Madarak és Fák Napja Gödöllő: Madarakkal kapcsolatos ismeretterjesztő előadást tart a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Gödöllői Helyi Csoportja a Gödöllői Királyi Kastélynál.

Főoldal > Madarak és Fák napja a Gödöllői Királyi Kastélyban: ingyenes programmal várnak!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Madarak és Fák napja a Gödöllői Királyi Kastélyban: ingyenes programmal várnak!


2023/05/02
NA

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Gödöllői Helyi Csoportja ingyenes ismeretterjesztő előadást és bemutatót tart a Gödöllői Királyi Kastély parkjában május 10-én a Madarak és Fák Napja jeles alkalmából. A programra óvodás és általános iskolás csoportok jelentkezését várják, melyre öt csoportot tudnak fogadni.

Madarak és Fák Napja Gödöllő

Mi az a Madarak és Fák napja?

A Madarak és Fák Napja testvérünnepe a Föld Napjának, és célja, hogy különböző megemlékezésekkel és rendezvényekkel felhívja a társadalom, különösen az ifjúság figyelmét a természetvédelem fontosságára, valamint megerősítse az emberek elkötelezettségét ezen a területen. A hagyomány immáron több mint százéves, és időpontja minden évben május 10-e. Az első Madarak és Fák Napját Chernel István ornitológus szervezte meg 1902-ben, azután, hogy Párizsban 1902-ben egyezmény született a mezőgazdasági madarak védelméről. Az eseményt az Apponyi Albert vallási- és közoktatásügyi miniszter által kiadott rendelet értelmében többek között az iskolákban is rendezik meg, és minden évben a Madarak és Fák Napján kívánják erősíteni a természetvédelem és az erkölcs nemesítésének fontosságát.

 

Madarak és Fák Napja Gödöllőn: erősítsük a gyerekekben a természetvédelem fontosságát

A gyerekek megtanítása a természetvédelemre fontos, mert így már korán megismerkednek az életükkel szorosan összefüggő környezettel, és ráébrednek, hogy mennyire fontos azt megóvni és megőrizni. Az ilyen korai tapasztalatok és tudás kialakítása a gyerekekben hosszú távú hatást gyakorolhat a természetvédelem iránti elkötelezettségükre és az ökológiai lábnyomukra.
Az is fontos, hogy a természetvédelemre ne csak egy-egy esemény, program keretében, hanem állandó jelleggel is felhívjuk a figyelmet, és aktívan bevonjuk a gyerekeket a környezetvédelemi tevékenységekbe. Ezzel az értékrenddel a gyerekek felnőttként is tudatosabban viszonyulhatnak a környezetük védelméhez és az ehhez szükséges cselekvésekhez. Továbbá, a gyerekeknek fontos megismerniük a természetben található élőlények, növények és állatok fontosságát az életük szempontjából. 

 

Madarak és Fák napja Gödöllőn ingyenes programmal

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Gödöllői Helyi Csoportja ingyenes ismeretterjesztő előadást és bemutatót tart a Gödöllői Királyi Kastély parkjában, melynek időtartama kb. 60 perc és szabadtéren zajlik. A programra óvodás és általános iskolás csoportok jelentkezését várják 2023.05.05-ig az adott e-mail címen. A jelentkezéskor kérik, hogy tüntessék fel a csoport életkorát, osztályát és létszámát. Az esemény öt csoportban zajlik, és a szervezők bármilyen kérdés esetén elérhetők az adott elérhetőségeken:
+36 30 396 5476, +36 70 669 3320, +36 70 669 5094
 e-mail: muzeumpedagogia@kiralyikastely.hu


ElemzésekHello

Legfrissebb cikkek


BMW, Audi, Mercedes: Gödöllőn nyitotta meg új központjának kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító
Gödöllő városa a közelmúltban újabb mérföldkövet ünnepelhetett, hiszen az egyik vezető német autóipari beszállító, a TRUMPF Hungary Kft. itt nyitotta meg legújabb központját, amely a délkelet-európai régiót szolgálja ki. A vállalat az új létesítményben a digitális hálózatba kapcsolt gyártáshoz szükséges lemezmegmunkáló munkagépek, valamint az akkumulátor-technológiához és az autóipar számára készült lézerek értékesítését kívánja növelni. A cégcsoport tervei szerint az évtized közepére a régióban elérheti a 100 millió eurós forgalmat.
Fuss Veresegyházon: Veresi Futónap október 8-án
A futás mindig is az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb időtöltés volt az emberek körében. Az egészség megőrzése, a közösségépítés és a sport iránti szenvedély mind olyan tényezők, amelyek összehozzák az embereket a futópályákon. Az ilyen események nem csak a tapasztalt futók számára nyújtanak kihívást, hanem a kezdőknek is lehetőséget adnak arra, hogy beleszeressenek a futás világába. Azok számára, akik szeretnének egy remek futóeseményen részt venni, és még ráadásul Veresegyházon, az idilli kisvárosban, most itt a lehetőség!
Bezárják a gödöllői gyárat, 800 embert küldenek el
Oldalunkon nem politizálunk, csupán Gödöllőt is érintő híreket osztunk meg, ezért nem szeretnénk semmilyen politika hangvételt ennek a cikknek sem. A tények: A Lear Corporation Hungary Kft. véglegesen bezárja a gödöllői gyáregységét, az autóipari multi 800 embert küld el emiatt.
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!