Gödöllői fényvonatozás december 18-án

Meghitt karácsonyi fényvonatozás a Gödöllői Kisvasúttal december 18-án

2022-12-17 17:01

Idén is csodálatos karácsonyi programmal szolgál a Gödöllői Kisvasút csapata: meghitt, ünnepi hangulatban fényvonatozhatunk az Arborétum állomásit érintve, ne hagyjátok ki, szuper karácsonyi program és a gyerekek odalesznek érte! Az utolsó napi – december 18 vasárnapi - vonatozásra még kaphatóak a jegyek.

Gödöllői kisvonat

A Gödöllői Kisvasútról pár szóban

A Gödöllői Kisvasút 2017-ben „látta meg a napvilágot”, jelenleg 4 mozdonyból és 22 kocsiból áll, amik mind hazai üzemek felszámolásából maradtak meg. Ezek közül már 2 mozdony és 14 kocsi lett felújítva, teljesen biztonságosan használhatóak. Két megállóhelye az arborétumban a Csemete rét-Játszótér (Süni tisztás). 
A kisvasút rámutat az erdő és természet szépségeire, emellett felhívja a figyelmet hazánk erdei és bányagazdálkodási vasútjaink hagyományának életben tartására. 
A kisvasút üzemeltetése teljesen önkéntesek kezdi által történik, ha szeretnéd támogatni akár egy csekély összeggel is őket, akkor az Erdei Vasútért Egyesület 11710002-24142384 bankszámlaszámon megteheted vagy akár csatlakozhatsz az önkéntesekhez is!

 

A Mikulás üzent: szeretne eljönni Gödöllőre!

Elmúlt már december 6, így nincs annyi dolga a Mikulásnak, így üzent: szeretne ellátogatni Gödöllőre és a gyerekkel együtt szórakozni! A rénszarvasokat most lecserélte kismozdonyra, a szánját pedig vagonra. Azonban hiába nincs már Mikulás-nap a kedves Mikulás bácsi nem hagyja cserben a gyerekeket most sem, sok-sok finomsággal megrakott puttonnyal érkezik hozzánk, amit nagyon szeretne kiosztani az éneklő, szavaló gyermekek között.
A kisvasút szerelvényei pedig csodálatos, ünnepi kivilágítással várják őt és a kedves látogatókat; ezek a fények a decemberi szürkületben csodásan mutatnak, érdemes meglátogatni, aki teheti. 

 

A karácsonyi kisvonatozás menete

A program nagyjából egy órás, mialatt megérkezik hozzánk a Mikulás és elrepít Mikulásországba, ahol mindenki találkozhat és beszélgethet vele fűtött helyen, illetve megkapják természetesen a gyerkőcök a kis csomagjaikat is. Ezután következik a 20 perces vonatút az Erdei Vasút szakaszán. A vonat részben fedett és fűtött, de nyitott rész is található rajta. Az állomás fűtött épületében a gyerekek kézműveskedhetnek, melynek keretein belül karácsonyi díszeket gyárthatnak, amiket haza is vihetnek. A programon való részvételi díj egységesen 2000 Ft/fő.
Jegyeket a vasárnapi, utolsó vonatozásra még ITT tudtok foglalni! 

 

Fotó: Barta Endre
 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
A Forma-1-es Magyar Nagydíj miatt július 18-21. között jelentős forgalmirend-változások lesznek Gödöllőn...
Hírek
Az utóbbi időben egyre több negatív híradás érkezett a gödöllői HÉV-ről, különösen a Kerepes környéki szakaszról....