Ingyenes gödöllői természetfesztivál május 11-én

Ingyenes természetismereti fesztivállal vár minket a Gödölői Királyi Kastély

2024-05-06 17:12

Május 11-én, szombaton különleges hangulatban nyitja meg kapuit a Gödöllői Királyi Kastély: a „Szeretjük a madarakat” ingyenes családi fesztivál várja a természet szerelmeseit, gyermekeket és felnőtteket egyaránt. Az esemény az idén 50 éves Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) évfordulójának kiemelt ünnepi sorozatához kapcsolódik, miközben a résztvevők az Év Fajai Fesztivál és a Madarak és Fák Napja gazdag programkínálatában is elmerülhetnek.

Gödöllő természetfesztivál

A Gödöllői Királyi Kastély várja a természetbarátokat

 

A kastély és parkjának területén több mint negyven standon várják az érdeklődőket izgalmas és interaktív programokkal, előadásokkal, amelyek célja, hogy játékos formában ismertessék meg az embereket a madárvilággal és a természetvédelem kihívásaival. A madárgyűrűzési bemutatók és madárismereti séták lehetőséget nyújtanak arra, hogy az emberek közelebbről is megismerjék Magyarország színes és gazdag madárvilágát. Emellett az év fajait bemutató kiállítások, valamint a nemzeti parkok és az MME partnereinek standjai színesítik a látogatói élményt.

 

A gödöllői természetfesztiválon megismerkedhetünk a madarak életével

 

Az MME szakosztályai és programjai bemutatják, hogyan segítenek a szervezet fajmegőrzési és természetvédelmi projektjei a hazai ökoszisztéma védelmében. Az érdeklődők számára a madárodú-készítés és festés is remek lehetőség, hogy kézzelfoghatóan hozzájáruljanak a madarak védelméhez. A menetleveles láncjáték további izgalmakat ígér: húsz ajándékcsomag kerül kisorsolásra azok között, akik sikeresen teljesítik a programban rejlő kihívásokat.

 

A Gödöllői Királyi Kastély fesztiválján különféle előadásokkal is találkozhatunk

 

A színvonalas szakmai programok mellett a szórakozás is nagy hangsúlyt kap. A HalVirág Bábszínház és a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ előadásai a díszteremben szórakoztatják a kisebbeket és nagyobbakat egyaránt, míg a Természetvédelmi Világalap (WWF), a Greenpeace és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) képviselői érdekes előadásokkal világítanak rá a környezetvédelem és a természetismeret fontosságára.

 

Az ingyenes gödöllői fesztivál igazi családi program

 

A fesztivál egy kiváló alkalom, hogy a családok együtt élvezzék a szabadban töltött időt, és közben közelebb kerüljenek a természethez. Az előadások, bemutatók és séták során a résztvevők számos új ismerettel és inspirációval gazdagodhatnak, amit a saját életükben is alkalmazhatnak majd. A madarak szeretete egy olyan téma, ami összehozza az embereket, és az esemény célja, hogy ezt a közösséget tovább erősítse, miközben játékos és élménydús programokkal teremt maradandó emlékeket.
A szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki elkötelezett a természetvédelem iránt, vagy egyszerűen csak szeretne egy szép napot eltölteni a természet közelében, tanulva és szórakozva egyaránt.

 

Forrás: MTI

Aktuális híreink

Hírek
A nyár beköszöntével újra megnyílnak a kapuk a Mézesvölgyi Nyár fesztiválra, amely immár nyolcadik alkalommal...
Hírek
Figyelem, sportkedvelők! Gödöllő hamarosan a vízisportok központjává válik, hiszen az Ötpróba Úszónapok következő...
Hírek
A Gödöllői Királyi Kastély egykoron a Habsburgok ragyogó ékköveként csillogott a magyar királyság koronáján....