Nézd meg könyvajánlóinkat gyerekeknek!

Főoldal > Mit olvasson a gyerek? – mutatunk 5 szuper lehetőséget!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mit olvasson a gyerek? – mutatunk 5 szuper lehetőséget!


2022/07/22
NA

Napjainkban a legtöbb gyermek nem szeret olvasni, hisz sokszor összekötik ezt az iskolai kötelező, nehezen emészthető olvasmányokkal. Cikkünkben összegyűjtöttünk, öt, eltérő témájú olvasmányt 10-12 éves gyermekek számára, amik annyira izgalmasok és könnyen befogadhatók, hogy még a nyári szünet alatt biztosan el fognak olvasni egyet ezek közül! Szavazz a cikk végén! 

Könyvek kisfiúknak, kislányoknak


Jaqueline Wilson: Tracy Baker

 

Egy könyvet emelünk ki ugyan, de az írónő könyvei egytől-egyik fantasztikusak, letehetetlenek. Leginkább kislányok számára lehetnek izgalmasok. Több könyve antikvárokban található már csak meg, vagy könyvtárakban, de megéri utánuk járni.
Tracy Baker egy 10 éves kislány, gyerekotthonban él, titkon nagyon vágyik már egy szerető családra. Miközben várja leendő anyukáját, addig sem tétlenkedik, ábrándozik naphosszat arról, hogy egyszer híres filmsztár lesz, vagy író. Az otthonba egy nap érkezik egy újságíró, Tracy pedig a tettek mezejére lép.
A könyv tanulságos, elgondolkodtató, semmiképen sem felszínes, de könnyen emészthető. 

 

Thomas Brezina: Penny sorozat

 

Állatimádó lányok, figyelem! A Penny sorozat nektek szól!
Ugyancsak antikvár, vagy könyvtár lehet a beszerzésre a megoldás, de az állatbarát 10-12 éves kislányok imádni fogják. Az ró több könyvét is meleg szívvel ajánljuk.
Penny egy okos, talpraesett kislány, aki rajong az állatokért. Rengeteg izgalmas, és tanulságos dolog történik vele, remekül befogadható stílusban. Nagy igazságokat olvashatnak a kis olvasók a könyvekben, amik szépen alakíthatják személyiségüket, felfogásukat.

„Már tudom, hogy érhetek el sok mindent. Mindig tenni kell valamit, nem pedig tehetetlenül üldögélni!” (részlet a „Mennyit ér egy kutyaélet?” c. könyvből)

 

Jeff Kinney: Egy ropi naplója

 

Egy 16 kötetes regénysorozat, amit, ha megszeret a gyerkőc, az biztos, hogy egy ideig lesz mit olvasnia. 
A kötetek nagybetűsök, könnyen olvashatóak. Greg Heffley felsőtagozatos diák napjait követhetjük, napló formában. Gregnek meggyűlik a baja a suli viszontagságaival, betekintést nyerhetünk a családi mindennapokba is, illetve megtudhatjuk a fiú álmát is, hogy ha felnő, egy sikeres író szeretne lenni. 
A szöveget a szerző képregényszerű rajzai színestik, így még élvezetesebb lehet a 10-12 éves fiúk számára.

 

 Elisabetta Dami: Geronimo Stilton könyvek

 

A könyvsorozat írónője az olasz Elisabetta Dami, viszont érdekesség, hogy a könyvek borítóján nem az ő neve található, hanem a könyv főszereplője, kitalált karaktere, Geronimo Stiltoné. 
Az újságíró egérr családjával él Egérvárosban. Geronimo egy nyugodt és kiszámítható életet szeretne, azonban ez nem akar sikerülni, ugyanis egyfolytában kalandokba keveredik testvéreivel. 
Geronimo a leglehetetlenebb helyzetekből is ki tud keveredni, amiből tanulhatnak az ifjú olvasók. A könyvekben megjelenik az őszinteség fontossága, a kedvesség, udvariasság és barátság. 

 

Nógrádi Gábor: Petepite – Az apu én vagyok

 

Magyar írók körében is számtalan lehetőség közül válogathatnak a gyerekek, Nógrádi Gábor könyvei pedig mind szuperek és könnyen olvashatóak. 


A könyv főszereplője a 11 és fél éves Pete Péter, egy nap arra ébred, hogy iszonyat kicsi lett az ágya, alig fér el benne, a karjai, lábai szőrösek lettek, hangja pedig nagyon mély. 
A tükörbe belenézve rájön, hogy nem mássá változott, mint a saját édesapjává, Dr. Pete Ádámmá. Az édesapa is hasonló cipőben jár; ő pedig ezen a szokatlan reggelen a saját fiaként ébred fel.
Ebben a testcserés könyvben sok izgalmas és humoros kalandot olvashatnak a gyermekek, és választ kaphatnak azokra a kérdésekre, hogy vajon az apuka hogy tud újra helyt állni az iskolapadban, Péter fia pedig hogyan lesz képes dolgozni apja munkahelyén?
 

A te gyermeked szeret olvasni?


ElemzésekHello

Legfrissebb cikkek


Petőfi 200 – Petőfi-busz Gödöllő főterén
Csodálatos országos program keretein belül a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára rendezett múzeumbusz egyik állomása Gödöllő lesz, február 21-én, melyet 8-16 óráig tudtok ingyenesen látogatni. Kihagyhatatlan lehetőség, számos érdekes információval. 
V. Kolbásztöltő verseny a Gödöllői Városi Piacon február 11-én
Január 31-én a versenyre való nevezése lezárult, azonban 2023. 02. 11-én, szombaton 13 órától várják az érdeklődőket, kóstolni vágyókat a Gödöllői Városi Piacon 13:00 órától: remek kolbászok és a fantasztikus hangulat garantált. 
A DIGI közleménye: február 1-jén karbantartás Gödöllőn is
Február 1-jén a hajnali órákban 1:00-től 5:30-ig a DIGI hálózatkarbantartást és fejlesztési munkálatokat végez, ekkor kiesés várható mind az internet, a kábeltévé, a műholdas TV mind a vezetékes-és mobiltelefonok esetében.
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!