Kirándulj a Kisoroszi szigetcsúcsnál!

Főoldal > Lélegzetelállító panoráma a Duna-kanyarból: a Kisoroszi szigetcsúcs

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Lélegzetelállító panoráma a Duna-kanyarból: a Kisoroszi szigetcsúcs


2022/08/20
NA

Pest megye egyik legszebb látványosságai közé nyugodtan besorolhatjuk a 31 kilométeres Szentendrei-szigetet északi csücskét, mely beleér a Dunakanyarba, a Kisoroszi szigetcsúcsot. Igaz, most az időjárás nem kedvez a strandolók számára, de nem csak fürödni alkalmas a hely. 

Kisoroszi szigetcsúcs

Nyaranta ellepik a strandolók a Kisoroszi szigetcsúcsot

 

A Kisoroszi szigetcsúcs 1997 óta a Duna-Ipoly Nemzeti Park részét képezi, igazán páratlan kirándulóhely, mely nem csak fürdőzésre alkalmas. Ha a vízhez érve csodáljuk a tájat, egyik oldalon láthatjuk a visegrádi várat a másikon pedig a Börzsöny.
A parttól kicsit beljebb fás-erdős részek borítják, maga a sziget homokos-kavicsos, ezért is kifejezetten kellemes nyáron itt strandolni, illetve vízi sportolni. Kempingezők, túrázók, strandolók szinte ellepik nyaranta a szigetet, még sincs tömegnyomor, a sziget hosszúsága miatt. 

 

 

Pattanj biciklire és fedezd fel a Kisoroszi szigetcsúcsot! 

 

Biciklivel is érdemes felfedezni a környéket már kicsit kevésbé meleg napokon, van is rá lehetőségünk, hiszen az EuroVelo 6 kerékpárút Duna-parti szakaszán haladhatunk Leányfalunál, majd kompra szállva átjuthatunk a Dunán, majd arról leszállva Szigetmonostort célozhatjuk meg. 


A településen van lehetőségünk ebédelni csárdában, fogadóban, ha pedig ezt elfogyasztottuk tovább haladhatunk utunkon, ami mesekönyvbe illő kukoricaföldek mellet vezet, végig követ minket a messziből a Visegrádi-hegység és a Pázsit-tavat is megpillanthatjuk. 


Tahitótfaluba érkezve, ah szerencsénk van találkozhatunk helyi árusokkal, akik portékáikat értékesítik házuk kapujánál: gyümölcs, zöldség, sajt és egyebeket. 


De Kisoroszi innen még 11 kilométer, így hát folytatva az utunkat mezők, rétek mellett haladva lovakat, szarvasmarhákat láthatunk, illetve erdőn át is haladhatunk. 
Kisoroszinál kis utcákon keresztül tekerhetünk, onnan pedig lassan kiérve megláthatjuk a túránk fénypontját: a Kisoroszi szigetcsúcsot. ott megpihenve belélegezhetjük a csodás, friss levegőt, gyönyörködhetünk a panorámában és hálát adhatunk annak, hogy ez a szépséges látvány ennyire elérhető közelségben van nekünk. 

 

 

Ha látványosságokat szeretnél nézni, Kisorosziban megtalálod

 

Ne felejtsük el Kisorosziban a Kálvária-dombot és a rajta lévő kápolnát, illetve a katolikus és református templomok is megtekinthetőek a Művelődési Házban kiállított Kisoroszi Helytörténeti Gyűjtemény és Fotóarchívum mellett. 


Turizmus Turizmusmarketing UtazásHello

Legfrissebb cikkek


Legendák találkozása Gödöllőn: az ország legszebb barokk kastélyában rock és operett is megszólal
Végre itt a nyáron, jöhetnek a gödöllői nyári programok! A nyáron ismét felhangzik a zene az ország egyik legimpozánsabb barokk épületében, a Gödöllői Királyi Kastélyban. A híres palota, amely réges-régen Sisi egyik kedvenc lakhelyeként ismert volt, izgalmas könnyűzenei eseményeknek ad otthont júliusban, méghozzá szabadtérben.
Bonnie Tyler is fellép a veresegyházi nyári szabadtéri színház fesztiválján
A veresegyházi Mézesvölgyi Nyár fesztivál idén már hetedik alkalommal nyitja meg kapuit Veresegyházon. A rendezvény június 23-tól augusztus 31-ig tart, és izgalmas színházi és zenei produkciókkal várja az érdeklődőket. Fantasztikus programsorozattal kedveznek idén is nézőknek; előadások a Veres1 Színház által, csodás együttesek, vendégelőadások, sőt, még egy nemzetközi sztár is fellép, aki nem más, mint Bonnie Tyler.   
Egész napos programok a családnak május 28-án Gödöllőn az Erzsébet-parkban
A 3. ENC-EDURACE Családi Terepfutó Nap alkalmából a futóverseny mellett az egész napos családi programok izgalmas és színes eseményt kínálnak mindenki számára május 28-án a gödöllői Erzsébet-parkban. Ez a vasárnapi rendezvény nemcsak a futás szerelmeseinek nyújt kiváló lehetőséget a megmérettetésen, hanem a családoknak is remek alkalom arra, hogy együtt töltsenek egy aktív és szórakoztató napot. 
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!