Gödöllői fényvonatozás december 18-án

Főoldal > Meghitt karácsonyi fényvonatozás a Gödöllői Kisvasúttal december 18-án

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Meghitt karácsonyi fényvonatozás a Gödöllői Kisvasúttal december 18-án


2022/12/17
NA

Idén is csodálatos karácsonyi programmal szolgál a Gödöllői Kisvasút csapata: meghitt, ünnepi hangulatban fényvonatozhatunk az Arborétum állomásit érintve, ne hagyjátok ki, szuper karácsonyi program és a gyerekek odalesznek érte! Az utolsó napi – december 18 vasárnapi - vonatozásra még kaphatóak a jegyek.

Gödöllői kisvonat

A Gödöllői Kisvasútról pár szóban

A Gödöllői Kisvasút 2017-ben „látta meg a napvilágot”, jelenleg 4 mozdonyból és 22 kocsiból áll, amik mind hazai üzemek felszámolásából maradtak meg. Ezek közül már 2 mozdony és 14 kocsi lett felújítva, teljesen biztonságosan használhatóak. Két megállóhelye az arborétumban a Csemete rét-Játszótér (Süni tisztás). 
A kisvasút rámutat az erdő és természet szépségeire, emellett felhívja a figyelmet hazánk erdei és bányagazdálkodási vasútjaink hagyományának életben tartására. 
A kisvasút üzemeltetése teljesen önkéntesek kezdi által történik, ha szeretnéd támogatni akár egy csekély összeggel is őket, akkor az Erdei Vasútért Egyesület 11710002-24142384 bankszámlaszámon megteheted vagy akár csatlakozhatsz az önkéntesekhez is!

 

A Mikulás üzent: szeretne eljönni Gödöllőre!

Elmúlt már december 6, így nincs annyi dolga a Mikulásnak, így üzent: szeretne ellátogatni Gödöllőre és a gyerekkel együtt szórakozni! A rénszarvasokat most lecserélte kismozdonyra, a szánját pedig vagonra. Azonban hiába nincs már Mikulás-nap a kedves Mikulás bácsi nem hagyja cserben a gyerekeket most sem, sok-sok finomsággal megrakott puttonnyal érkezik hozzánk, amit nagyon szeretne kiosztani az éneklő, szavaló gyermekek között.
A kisvasút szerelvényei pedig csodálatos, ünnepi kivilágítással várják őt és a kedves látogatókat; ezek a fények a decemberi szürkületben csodásan mutatnak, érdemes meglátogatni, aki teheti. 

 

A karácsonyi kisvonatozás menete

A program nagyjából egy órás, mialatt megérkezik hozzánk a Mikulás és elrepít Mikulásországba, ahol mindenki találkozhat és beszélgethet vele fűtött helyen, illetve megkapják természetesen a gyerkőcök a kis csomagjaikat is. Ezután következik a 20 perces vonatút az Erdei Vasút szakaszán. A vonat részben fedett és fűtött, de nyitott rész is található rajta. Az állomás fűtött épületében a gyerekek kézműveskedhetnek, melynek keretein belül karácsonyi díszeket gyárthatnak, amiket haza is vihetnek. A programon való részvételi díj egységesen 2000 Ft/fő.
Jegyeket a vasárnapi, utolsó vonatozásra még ITT tudtok foglalni! 

 

Fotó: Barta Endre
 


Közösségi média marketing Turizmus Turizmusmarketing UtazásHello

Legfrissebb cikkek


Petőfi 200 – Petőfi-busz Gödöllő főterén
Csodálatos országos program keretein belül a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára rendezett múzeumbusz egyik állomása Gödöllő lesz, február 21-én, melyet 8-16 óráig tudtok ingyenesen látogatni. Kihagyhatatlan lehetőség, számos érdekes információval. 
V. Kolbásztöltő verseny a Gödöllői Városi Piacon február 11-én
Január 31-én a versenyre való nevezése lezárult, azonban 2023. 02. 11-én, szombaton 13 órától várják az érdeklődőket, kóstolni vágyókat a Gödöllői Városi Piacon 13:00 órától: remek kolbászok és a fantasztikus hangulat garantált. 
A DIGI közleménye: február 1-jén karbantartás Gödöllőn is
Február 1-jén a hajnali órákban 1:00-től 5:30-ig a DIGI hálózatkarbantartást és fejlesztési munkálatokat végez, ekkor kiesés várható mind az internet, a kábeltévé, a műholdas TV mind a vezetékes-és mobiltelefonok esetében.
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!