Kriszt Sarolta csodásan teljesített a női hétpróbán a Lantos Mihály Sportközpontban rendezett atlétikai összetett országos bajnokságon.

Kriszt Sarolta: Gödöllő büszkesége a hétpróbában

2024-05-31 13:54

A gödöllői atlétika ékköve, Kriszt Sarolta, ismét bizonyította tehetségét és elhivatottságát a legutóbbi női hétpróbaversenyen, ahol a harmadik helyet szerezte meg egyéni csúccsal. A mindössze 17 éves atlétanő a gödöllői MATE-GEAC színeiben versenyzett, és rendkívüli teljesítményével 5956 pontot gyűjtött, amely bronzérmet ért neki - írja az mti.hu.

Kriszt Sarolta

Kriszt Sarolta a gödöllői MATE-GEAC színeiben

 

Az idei verseny különlegessége, hogy bár mindössze hatan indultak, a mezőny rendkívül erős volt. Kriszt Sarolta olyan kiváló atlétákkal mérte össze tudását, mint a tavalyi budapesti világbajnokság negyedik helyezettje, Krizsán Xénia, valamint a fedettpályás világbajnokságon szerepelt Szűcs Szabina. A mezőny legjobbja végül Nemes Rita lett, aki 6276 ponttal nyerte meg a versenyt.


A kétnapos megmérettetés során Kriszt Sarolta folyamatosan bizonyította rátermettségét és kitartását. Már az első nap kiderült, hogy Krizsán Xénia nincs csúcsformában, ami esélyt adott a többieknek, köztük Kriszt Saroltának is. Nemes Rita fantasztikus teljesítménnyel, több egyéni csúccsal állt az élre, de Szűcs Szabina és Kriszt Sarolta is nagyszerűen teljesítettek.


Kriszt Sarolta versenyzése során minden egyes próba során kihozta magából a maximumot. A fiatal tehetség fejlődése és eredményei arra engednek következtetni, hogy a jövőben még nagyobb sikerek várnak rá. Az EYOF-győztes gödöllői atlétanő már most is példaképként szolgálhat a fiatalabb generáció számára, hiszen kitartása és elhivatottsága lenyűgöző.


Atlétikai összetett országos bajnokság eredményei


A női hétpróba eredményei alapján a dobogós helyezettek a következők lettek:


1.    Nemes Rita (MTK Budapest) – 6276 pont
2.    Szűcs Szabina (BHSE) – 5996 pont
3.    Kriszt Sarolta (MATE-GEAC) – 5956 pont


A verseny férfi tízpróbájában Gálpál Zsombor diadalmaskodott óriási fölénnyel, mindössze 15 ponttal maradva el a 8000 pontos álomhatártól. A férfi tízpróba végeredményei:


1.    Gálpál Zsombor (BHSE) – 7985 pont
2.    Gábris Dávid (KSI SE) – 6221 pont
3.    Tari Tibor György (TFSE) – 5902 pont


A gödöllői Kriszt Sarolta jövője


A gödöllői Kriszt Sarolta előtt fényes jövő áll. Fiatal kora ellenére már most is jelentős eredményeket ért el, és ha továbbra is ilyen lendülettel és elhivatottsággal folytatja, nemzetközi szinten is kiemelkedő atlétává válhat. Gödöllő büszkesége, Kriszt Sarolta, példát mutat minden fiatal sportolónak, hogy kitartással és szorgalommal bármit elérhetnek.

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...