A Gödöllői Kisvasút keddi közleménye sokakat letaglózott: leáll a kisvasút menetrendszeri közlekedése a pénzhiány miatt!

Ennyi volt, vége! – leállt a gödöllői erdei kisvasút

2023-03-23 15:04

A Gödöllői Erdei Vasút az ország egyetlen nem állami pénzből működő kisvasútja, adományokból és a kisvasút önkénteseinek saját erőforrásából üzemelt eddig is a vasút. Azonban most pénz hiányában a kisvasút menetrendi közlekedése leáll bizonytalan ideig. A vasút egyelőre nem szűnik meg, amit a közleményükben ki is hangsúlyoznak az üzemeltetők. 

Gödöllői kisvasút

Leállt a gödöllői kisvasút menetrendi közlekedése

A következő hírt osztották meg hivatalos Facebook oldalukon a gödöllői erdei kisvasút üzemeltetői:

Szomorú hírt kell közölnünk. Gödöllői Erdei Vasúton 2023.04.01-től a menetrendi közlekedés bizonytalan ideig szünetel! Az ország egyetlen állami források nélkül működő erdei kisvasútjaként a továbbiakban adományokból és önkénteseink saját erőforrásaiból nem tudjuk fenntartani a rendszeres menetrendi közlekedéssel járó veszteségeket. 

 

A gödöllői kisvasút eddigi állami támogatási kéréseit visszautasították

A kisvasút működtetői többször megpróbáltak állami támogatáshoz fordulni, pályázatokkal is kiegészítve ezt, de sajnos süket fülekre találtak kéréseik.

Egyesületünk a működéshez igyekezett állami támogatásokat keresni, sőt pályázatokat is nyújtott be a 2022 évben, mellyel stabilizálta volna a kisvasút hosszútávú működését, fejlesztését. Sajnos ezeket források hiányában mind elutasították – írják a Facebook posztukban.
Egyedüliként Gödöllő Város Önkormányzata segíti kitartóan évről évre működésünket. Az Önkormányzat egyre nehezebb anyagi helyzete miatt ezt csak lehetőségeihez mérten tudja biztosítani, ami ugyan nagy segítség tevékenységünkhöz, sajnos a rendszeres működésünkkel járó veszteségeinket nem tudja fedezni.

 

A gödöllői kisvasút nem szűnik meg

Fontos kiemelni, a kisvasút nem szűnik meg, csak a menetrendszeri közlekedése áll le. Rendezvények keretein belül biztosan lesz még lehetősége a kicsiknek-nagyoknak egyaránt kipróbálni a gödöllői kisvasutat. 

Fent leírtak azonban nem jelentik a kisvasút végét vagy megszűnését. Csak a menetrendi közlekedésnek kell egyelőre búcsút inteni, számos alkalommal lehetőség nyílik majd a velünk való találkozásra. Csapatunk továbbra is elhívatott, értékmentő és megőrző munkánkat lehetőséghez képest tovább folytatjuk, elért eredményeinket ápoljuk és megőrizzük. Számos rendezvényt fogunk szervezni, aminek keretében lehetőség fog nyílni kisvasutazásra, ezen programok meglátogatásával tudjátok támogatni fennmaradásunkat. Rendszeres menetrendi közlekedést sem szeretnénk végleg feladni, tovább dolgozunk azon, hogy ennek biztosításához forrásokat találjunk. Külön vonatokat egyedi rendelések alapján továbbra is igyekszünk biztosítani.

Aktuális híreink

Hírek
Május 13-án, hétfő este 19:00 órakor a Gödöllői Művészetek Háza Színháztermében különleges pszichológiai...
Hírek
Április minden csütörtökén a Gödöllői Királyi Kastély különleges lehetőséget kínál a történelem és a királyi...
Hírek
Lőrincz Ágnes gödöllői pszichológus, aki a gyermek- és ifjúsági pszichológia terén szerzett jelentős tapasztalatokkal...