Gödöllőt a gyerekek is imádják!

Kirándulj Gödöllőn gyerekekkel – nagyon fogják élvezni!

2022-10-14 17:37

Gödöllő nevét sokan azonosítják Sissivel és a Királyi Kastéllyal, ez nem véletlen hisz az egykori királynénak a kedvenc helye volt a város, itt tudott elszabadulni kicsit és végre önmaga lenni. Azonban nem csak a kastély az egyetlen program és látványosság Gödöllőn, mutatunk olyan helyeket, amiket a gyerekek is élvezni fognak!

Máté Balázs fotó

Gödöllői Arborétum

A gödöllői arborétumban egy séta alkalmával 154 erdőn haladhatsz át, csináltál már hasonlót? Biztosan nem! Mindenki számára csodás élményt nyújthat az arborétum, főleg így, az ősz utolsó napos hétvégéin. 
A családok, kutyasétáltatók kedvelt helye áprilistól szeptemberig 8:00-18:00-ig látogatható -októbertől márciusig 16:00-ig -, melynek látogatási rendje mindenkire vonatkozik. 
A parkban sárga, zöld és piros T jelzi az útvonalakat, ezek mentén megismerkedhetünk a 147 fenyővel és nyitvatermővel, illetve 875 lombos fával és cserjével. Megcsodálhatjuk többek között az erdei fenyőt, kocsányos tölgyet, vörösfenyőt és akácot.
Gyermekek számára szuper játszótér van, illetve tűzrakóhely, padok, asztalok. 

 

 

Gödöllői Erdei Kisvasút

A gödöllői kisvasút célja a Csemete-rétről a Gödöllői Állami Telepek megállóhoz eljutni, közben érintve a Gödöllői Erdészeti Arborétumot.
2020.08.01-jén ünnepélyesen megnyitott a kisvasút a látogatók előtt. Azóta több mint 50 ezren utaztak rajta.
A kisvasút rámutat az erdő és természet szépségeire, emellett felhívja a figyelmet hazánk erdei és bányagazdálkodási vasútjaink hagyományának életben tartására. 
 

 

Gödöllői Főtéri játszótér

Ha Gödöllő Főterén sétálunk és gyerekkel vagyunk, akkor mindenképpen álljunk meg a játszótéren. A modern játszótéren találhatunk egy hatalmas csúszdát, földbe süllyesztett trambulinokat, köteles mászókákat. A főtéren cukrászda is található, ha esetleg a nagy játékot le szeretnénk vezetni valamilyen édességgel.  Az biztos, innen egy gyerkőc sem szeretne majd hazamenni!

 

Ha már Gödöllőn vagyunk, akkor ne hagyjuk ki medveotthont sem

Gödöllő mellett, közvetlen Szada után található Veresegyház, ott pedig a méltán híres Medveotthon, ami egyértelműen a gyerekek kedvence. A mentett macik otthona, ahol szinte testközelből csodálhatjuk meg ezeket a hatalmas jószágokat, de mellettük farkasokat, oroszlánokat és egyéb állatokat is meglátogathatunk.  Természetesen a gyerkőcöknek külön kedvezni szeretne az Medveotthon; a park területén modern játszótér, kismozdony, látványlift és maciérme sajtolás várja őket. 
A Medveotthon egy örök emlék marad, kihagyhatatlan látványossága hazánknak, amelyre büszkék lehetünk, és szerencsére, nagyon könnyen megközelíthető helyen van. 
 

Aktuális híreink

Hírek
Május 13-án, hétfő este 19:00 órakor a Gödöllői Művészetek Háza Színháztermében különleges pszichológiai...
Hírek
Április minden csütörtökén a Gödöllői Királyi Kastély különleges lehetőséget kínál a történelem és a királyi...
Hírek
Lőrincz Ágnes gödöllői pszichológus, aki a gyermek- és ifjúsági pszichológia terén szerzett jelentős tapasztalatokkal...