IX. Nemzetközi Környezetvédelmi Filmfesztivál a Gödöllői Királyi Kastélyban: ingyenesen látogatható filmfesztivál Gödöllőn a környezetvédelem jegyében!

Főoldal > Ingyenes Filmfesztivál a Gödöllői Királyi Kastélyban a Környezetvédelem jegyében

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ingyenes Filmfesztivál a Gödöllői Királyi Kastélyban a Környezetvédelem jegyében


2023/04/13
NA

A környezetvédelem fontosságának bemutatására számos kiváló dokumentum- és játékfilmet készítettek az évek során. A IX. Nemzetközi Környezetvédelmi Filmfesztivál ezen filmek népszerűsítését szolgálja, hogy minél több ember figyelmét felhívja az emberi tevékenységből eredő környezeti problémákra és a fenntartható életmód fontosságára. A fesztivál a Gödöllői Királyi Kastélyban kerül megrendezésre május 19 és 21 között.

Gödöllő filmfesztivál

A IX. Nemzetközi Környezetvédelmi Filmfesztivál céljai

Az előzetesek alapján a filmek a környezetvédelmi problémákra és azok megoldásaira fókuszálnak: ezeket az érdekes történetmesélés és a látványos képi elemek segítségével mutatják be. A filmek témáját illetően lesz film a globális felmelegedésről, a vízhiányról, a műanyagszennyezésről és az erdőirtásról is.
Az ilyen filmek népszerűsítése és nézése fontos lépés lehet abban, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a környezeti problémákra, és inspiráljuk őket a fenntartható életmód kialakítására.

 

A filmfesztivál programjai a Gödöllői Királyi Kastélyban

Az eseményre ingyenesen lehetett regisztrálni, és a fesztivál nagy érdeklődést keltett: idén 105 országból összesen 1260 filmmel jelentkeztek hazai és külföldi stúdiók neves alkotói. A filmfesztivál mellett számos programmal várnak minket a szervezők. Például beszélgetésekkel a környezetvédelmi szakemberekkel, valamint műhelyeket és előadásokat, workshopokat tekinthetünk meg illetve múzeumpedagógiai interaktív foglalkozásokon és gasztro kalandozásokon is részt vehetünk.

 

A szervezők kiemelik, hogy a Környezetvédelmi Filmfesztiválra való jelentkezés nagyon sikeres volt, ezt egy fontos lépésnek gondolják a környezetvédelem fontosságának megismertetésében. A filmek és az ehhez hasonló események segítenek abban, hogy az emberek jobban megértsék a környezeti problémákat, és hogy tudatosabban gondolkodjanak a fenntartható életmódról. A rendezvény ingyenesen látogatható!

 

A Gödöllői Királyi Kastélyról pár szóban

A filmfesztivál nem is lehetne a kastélynál alkalmasabb helyszínen.  A kastély Budapesttől kb. 30 km-re található. Építése a 18. században kezdődött, és eredetileg gróf Grassalkovich Antal nyári rezidenciájaként szolgált. A kastély magyar barokk stílusban épült, és hatalmas, impozáns park veszi körül. Az épület hírnevét az adta, hogy a Habsburg család utolsó királynője, Erzsébet királyné (Sisi) is gyakran tartózkodott itt. A kastélyt később a magyar állam vásárolta meg, és azóta múzeumként is működik többek között.

 

Ma a Gödöllői Királyi Kastély az egyik legnépszerűbb turisztikai látnivaló Magyarországon. A kastélyban többek között múzeumok, kiállítások, valamint koncertek és kulturális események is helyet kapnak. A kastélyban és a hozzá tartozó parkban a látogatók számos program közül választhatnak, például kastélytúrák, színházi előadások és kirándulások.


FelmérésekHello

Legfrissebb cikkek


Itt a legolcsóbb a kávé Gödöllő belvárosában: utánajártunk 6 különböző helyen
Gödöllő belvárosa mindig is a helyiek és a városba látogatók találkozási pontja volt. A kellemes séták, a parkok és a történelmi látnivalók mellett a kávézók is fontos szerepet játszanak az itt élők és ide látogatók életében. De vajon hol találhatjuk a legolcsóbb kávét ezen a gyönyörű helyen és milyen kávét isznak általában a gödöllőiek? Utánajártunk a helyi kávézók kínálatának, és megosztjuk tapasztalatainkat.
Hatalmas autóbaleset a Gödöllői M3 autópályán: rendőrautóba gázoltak bele!
Hétfő délután, az M3 autópálya gödöllői szakaszán olyan esemény történt, amelynek tanulságokkal teli és szerencsére pozitív kimenetelű részleteiről számolhatunk be. Egy szolgálati rendőrautó, melyen jól láthatóan a hátsó szélvédőn villogóval kísért felirat volt olvasható: "Húzódj balra!", kénytelen volt a forgalmi okok miatt leállni az autópályán – úgy látszik, nem volt elegendő jelzés ez sem valakinek. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Facebook oldalukon közölte a borzalmas történet részleteit. 
Lesújtó hír: a Gödöllői Erdei Vasút végleg megszűnik
Gödöllő környékén szomorúság és csalódás lengi be az emberek szívét, mivel a hosszú éveken át a térség egyik legkedveltebb turisztikai látványosságát, a Gödöllői Erdei Vasutat végleg bezárják. Az értesülés megrázta a helyi közösséget, hiszen az elmúlt években ez a kisvasút az életük szerves részévé vált. A hírt a Gödöllői Kisvasút jelentette be a hivatalos Facebook oldalukon. 
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!