Gödöllő; gödöllő; gödöllő kolbásztöltő verseny, gödöllő piac

Főoldal > V. Kolbásztöltő verseny a Gödöllői Városi Piacon február 11-én

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

V. Kolbásztöltő verseny a Gödöllői Városi Piacon február 11-én


2023/02/03
NA

Január 31-én a versenyre való nevezése lezárult, azonban 2023. 02. 11-én, szombaton 13 órától várják az érdeklődőket, kóstolni vágyókat a Gödöllői Városi Piacon 13:00 órától: remek kolbászok és a fantasztikus hangulat garantált. 

Kolbásztöltő verseny Gödöllő

Mitől jó egy kolbásztöltés?

Ahány ház, annyi szokás, de vannak alapvető szabályok a kolbásztöltésnél, az persze kiderül, hogy a Gödöllői Kolbásztöltő versenyen ki hogyan teljesít, és mivel próbál elrugaszkodni a hagyománytól, hogy kitűnjön esetleg a tömegből.
A nagykönyv szerint disznóvágáskor hagyni kell kihűlni a húst kolbász készítés előtt. El minimum fél napot vesz igénybe, még hidegben is.
A kolbászhoz a húst nem szabad megmosni, hanem a vért tiszta konyharuhával, vagy papírtörlővel kell letörölgetni. Azért nem szabad vízzel, mert attól romolhat a hús minősége. 
Ha ezzel megvagyunk, akkor a húsról le kell szedni a hártyákat, ki kell vágni az inakat, a porcot ki kell szedni, így nem lesz rágós a kolbász, nem lesz szálas, ropogós. 
Ez után jöhet a darálás, aminél nem jó, ha túl nagyra daráljuk, de az sem, ha nagyon pépesre. Össze kell gyúrni, hogy egynemű anyaggá váljon, nem kell túlgyúrni, mert a kézmelegtől olvad a szalonna.  Nem kell hozzá rengeteg fűszer, de amit hozzáadunk azoknak jó minőségűeknek kell lenni. 
Ha összegyúrtuk a húst, akkor hűvös helyen legalább fél napig pihentessük. Ez alatt tökéletesen összeérik. Ha nem füstölünk, hanem csak a fagyasztóba megy, ott nem feltétlenül fontos az ilyen hosszú pihentetés, de ne türelmetlenkedjünk, 1-2 óra állás ilyenkor sem árt. 

 

Az V. Kolbásztöltő verseny programja Gödöllőn

 

Nagyon sok szeretettel várják a versenyen a kostolókat a Gödöllői Városi Piacon! Kapható lesz a kostólók mellett faszénen frissen sütött kürtöskalács is, a délután folyamán pedig meglátogatják az esemenényt a mohácsi busók és a veresegyházi betyárok!

 

13:00: csapatok érkezése, asztal elfoglalása, előkészületek
14:00: sertéshús kiosztása, kolbászkészítés kezdete
17:00: zsűrizésre előkészített (frissen sütött) kolbász tálalása értékelésre
18:00: eredményhirdetés
18:30:  Kolbász Buli kezdete

A program ideje alatt a jó hangulatért felelős Gödöllő Népi Zenekara, és a FORMA DUÓ!

 

gödöllő">Forrás
 


Turizmus TurizmusmarketingHello

Legfrissebb cikkek


Bach Mindenkinek Fesztivál – ingyenes koncert a Gödöllői Királyi Kastélyban
Idén kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Bach Mindenkinek Fesztivál, mely március 16-tól a Kárpát-medence száz településén összesen kétszáz ingyenes programon keresztül megrendezésre. Az esemény egyik kiemelkedő része március 23-án a Gödöllői Királyi Kastélyban lesz megtekinthető, melyen a Magyar Honvédség Központi Zenekarának koncertjét élvezhetjük ingyenesen. 
Közösségi rollerek Gödöllőn - Jó lesz? Kell ez nekünk?
Tegnap megérkezett és ki is próbáltuk az új roller megosztót, vagy közösségi e-rollereket. Cikkünkben leírjuk, mit tapasztaltunk, hogyan működik, hogyan kell használni az e-rollereket. 
Gödöllői gimnázium csapata nyerte meg az MTA középiskolai tanulmányi versenyét!
A Középiskolai MTA Alumni Program szervezésének keretein belül került megrendezésre egy tanulmányi verseny a fenntarthatóság és klímaváltozás témája köré épülve, melynek döntője a napokban zajlott. Hatalmas öröm Gödöllő számára, hogy ezt városunk egyik neves középiskolájának, a Gödöllői Református Líceum Gimnáziumának a csapata nyerte meg!
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!