldal > Közép-Európa egyetlen medveotthona hazánkban van – lenyűgöző!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Közép-Európa egyetlen medveotthona hazánkban van – lenyűgöző!


2022/07/27
NA

A Veresegyházi Medveotthon nemhogy hazánk, de Közép-Európa egyetlen medveotthona. A Gödöllő melletti, Pesttől 25 kilométerre lévő Veresegyházon 1998 óta létezik az otthon a macik számára, ami azóta egybeforrt a város nevével. Kicsiknek, nagyoknak, felnőttekenek egyaránt élmény, és tökéletes hétvégi program!

Macik mindenhol


Mentsük meg a macikat – a kezdetek

 

Az Állatvédő Szervezet és Veresegyházi Önkormányzat összefogásával jött létre a medveotthon 1998-ban. Közel fél éves közös munka után sikerült Gödöllőről áttelepíteni az addig rossz körülmények között élő medvéket. 
A terület kialakításánál törekedtek arra, hogy minél inkább a látogatók testközelből láthassák a medvéket, de teljes biztonságban, az állatok megzavarása nélkül. 
A medvék beköltözése után folyamatosan érkeztek más állatfajok is az otthon területére, az ország minden részéről. Magántartásokból, állatkertekből és cirkuszokból érkeznek a különböző állatok. 
Az otthonnak azóta évi 200.000 látogatója van, az ország harmadik legkedveltebb állatkertje.

 

 

Mindig vannak új lakók, megmentésre váró macik, tavaly a felszámolt temesvári állatkertből érkezett hat felnőtt és kettő bocs, akkor így nyilatkozott az otthon:

 

„A felszámolás alatt álló temesvári állatkert medvéire szomorú sors várna, ha mi nem lépünk közbe az érdekükben. A Veresegyházi Medveotthon felvállaltan képviseli azt az álláspontot, hogy menhely lévén megadja az utolsó esélyt ezeknek az állatoknak a túléléshez”.

 

 

 

Színre lépnek a farkasok, oroszlánok, mosómedvék

 

Immáron 12 éve, hogy a Medveotthon alkalmassá vált farkasok befogadására is; jelenleg 29 farkas él itt. Három falka alakult ki az állatok között, nekik pedig egy közel másfél hektáros erdőjük van, két méter mély mesterséges tóval, olyan környezettel, ami számukra a legalkalmasabb és eredeti élőhelyükhöz nagyon hasonlító. 
2010-ben csatlakozott az otthon lakóihoz a mosómedvék és ormányos medvék csapata és 2 rénszarvas is. 
A madárvilág is megcsodálható: hollók, varjak, egerészölyvek, vércsék, szarkák tekinthetőek meg testközelből. 
Cirkuszból mentett oroszlánok is állandó lakókká váltak, a látogatók nagy örömére – így már az oroszlánordítás hangja hozzátartozik az otthon környékén lakók számára, teljesen természetes nekik. laugh

 

 


A gyermekek kedvenc helye – imádni fogják!

 

Mondanunk sem kell, az otthon felnőttek, gyerekek számára egy élmény és kikapcsolódás, de természetesen a gyerkőcöknek külön kedvezni szeretne az Medveotthon; a park területén modern játszótér, kismozdony, látványlift és maciérme sajtolás várja őket. 
A Medveotthon egy örök emlék marad, kihagyhatatlan látványossága hazánknak, amelyre büszkék lehetünk, és szerencsére, nagyon könnyen megközelíthető helyen van. 


Tájékozódjatok a Medveotthon honlapján illetve Facebook oldalán!
 

 


TurizmusmarketingHello

Legfrissebb cikkek


Valentin-napi programok a gödöllői Királyi Kastélyban – szívvadászat és tárlatvezetés
Valentin-napi programokkal vár a Gödöllői Királyi Kastély minden kedves látogatót 2023. február 11-19. között: látogassatok el a kastélyparkba és keressétek a szíveket a szívvadászat során, amik kifejezetten érdekesek lesznek gyereknek és felnőttnek egyaránt. Hiszen minden szív egy történetet rejt - ha kíváncsiak vagytok, miről is mesélnek ezek a szívek, mindenképp menjetek el a kastélyba, emellett pedig tárlatvezetésekkel is találkozhattok, így valóban csodás programokra számíthatunk. 
Művészetkedvelők figyelem! - elindult Gödöllő új kulturális központja
Gödöllő kulturális életének egyik újabb szakaszához értünk, ugyanis elindult városunk kulturális központja két történelmi létesítmény „összefogásával”: a Királyi Váró és a Várkapitányi Lak által. 
Triatlon szakosztály indult Gödöllőn: megalakult a MATE GEAC új triatlon szakosztálya!
Városunkban, Gödöllőn a sportélet meglehetősen aktívan zajlik, főleg, az uszoda 2021-es átadásának kezdete óta. A MATE GEAC új szakosztállyal bővült idén, mely várja a triatlon sportág szerelmeseit, korhatáros megkötés nélkül, Hadházi Máté vezetésével. 
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!