Nézd meg könyvajánlóinkat gyerekeknek!

Mit olvasson a gyerek? – mutatunk 5 szuper lehetőséget!

2022-07-22 15:44

Napjainkban a legtöbb gyermek nem szeret olvasni, hisz sokszor összekötik ezt az iskolai kötelező, nehezen emészthető olvasmányokkal. Cikkünkben összegyűjtöttünk, öt, eltérő témájú olvasmányt 10-12 éves gyermekek számára, amik annyira izgalmasok és könnyen befogadhatók, hogy még a nyári szünet alatt biztosan el fognak olvasni egyet ezek közül! Szavazz a cikk végén! 

Könyvek kisfiúknak, kislányoknak


Jaqueline Wilson: Tracy Baker

 

Egy könyvet emelünk ki ugyan, de az írónő könyvei egytől-egyik fantasztikusak, letehetetlenek. Leginkább kislányok számára lehetnek izgalmasok. Több könyve antikvárokban található már csak meg, vagy könyvtárakban, de megéri utánuk járni.
Tracy Baker egy 10 éves kislány, gyerekotthonban él, titkon nagyon vágyik már egy szerető családra. Miközben várja leendő anyukáját, addig sem tétlenkedik, ábrándozik naphosszat arról, hogy egyszer híres filmsztár lesz, vagy író. Az otthonba egy nap érkezik egy újságíró, Tracy pedig a tettek mezejére lép.
A könyv tanulságos, elgondolkodtató, semmiképen sem felszínes, de könnyen emészthető. 

 

Thomas Brezina: Penny sorozat

 

Állatimádó lányok, figyelem! A Penny sorozat nektek szól!
Ugyancsak antikvár, vagy könyvtár lehet a beszerzésre a megoldás, de az állatbarát 10-12 éves kislányok imádni fogják. Az ró több könyvét is meleg szívvel ajánljuk.
Penny egy okos, talpraesett kislány, aki rajong az állatokért. Rengeteg izgalmas, és tanulságos dolog történik vele, remekül befogadható stílusban. Nagy igazságokat olvashatnak a kis olvasók a könyvekben, amik szépen alakíthatják személyiségüket, felfogásukat.

„Már tudom, hogy érhetek el sok mindent. Mindig tenni kell valamit, nem pedig tehetetlenül üldögélni!” (részlet a „Mennyit ér egy kutyaélet?” c. könyvből)

 

Jeff Kinney: Egy ropi naplója

 

Egy 16 kötetes regénysorozat, amit, ha megszeret a gyerkőc, az biztos, hogy egy ideig lesz mit olvasnia. 
A kötetek nagybetűsök, könnyen olvashatóak. Greg Heffley felsőtagozatos diák napjait követhetjük, napló formában. Gregnek meggyűlik a baja a suli viszontagságaival, betekintést nyerhetünk a családi mindennapokba is, illetve megtudhatjuk a fiú álmát is, hogy ha felnő, egy sikeres író szeretne lenni. 
A szöveget a szerző képregényszerű rajzai színestik, így még élvezetesebb lehet a 10-12 éves fiúk számára.

 

 Elisabetta Dami: Geronimo Stilton könyvek

 

A könyvsorozat írónője az olasz Elisabetta Dami, viszont érdekesség, hogy a könyvek borítóján nem az ő neve található, hanem a könyv főszereplője, kitalált karaktere, Geronimo Stiltoné. 
Az újságíró egérr családjával él Egérvárosban. Geronimo egy nyugodt és kiszámítható életet szeretne, azonban ez nem akar sikerülni, ugyanis egyfolytában kalandokba keveredik testvéreivel. 
Geronimo a leglehetetlenebb helyzetekből is ki tud keveredni, amiből tanulhatnak az ifjú olvasók. A könyvekben megjelenik az őszinteség fontossága, a kedvesség, udvariasság és barátság. 

 

Nógrádi Gábor: Petepite – Az apu én vagyok

 

Magyar írók körében is számtalan lehetőség közül válogathatnak a gyerekek, Nógrádi Gábor könyvei pedig mind szuperek és könnyen olvashatóak. 


A könyv főszereplője a 11 és fél éves Pete Péter, egy nap arra ébred, hogy iszonyat kicsi lett az ágya, alig fér el benne, a karjai, lábai szőrösek lettek, hangja pedig nagyon mély. 
A tükörbe belenézve rájön, hogy nem mássá változott, mint a saját édesapjává, Dr. Pete Ádámmá. Az édesapa is hasonló cipőben jár; ő pedig ezen a szokatlan reggelen a saját fiaként ébred fel.
Ebben a testcserés könyvben sok izgalmas és humoros kalandot olvashatnak a gyermekek, és választ kaphatnak azokra a kérdésekre, hogy vajon az apuka hogy tud újra helyt állni az iskolapadban, Péter fia pedig hogyan lesz képes dolgozni apja munkahelyén?
 

A te gyermeked szeret olvasni?

Szavazni csak regisztrált felhasználóink tudnak. Lépj be fiókodba, vagy regisztrálj.

Aktuális híreink

Hírek
A nyár beköszöntével újra megnyílnak a kapuk a Mézesvölgyi Nyár fesztiválra, amely immár nyolcadik alkalommal...
Hírek
Figyelem, sportkedvelők! Gödöllő hamarosan a vízisportok központjává válik, hiszen az Ötpróba Úszónapok következő...
Hírek
A Gödöllői Királyi Kastély egykoron a Habsburgok ragyogó ékköveként csillogott a magyar királyság koronáján....