A MATE adományt adott át rászorulóknak nagy összegben

A MATE 1 millió Forint értékű karácsonyi adománnyal segíti a rászorulókat

2023-12-12 09:58

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) idén is példát mutatott az emberség és karitatív tevékenység terén, hiszen egymillió forint értékben adományozott tartós élelmiszereket az Ökumenikus Segélyszervezet számára. Az adományt az egyetem rektora, dr. Gyuricza Csaba személyesen vitte el az intézmény és a segélyszervezet közötti hosszú évek óta fennálló együttműködés jegyében.

MATE adomány

Az élelmiszeradományozás fontos a MATE számára

 

A MATE életében hagyomány, hogy a karácsonyi időszak előtt humanitárius tevékenységet végez, és idén már huszonharmadszor szerveztek adventi adománygyűjtési akciót. A rektor elmondta, hogy az intézmény számára kiemelt jelentőségű az élelmiszeradományozás, hiszen a MATE szorosan kapcsolódik a megtermelt élelmiszerhez, az agrár- és élelmiszertudományok területén folytat képzéseket, kutatásokat, és termékfejlesztéseket.


Az egyetem vezetője a sajtóközleményben kifejtette, hogy az ünnepek alkalmával az intézmény örömmel járul hozzá ahhoz, hogy az alapvető élelmiszerek eljussanak a rászoruló családokhoz. Az élelmiszeradományok átadásában személyesen is részt vesz, és ez idén már másodszor, hogy a rektor személyesen vitt el adományt az Ökumenikus Segélyszervezethez.

 

A rászorulóm hálásak a MATE-nak

 

Az Ökumenikus Segélyszervezet elnökigazgató-helyettese, Gáncs Kristóf, köszönetét fejezte ki az egyetem vezetőjének és az egész intézménynek a nagylelkű adományért. Kiemelte, hogy a MATE másodszor választotta a segélyszervezetet karitatív partnerének, és nagy megtiszteltetés számukra, hogy ismét részesülhetnek az egyetem támogatásában.


A kisfilmen rögzített eseményen jól látható a rektor és az elnökigazgató-helyettes közötti baráti hangulat, valamint az adományok átadásának ünnepi pillanatai. A segélyszervezet elnökigazgató-helyettese elkötelezettségét fejezte ki, hogy az advent idején beérkező adományokból az egész év során támogatni fogják a rászoruló családokat.

 


Forrás: godolloihirek.hu 

Kép: Máté Balázs
 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...