Majális Gödöllőn: csodás programokkal várnak minket május 1-jén a gödöllői Alsó-parkban majáliskor!

Majális Gödöllőn: az Alsó-Parkban várnak minket csodás programokkal

2023-04-25 14:35

A sokak által régóta szeretett gödöllői majális visszatér: május 1-jén az Alsó-parkban várják a családokat számtalan remek programmal, a Világfa mellett pedig egyidejűleg az állatbarátokra is számítanak, ugyanis a Gödöllői Ifjúsági Testület által kutyakiállítást rendeznek ott. 

Gödöllő Majális

Mit ünneplünk május 1-jén?

Május elseje a munkások nemzetközi napja vagy a munka ünnepe, amelyet a világ számos országában ünnepelnek. Ez egy olyan nap, amikor elismerjük és ünnepeljük a munkavállalók eredményeit és hozzájárulását a társadalomhoz.

 

A munkások nemzetközi napjának eredete a 19. század végére vezethető vissza, amikor a munkásmozgalmak Észak-Amerikában és Európában elkezdtek kiállni a jobb munkakörülmények és a munkavállalók jogai mellett. A dátumot a Haymarket-ügy emlékére választották, amely 1886-ban Chicagóban zajlott, és a munkásmozgalom történetének sarkalatos pillanata volt.

 

Ma a munkások nemzetközi napját számos országban felvonulásokkal, gyűlésekkel, majálisokkal és egyéb rendezvényekkel ünneplik, és sok helyen munkaszüneti napként is elismerik – mint hazánkban is. Ez egy alkalom, hogy a dolgozó emberek összejöjjenek, kiálljanak jogaikért, és ünnepeljék a társadalomban betöltött fontos szerepüket.

 

A majális ünnepe

A május 1. ünneplése keretein belül Európában nagyon népszerű majálisokat tartani: jellemzően ezek szabadtéri rendezvények, mulatságok. Vidámparki játékokkal, vurstli szerű ételekkel, italokkal, zenés fellépőkkel készülnek ilyenkor a rendezvényszervezők, ami nálunk Gödöllőn is régóta hagyomány.

 

Gödöllő majális programok

Sokak örömére május elsején ismét nagyszabású majális várja a gödöllőieket az Alsóparkban a Művészetek Háza és annak szabadtéri színpada környékén. Itt kapnak helyet a zenés, szórakoztató programok. A MUZA – Várkapitányi Lak – Grassalkovich-szobor által határolt részen kirakodóvásár, körhinta várja a családokat, a Világfa mellett pedig az állatbarátokat várják a Gödöllői Ifjúsági Testület által szervezett kutyakiállításon. -  lehet olvasni a gödöllői majális Facebook-eseményében.

 

Program:

6.00-9.00: Gödöllői Városi Fúvószenekar reggeli ébresztője

Útvonal:
Művház - Szabadság út-Dózsa u. - Kossuth u.-Lumniczer u.- Bethlen u. - Szabadka u. - Munkácsy u.- Zombor u.-Szent János u.-Szőlő u. - Szőlő u. ltp. -
Szőlő u - Szilhát u. - Kazinczy krt. - Dózsa u. - Széchenyi u. - Semmelweis u. -Táncsics u. - Kossuth u. - Dózsa u.
Palotakert ltp - Állomás u. - Köztársaság u.-Béri Balogh u.-Rómer F. u.- Köztársaság u.-visszafele tekergés
az Alvégben..

9.40. 10.00.: Majális nyitány - fúvószenekar
10.00-10.10: Hivatalos megnyitó
10.30-11.10: Babos Bábos bábelőadás
11.30-12.30: Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar
13.00-13.45: Fekete Zoltán és Gödöllő Város Népizenekara
16.00-17.00: Küszöb zenekar
18.00-19.00: VitrinBeat zenekar
20.00-22.00: Tancevaty Partyzans

 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
A Forma-1-es Magyar Nagydíj miatt július 18-21. között jelentős forgalmirend-változások lesznek Gödöllőn...
Hírek
Az utóbbi időben egyre több negatív híradás érkezett a gödöllői HÉV-ről, különösen a Kerepes környéki szakaszról....