Hétvégi program a gödöllői Arbo-parkban!

Főoldal > Ingyenes természetismereti családi nap a gödöllői Arbo-parkban!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ingyenes természetismereti családi nap a gödöllői Arbo-parkban!


2022/09/14
NA

Szeptember 17-én reggel 10-től délután 5-ig az Arbo-park szeretettel várja a felnőtteket, gyerkőcöket Gödöllőn egy ingyenes természetismereti családi nap keretein belül, ami Erdei zsongás névre hallgat. Minden tisztáson más program várja a kedves látogatókat, nézzük, mik lesznek a programok, az biztos, hogy tökéletes őszi kikapcsolódás! 

Gödöllői Arbo-park program

Madárgyűrűzés – ismerjük meg jobban madarainkat!

 

A madarak világa lenyűgöző és titokzatos, az emberiséget régóta foglalkoztatják a velük kapcsolatos kérdések: miért vonulnak, merre mennek, hol telelnek, hogyan tájékozódnak, hogy nem fáradnak el ennyi repülésben? 
A madárgyűrűzés egy kutatási módszer, mely a madarak vonulását vizsgálja, de több fontos kérdésben is segítségünkre van a madarakkal kapcsolatba.
Biztosan a kicsik és élvezni fogják ezt a programot, és sok érdekességet is tudhatunk meg közben!

 

 

Könyvtár kommandó – a Bagoly tisztáson

 

Sejtésünk szerint, a gyerekek kedvenc programjai itt lesznek megtalálhatóak: papírszínház mesét nézhetnek reggel 11-kor és délután 2-kor, ami nagyon izgalmas ígérkezik. 
Különféle interaktív könyves játékokkal foglalkozhatnak, de lesz kvíz, amibe a felnőttek is nyugodtan beszállhatnak, illetve természetművészeti foglalkozásokon vehetnek részt a kis érdeklődők.
Titokzatos állati nyomkeresésben is tevénykedhetnek a kis nyomozók, és erdei szelfik is fognak készülni. 

 

 

Főzőviadal – minden, ami bab!

 

Főzőcsapatok fognak készíteni olyan ételeket, melyeknek alapja a bab! Még lehet jelentkezni szeptember 15-ig a csapatoknak: a zsűri díjjazza a kreativitást és az ízvilágot, de akár vegetáriánus, vegán ételekre is nagyon kíváncsiak! 
Ha a főzés maga nem lenne elég, közben logikai és ügyességi versenyszámokban pontokat kell gyűjteni a csapatoknak. Plusz pontok járnak az egyen csapatruháért, a csapatkiáltásokért és ha esetleg versel állnak a zsűri elé.

 

 


Méhek, sportolás, zenés előadások – minden egy helyen!

 

A teljesség igénye nélkül a családi napon erdei sportolást is űzhetünk, zöld civil szervezetek programjairól tájékozódhatunk, méhészeti bemutatót láthatunk, megismerhetjük a magyar óriás nyulat, kézműves foglalkozásokon vehetünk részt és kirakodóvásárt csodálhatunk. Kár lenne kihagyni!

 

Időpont: 2022.09.17 10:00-17:00
Helyszín: Gödöllő Arbo-park
 


Turizmus Turizmusmarketing UtazásHello

Legfrissebb cikkek


Itt a legolcsóbb a kávé Gödöllő belvárosában: utánajártunk 6 különböző helyen
Gödöllő belvárosa mindig is a helyiek és a városba látogatók találkozási pontja volt. A kellemes séták, a parkok és a történelmi látnivalók mellett a kávézók is fontos szerepet játszanak az itt élők és ide látogatók életében. De vajon hol találhatjuk a legolcsóbb kávét ezen a gyönyörű helyen és milyen kávét isznak általában a gödöllőiek? Utánajártunk a helyi kávézók kínálatának, és megosztjuk tapasztalatainkat.
Hatalmas autóbaleset a Gödöllői M3 autópályán: rendőrautóba gázoltak bele!
Hétfő délután, az M3 autópálya gödöllői szakaszán olyan esemény történt, amelynek tanulságokkal teli és szerencsére pozitív kimenetelű részleteiről számolhatunk be. Egy szolgálati rendőrautó, melyen jól láthatóan a hátsó szélvédőn villogóval kísért felirat volt olvasható: "Húzódj balra!", kénytelen volt a forgalmi okok miatt leállni az autópályán – úgy látszik, nem volt elegendő jelzés ez sem valakinek. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Facebook oldalukon közölte a borzalmas történet részleteit. 
Lesújtó hír: a Gödöllői Erdei Vasút végleg megszűnik
Gödöllő környékén szomorúság és csalódás lengi be az emberek szívét, mivel a hosszú éveken át a térség egyik legkedveltebb turisztikai látványosságát, a Gödöllői Erdei Vasutat végleg bezárják. Az értesülés megrázta a helyi közösséget, hiszen az elmúlt években ez a kisvasút az életük szerves részévé vált. A hírt a Gödöllői Kisvasút jelentette be a hivatalos Facebook oldalukon. 
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!