Majális Gödöllőn: csodás programokkal várnak minket május 1-jén a gödöllői Alsó-parkban majáliskor!

Főoldal > Majális Gödöllőn: az Alsó-Parkban várnak minket csodás programokkal

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Majális Gödöllőn: az Alsó-Parkban várnak minket csodás programokkal


2023/04/25
NA

A sokak által régóta szeretett gödöllői majális visszatér: május 1-jén az Alsó-parkban várják a családokat számtalan remek programmal, a Világfa mellett pedig egyidejűleg az állatbarátokra is számítanak, ugyanis a Gödöllői Ifjúsági Testület által kutyakiállítást rendeznek ott. 

Gödöllő Majális

Mit ünneplünk május 1-jén?

Május elseje a munkások nemzetközi napja vagy a munka ünnepe, amelyet a világ számos országában ünnepelnek. Ez egy olyan nap, amikor elismerjük és ünnepeljük a munkavállalók eredményeit és hozzájárulását a társadalomhoz.

 

A munkások nemzetközi napjának eredete a 19. század végére vezethető vissza, amikor a munkásmozgalmak Észak-Amerikában és Európában elkezdtek kiállni a jobb munkakörülmények és a munkavállalók jogai mellett. A dátumot a Haymarket-ügy emlékére választották, amely 1886-ban Chicagóban zajlott, és a munkásmozgalom történetének sarkalatos pillanata volt.

 

Ma a munkások nemzetközi napját számos országban felvonulásokkal, gyűlésekkel, majálisokkal és egyéb rendezvényekkel ünneplik, és sok helyen munkaszüneti napként is elismerik – mint hazánkban is. Ez egy alkalom, hogy a dolgozó emberek összejöjjenek, kiálljanak jogaikért, és ünnepeljék a társadalomban betöltött fontos szerepüket.

 

A majális ünnepe

A május 1. ünneplése keretein belül Európában nagyon népszerű majálisokat tartani: jellemzően ezek szabadtéri rendezvények, mulatságok. Vidámparki játékokkal, vurstli szerű ételekkel, italokkal, zenés fellépőkkel készülnek ilyenkor a rendezvényszervezők, ami nálunk Gödöllőn is régóta hagyomány.

 

Gödöllő majális programok

Sokak örömére május elsején ismét nagyszabású majális várja a gödöllőieket az Alsóparkban a Művészetek Háza és annak szabadtéri színpada környékén. Itt kapnak helyet a zenés, szórakoztató programok. A MUZA – Várkapitányi Lak – Grassalkovich-szobor által határolt részen kirakodóvásár, körhinta várja a családokat, a Világfa mellett pedig az állatbarátokat várják a Gödöllői Ifjúsági Testület által szervezett kutyakiállításon. -  lehet olvasni a gödöllői majális Facebook-eseményében.

 

Program:

6.00-9.00: Gödöllői Városi Fúvószenekar reggeli ébresztője

Útvonal:
Művház - Szabadság út-Dózsa u. - Kossuth u.-Lumniczer u.- Bethlen u. - Szabadka u. - Munkácsy u.- Zombor u.-Szent János u.-Szőlő u. - Szőlő u. ltp. -
Szőlő u - Szilhát u. - Kazinczy krt. - Dózsa u. - Széchenyi u. - Semmelweis u. -Táncsics u. - Kossuth u. - Dózsa u.
Palotakert ltp - Állomás u. - Köztársaság u.-Béri Balogh u.-Rómer F. u.- Köztársaság u.-visszafele tekergés
az Alvégben..

9.40. 10.00.: Majális nyitány - fúvószenekar
10.00-10.10: Hivatalos megnyitó
10.30-11.10: Babos Bábos bábelőadás
11.30-12.30: Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar
13.00-13.45: Fekete Zoltán és Gödöllő Város Népizenekara
16.00-17.00: Küszöb zenekar
18.00-19.00: VitrinBeat zenekar
20.00-22.00: Tancevaty Partyzans

 


Források GazdaságHello

Legfrissebb cikkek


Legendák találkozása Gödöllőn: az ország legszebb barokk kastélyában rock és operett is megszólal
Végre itt a nyáron, jöhetnek a gödöllői nyári programok! A nyáron ismét felhangzik a zene az ország egyik legimpozánsabb barokk épületében, a Gödöllői Királyi Kastélyban. A híres palota, amely réges-régen Sisi egyik kedvenc lakhelyeként ismert volt, izgalmas könnyűzenei eseményeknek ad otthont júliusban, méghozzá szabadtérben.
Bonnie Tyler is fellép a veresegyházi nyári szabadtéri színház fesztiválján
A veresegyházi Mézesvölgyi Nyár fesztivál idén már hetedik alkalommal nyitja meg kapuit Veresegyházon. A rendezvény június 23-tól augusztus 31-ig tart, és izgalmas színházi és zenei produkciókkal várja az érdeklődőket. Fantasztikus programsorozattal kedveznek idén is nézőknek; előadások a Veres1 Színház által, csodás együttesek, vendégelőadások, sőt, még egy nemzetközi sztár is fellép, aki nem más, mint Bonnie Tyler.   
Egész napos programok a családnak május 28-án Gödöllőn az Erzsébet-parkban
A 3. ENC-EDURACE Családi Terepfutó Nap alkalmából a futóverseny mellett az egész napos családi programok izgalmas és színes eseményt kínálnak mindenki számára május 28-án a gödöllői Erzsébet-parkban. Ez a vasárnapi rendezvény nemcsak a futás szerelmeseinek nyújt kiváló lehetőséget a megmérettetésen, hanem a családoknak is remek alkalom arra, hogy együtt töltsenek egy aktív és szórakoztató napot. 
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!