IX. Nemzetközi Környezetvédelmi Filmfesztivál a Gödöllői Királyi Kastélyban: ingyenesen látogatható filmfesztivál Gödöllőn a környezetvédelem jegyében!

Ingyenes Filmfesztivál a Gödöllői Királyi Kastélyban a Környezetvédelem jegyében

2023-04-13 18:55

A környezetvédelem fontosságának bemutatására számos kiváló dokumentum- és játékfilmet készítettek az évek során. A IX. Nemzetközi Környezetvédelmi Filmfesztivál ezen filmek népszerűsítését szolgálja, hogy minél több ember figyelmét felhívja az emberi tevékenységből eredő környezeti problémákra és a fenntartható életmód fontosságára. A fesztivál a Gödöllői Királyi Kastélyban kerül megrendezésre május 19 és 21 között.

Gödöllő filmfesztivál

A IX. Nemzetközi Környezetvédelmi Filmfesztivál céljai

Az előzetesek alapján a filmek a környezetvédelmi problémákra és azok megoldásaira fókuszálnak: ezeket az érdekes történetmesélés és a látványos képi elemek segítségével mutatják be. A filmek témáját illetően lesz film a globális felmelegedésről, a vízhiányról, a műanyagszennyezésről és az erdőirtásról is.
Az ilyen filmek népszerűsítése és nézése fontos lépés lehet abban, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a környezeti problémákra, és inspiráljuk őket a fenntartható életmód kialakítására.

 

A filmfesztivál programjai a Gödöllői Királyi Kastélyban

Az eseményre ingyenesen lehetett regisztrálni, és a fesztivál nagy érdeklődést keltett: idén 105 országból összesen 1260 filmmel jelentkeztek hazai és külföldi stúdiók neves alkotói. A filmfesztivál mellett számos programmal várnak minket a szervezők. Például beszélgetésekkel a környezetvédelmi szakemberekkel, valamint műhelyeket és előadásokat, workshopokat tekinthetünk meg illetve múzeumpedagógiai interaktív foglalkozásokon és gasztro kalandozásokon is részt vehetünk.

 

A szervezők kiemelik, hogy a Környezetvédelmi Filmfesztiválra való jelentkezés nagyon sikeres volt, ezt egy fontos lépésnek gondolják a környezetvédelem fontosságának megismertetésében. A filmek és az ehhez hasonló események segítenek abban, hogy az emberek jobban megértsék a környezeti problémákat, és hogy tudatosabban gondolkodjanak a fenntartható életmódról. A rendezvény ingyenesen látogatható!

 

A Gödöllői Királyi Kastélyról pár szóban

A filmfesztivál nem is lehetne a kastélynál alkalmasabb helyszínen.  A kastély Budapesttől kb. 30 km-re található. Építése a 18. században kezdődött, és eredetileg gróf Grassalkovich Antal nyári rezidenciájaként szolgált. A kastély magyar barokk stílusban épült, és hatalmas, impozáns park veszi körül. Az épület hírnevét az adta, hogy a Habsburg család utolsó királynője, Erzsébet királyné (Sisi) is gyakran tartózkodott itt. A kastélyt később a magyar állam vásárolta meg, és azóta múzeumként is működik többek között.

 

Ma a Gödöllői Királyi Kastély az egyik legnépszerűbb turisztikai látnivaló Magyarországon. A kastélyban többek között múzeumok, kiállítások, valamint koncertek és kulturális események is helyet kapnak. A kastélyban és a hozzá tartozó parkban a látogatók számos program közül választhatnak, például kastélytúrák, színházi előadások és kirándulások.

Aktuális híreink

Hírek
A nyár beköszöntével újra megnyílnak a kapuk a Mézesvölgyi Nyár fesztiválra, amely immár nyolcadik alkalommal...
Hírek
Figyelem, sportkedvelők! Gödöllő hamarosan a vízisportok központjává válik, hiszen az Ötpróba Úszónapok következő...
Hírek
A Gödöllői Királyi Kastély egykoron a Habsburgok ragyogó ékköveként csillogott a magyar királyság koronáján....