Gödöllői királyi kastély koronázási hétvége

Koronázási hétvége a Királyi Kastélyban Gödöllőn

2022-06-05 20:46

A magyarok imádott Erzsébet királynéja és I.Ferenc József koronázási ajándékként kapta a gödöllői Grassalkovich-kastélyt. Erre emlékekezünk minden évben a kastélyban a koronázási szertartás felelevenítésével, családi programokkal, ami gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt egy élmény. 

Koronázási hétvége Gödöllőn

Június 11. szombat


Zenél a Kastély – ingyenes koncertek a múzeumban


A Díszteremben hallgathatjuk meg az 1961-ben alakult Duna Szimfonikus Zenekar kamarazenekarainak a csodálatos koncertjeit. A zenekar számos hangversenyen is megmérette magát az elmúlt évtizedekben. Zenei stílusuk a barokk zenétől a 20. századi kompozíciókig felöleli az európai zenei történelem megannyi stílusát. 

 

 

 


Június 12. vasárnap

Múltidéző programok izgalmas történetekkel, titkokkal és meglepetésekkel.


A múltidéző programok megkezdődnek, csupa izgalmas történettel, meglepetéssel. Gróf Andrássy Gyula fogadja a királyi párt a kastély kulcsával, a Kókai Néptáncegyüttes is fellép, a lovardában kisgyermekes családok nézhetik, hallgathatják az Állati jó hangversenyt.  A díszudvarban mesemusical szórakoztatja a legkisebbeket, délután jazz koncertet hallgathatunk. További játékok is szép számmal lesznek: játék a barokk kastély makketben beöltözéssel, kincskeresés, kézműves vásár és még sok más izgalmas program!

Részletesebb programokért nézzétek meg a királyi kastély hivatalos oldalát!


 

Aktuális híreink

Hírek
Gödöllőn jelentős esemény zajlott le 2024. február 22-én, amikor a helyi közösség tagjai összegyűltek a Bezsilla-villában,...
Hírek
Március 1-től jelentős változások lépnek életbe Gödöllő helyi közlekedési rendszerében, amelyek célja a városi...
Hírek
Visszakerült Lotz Károly "Ménes" című festménye a Gödöllői Királyi Kastély lovardájába, írja az...