Madarak és Fák Napja Gödöllő: Madarakkal kapcsolatos ismeretterjesztő előadást tart a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Gödöllői Helyi Csoportja a Gödöllői Királyi Kastélynál.

Madarak és Fák napja a Gödöllői Királyi Kastélyban: ingyenes programmal várnak!

2023-05-02 14:10

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Gödöllői Helyi Csoportja ingyenes ismeretterjesztő előadást és bemutatót tart a Gödöllői Királyi Kastély parkjában május 10-én a Madarak és Fák Napja jeles alkalmából. A programra óvodás és általános iskolás csoportok jelentkezését várják, melyre öt csoportot tudnak fogadni.

Madarak és Fák Napja Gödöllő

Mi az a Madarak és Fák napja?

A Madarak és Fák Napja testvérünnepe a Föld Napjának, és célja, hogy különböző megemlékezésekkel és rendezvényekkel felhívja a társadalom, különösen az ifjúság figyelmét a természetvédelem fontosságára, valamint megerősítse az emberek elkötelezettségét ezen a területen. A hagyomány immáron több mint százéves, és időpontja minden évben május 10-e. Az első Madarak és Fák Napját Chernel István ornitológus szervezte meg 1902-ben, azután, hogy Párizsban 1902-ben egyezmény született a mezőgazdasági madarak védelméről. Az eseményt az Apponyi Albert vallási- és közoktatásügyi miniszter által kiadott rendelet értelmében többek között az iskolákban is rendezik meg, és minden évben a Madarak és Fák Napján kívánják erősíteni a természetvédelem és az erkölcs nemesítésének fontosságát.

 

Madarak és Fák Napja Gödöllőn: erősítsük a gyerekekben a természetvédelem fontosságát

A gyerekek megtanítása a természetvédelemre fontos, mert így már korán megismerkednek az életükkel szorosan összefüggő környezettel, és ráébrednek, hogy mennyire fontos azt megóvni és megőrizni. Az ilyen korai tapasztalatok és tudás kialakítása a gyerekekben hosszú távú hatást gyakorolhat a természetvédelem iránti elkötelezettségükre és az ökológiai lábnyomukra.
Az is fontos, hogy a természetvédelemre ne csak egy-egy esemény, program keretében, hanem állandó jelleggel is felhívjuk a figyelmet, és aktívan bevonjuk a gyerekeket a környezetvédelemi tevékenységekbe. Ezzel az értékrenddel a gyerekek felnőttként is tudatosabban viszonyulhatnak a környezetük védelméhez és az ehhez szükséges cselekvésekhez. Továbbá, a gyerekeknek fontos megismerniük a természetben található élőlények, növények és állatok fontosságát az életük szempontjából. 

 

Madarak és Fák napja Gödöllőn ingyenes programmal

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Gödöllői Helyi Csoportja ingyenes ismeretterjesztő előadást és bemutatót tart a Gödöllői Királyi Kastély parkjában, melynek időtartama kb. 60 perc és szabadtéren zajlik. A programra óvodás és általános iskolás csoportok jelentkezését várják 2023.05.05-ig az adott e-mail címen. A jelentkezéskor kérik, hogy tüntessék fel a csoport életkorát, osztályát és létszámát. Az esemény öt csoportban zajlik, és a szervezők bármilyen kérdés esetén elérhetők az adott elérhetőségeken:
+36 30 396 5476, +36 70 669 3320, +36 70 669 5094
 e-mail: muzeumpedagogia@kiralyikastely.hu

Aktuális híreink

Hírek
Május 13-án, hétfő este 19:00 órakor a Gödöllői Művészetek Háza Színháztermében különleges pszichológiai...
Hírek
Április minden csütörtökén a Gödöllői Királyi Kastély különleges lehetőséget kínál a történelem és a királyi...
Hírek
Lőrincz Ágnes gödöllői pszichológus, aki a gyermek- és ifjúsági pszichológia terén szerzett jelentős tapasztalatokkal...