Hétvégi program a gödöllői Arbo-parkban!

Ingyenes természetismereti családi nap a gödöllői Arbo-parkban!

2022-09-13 21:38

Szeptember 17-én reggel 10-től délután 5-ig az Arbo-park szeretettel várja a felnőtteket, gyerkőcöket Gödöllőn egy ingyenes természetismereti családi nap keretein belül, ami Erdei zsongás névre hallgat. Minden tisztáson más program várja a kedves látogatókat, nézzük, mik lesznek a programok, az biztos, hogy tökéletes őszi kikapcsolódás! 

Gödöllői Arbo-park program

Madárgyűrűzés – ismerjük meg jobban madarainkat!

 

A madarak világa lenyűgöző és titokzatos, az emberiséget régóta foglalkoztatják a velük kapcsolatos kérdések: miért vonulnak, merre mennek, hol telelnek, hogyan tájékozódnak, hogy nem fáradnak el ennyi repülésben? 
A madárgyűrűzés egy kutatási módszer, mely a madarak vonulását vizsgálja, de több fontos kérdésben is segítségünkre van a madarakkal kapcsolatba.
Biztosan a kicsik és élvezni fogják ezt a programot, és sok érdekességet is tudhatunk meg közben!

 

 

Könyvtár kommandó – a Bagoly tisztáson

 

Sejtésünk szerint, a gyerekek kedvenc programjai itt lesznek megtalálhatóak: papírszínház mesét nézhetnek reggel 11-kor és délután 2-kor, ami nagyon izgalmas ígérkezik. 
Különféle interaktív könyves játékokkal foglalkozhatnak, de lesz kvíz, amibe a felnőttek is nyugodtan beszállhatnak, illetve természetművészeti foglalkozásokon vehetnek részt a kis érdeklődők.
Titokzatos állati nyomkeresésben is tevénykedhetnek a kis nyomozók, és erdei szelfik is fognak készülni. 

 

 

Főzőviadal – minden, ami bab!

 

Főzőcsapatok fognak készíteni olyan ételeket, melyeknek alapja a bab! Még lehet jelentkezni szeptember 15-ig a csapatoknak: a zsűri díjjazza a kreativitást és az ízvilágot, de akár vegetáriánus, vegán ételekre is nagyon kíváncsiak! 
Ha a főzés maga nem lenne elég, közben logikai és ügyességi versenyszámokban pontokat kell gyűjteni a csapatoknak. Plusz pontok járnak az egyen csapatruháért, a csapatkiáltásokért és ha esetleg versel állnak a zsűri elé.

 

 


Méhek, sportolás, zenés előadások – minden egy helyen!

 

A teljesség igénye nélkül a családi napon erdei sportolást is űzhetünk, zöld civil szervezetek programjairól tájékozódhatunk, méhészeti bemutatót láthatunk, megismerhetjük a magyar óriás nyulat, kézműves foglalkozásokon vehetünk részt és kirakodóvásárt csodálhatunk. Kár lenne kihagyni!

 

Időpont: 2022.09.17 10:00-17:00
Helyszín: Gödöllő Arbo-park
 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...