Majális Gödöllőn: csodás programokkal várnak minket május 1-jén a gödöllői Alsó-parkban majáliskor!

Főoldal > Majális Gödöllőn: az Alsó-Parkban várnak minket csodás programokkal

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Majális Gödöllőn: az Alsó-Parkban várnak minket csodás programokkal


2023/04/25
NA

A sokak által régóta szeretett gödöllői majális visszatér: május 1-jén az Alsó-parkban várják a családokat számtalan remek programmal, a Világfa mellett pedig egyidejűleg az állatbarátokra is számítanak, ugyanis a Gödöllői Ifjúsági Testület által kutyakiállítást rendeznek ott. 

Gödöllő Majális

Mit ünneplünk május 1-jén?

Május elseje a munkások nemzetközi napja vagy a munka ünnepe, amelyet a világ számos országában ünnepelnek. Ez egy olyan nap, amikor elismerjük és ünnepeljük a munkavállalók eredményeit és hozzájárulását a társadalomhoz.

 

A munkások nemzetközi napjának eredete a 19. század végére vezethető vissza, amikor a munkásmozgalmak Észak-Amerikában és Európában elkezdtek kiállni a jobb munkakörülmények és a munkavállalók jogai mellett. A dátumot a Haymarket-ügy emlékére választották, amely 1886-ban Chicagóban zajlott, és a munkásmozgalom történetének sarkalatos pillanata volt.

 

Ma a munkások nemzetközi napját számos országban felvonulásokkal, gyűlésekkel, majálisokkal és egyéb rendezvényekkel ünneplik, és sok helyen munkaszüneti napként is elismerik – mint hazánkban is. Ez egy alkalom, hogy a dolgozó emberek összejöjjenek, kiálljanak jogaikért, és ünnepeljék a társadalomban betöltött fontos szerepüket.

 

A majális ünnepe

A május 1. ünneplése keretein belül Európában nagyon népszerű majálisokat tartani: jellemzően ezek szabadtéri rendezvények, mulatságok. Vidámparki játékokkal, vurstli szerű ételekkel, italokkal, zenés fellépőkkel készülnek ilyenkor a rendezvényszervezők, ami nálunk Gödöllőn is régóta hagyomány.

 

Gödöllő majális programok

Sokak örömére május elsején ismét nagyszabású majális várja a gödöllőieket az Alsóparkban a Művészetek Háza és annak szabadtéri színpada környékén. Itt kapnak helyet a zenés, szórakoztató programok. A MUZA – Várkapitányi Lak – Grassalkovich-szobor által határolt részen kirakodóvásár, körhinta várja a családokat, a Világfa mellett pedig az állatbarátokat várják a Gödöllői Ifjúsági Testület által szervezett kutyakiállításon. -  lehet olvasni a gödöllői majális Facebook-eseményében.

 

Program:

6.00-9.00: Gödöllői Városi Fúvószenekar reggeli ébresztője

Útvonal:
Művház - Szabadság út-Dózsa u. - Kossuth u.-Lumniczer u.- Bethlen u. - Szabadka u. - Munkácsy u.- Zombor u.-Szent János u.-Szőlő u. - Szőlő u. ltp. -
Szőlő u - Szilhát u. - Kazinczy krt. - Dózsa u. - Széchenyi u. - Semmelweis u. -Táncsics u. - Kossuth u. - Dózsa u.
Palotakert ltp - Állomás u. - Köztársaság u.-Béri Balogh u.-Rómer F. u.- Köztársaság u.-visszafele tekergés
az Alvégben..

9.40. 10.00.: Majális nyitány - fúvószenekar
10.00-10.10: Hivatalos megnyitó
10.30-11.10: Babos Bábos bábelőadás
11.30-12.30: Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar
13.00-13.45: Fekete Zoltán és Gödöllő Város Népizenekara
16.00-17.00: Küszöb zenekar
18.00-19.00: VitrinBeat zenekar
20.00-22.00: Tancevaty Partyzans

 


Források GazdaságHello

Legfrissebb cikkek


Gödöllő Egészségügyi Központ: változnak a szabályok és díjak októbertől
A gödöllői egészségügyi központban jelentős változásokra számíthatnak a betegek, ahogy az október beköszönt. A városi képviselőtestület szeptember 21-i tanácskozásán jóváhagyta a Tormay Károly Egészségügyi Központ térítési díj ellenében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások szabályzatának frissítését, amely hatással lesz az itt ellátott páciensekre és a szolgáltatások igénybevételének módjára.
BMW, Audi, Mercedes: Gödöllőn nyitotta meg új központjának kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító
Gödöllő városa a közelmúltban újabb mérföldkövet ünnepelhetett, hiszen az egyik vezető német autóipari beszállító, a TRUMPF Hungary Kft. itt nyitotta meg legújabb központját, amely a délkelet-európai régiót szolgálja ki. A vállalat az új létesítményben a digitális hálózatba kapcsolt gyártáshoz szükséges lemezmegmunkáló munkagépek, valamint az akkumulátor-technológiához és az autóipar számára készült lézerek értékesítését kívánja növelni. A cégcsoport tervei szerint az évtized közepére a régióban elérheti a 100 millió eurós forgalmat.
Fuss Veresegyházon: Veresi Futónap október 8-án
A futás mindig is az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb időtöltés volt az emberek körében. Az egészség megőrzése, a közösségépítés és a sport iránti szenvedély mind olyan tényezők, amelyek összehozzák az embereket a futópályákon. Az ilyen események nem csak a tapasztalt futók számára nyújtanak kihívást, hanem a kezdőknek is lehetőséget adnak arra, hogy beleszeressenek a futás világába. Azok számára, akik szeretnének egy remek futóeseményen részt venni, és még ráadásul Veresegyházon, az idilli kisvárosban, most itt a lehetőség!
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!