Újra megrendezik a húsvéti Ibolya-napot a Gödöllői Királyi Kastélyban!

Főoldal > Ibolya-nap a Gödöllői Királyi Kastélyban

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ibolya-nap a Gödöllői Királyi Kastélyban


2022/04/09
ZH

A Királyi Kastély számos rendezvénynek ad otthont Gödöllőn belül. A tavasz beköszöntével egyre több programlehetőségen vehetünk részt országszerte, így Gödöllőn is egyre több program várható. A vírus miatti korlátozások feloldása is pozitívan hatott a város kulturális életére, ugyanis azok a rendezvények is megrendezésre kerülnek, amelyek az elmúlt években elmaradtak. A Gödöllői Királyi Kastélyban is újra megrendezésre kerül az Ibolya-nap, nézd meg a részletes programot!

Ibolyanap a Királyi Kastélyban

Ibolyanap a Gödöllői Kastélyban


Két év kihagyás után újra megrendezésre kerül az Ibolya-nap a Gödöllői Királyi Kastélyban. A családi rendezvényre a húsvéti hétvégén kerül sor, ahol számos izgalmas programmal várják a vendégeket, kicsiket és nagyokat egyaránt. Sisi kedvenc virága volt az ibolya, ezért ez szimbolizálja ezt a jeles ünnepi kavalkádot a kastély területén. Április 15. Nagypéntektől egészen hétfőig részt vehettek a különleges tavaszi programokon, így mindenképp érdemes ellátogatni a kastélyba. 

 

Az Ibolya-nap alkalmából különleges tárlatvezetéseket szerveznek

Április 15. Nagypéntek - Élményséta Sisivel a kastély egész területén 11 órakor, 13 órakor és 15 órakor.
Április 16. szombat - Élményséta Sisivel a kastély egész területén 11 órakor, 13 órakor és 15 órakor.
Április 17. vasárnap – Ibolya nap
Kosztümös tárlatvezetés a királynéval és az udvarhölgyeivel 11:30, 13:30 és 15:30-as indulással.
Április 18. Húsvét hétfő - Kosztümös tárlatvezetés a királynéval és az udvarhölgyeivel 11:30, 13:30 és 15:30-as indulással.

 

Húsvét a Kastélyban – Az Ibolya-nap részletes programsora


Április 17. - IBOLYA NAP


10:00 –  Kapunyitás a Virágkeringő dallamára
11:30 – Kosztümös tárlatvezetés a királyné udvarhölgyével
10:15 –  Gödöllő népe tánccal köszönti Erzsébet királynét – a Turai Zsinnyegők előadása a Díszudvaron                                                                                                                                             
10:30 –  „Erzsébet királyné” cercle-t tart a kastély Dísztermében – múzeumi belépővel látogatható
10:30  – Húsvétkor is mesélnek a lakosztályok!– Múzeumpedagógia program a kastély állandó kiállításában – belépővel látogatható
11:30 –  Kerek kő meseelőadás – a Sanyi, én és a gyerekek társulat előadásában a Díszudvaron
13:00 – Utazás a kertünk körül – Halmos Mónika és Kovács Katalin interaktív előadása kandírozott ibolya kóstolással a Díszudvaron
13:30 – Kosztümös tárlatvezetés a királyné udvarhölgyével
14:00 – Pillantsunk bele a királyi család életébe! – Könyvbemutató az Erdélyi Szalon Könyvkiadó közreműködésével a Barokk színházban
14:30 –   Húsvétkor is mesélnek a lakosztályok!– Múzeumpedagógia program a kastély állandó kiállításában – belépővel látogatható
15:30 – János Vitéz - Zenés előadás gyerekeknek a Lovardában
13:30 – Kosztümös tárlatvezetés a királyné udvarhölgyével
17:00 – VitrinBeat Zenekar koncertje, a beatkorszak dalai a vitrinből kiemelve, leporolva, újragondolva és előadva


Egész napos Ibolya bemutató és vásár a kastély Sala Terrena termében.

 


Április 18. – HÚSVÉT A KASTÉLYBAN


10:00 –  Kapunyitás a Virágkeringő dallamára
10:15 – Gödöllő népe tánccal köszönti Erzsébet királynét – a Turai Zsinnyegők előadása a Díszudvaron
10:30 – „Erzsébet királyné” cercle-t tart a kastély Dísztermében – múzeumi belépővel látogatható
10:30 – Húsvétkor is mesélnek a lakosztályok!– Múzeumpedagógia program a kastély állandó kiállításában - belépővel látogatható
11:30 –  Rigócsőr Királyfi - a Kacagó Bábszínház előadása a Díszudvaron
13:00 – Bolka bonbon – Bemutató és workshop a Díszudvaron
14:00 –  Madársuli - interaktív foglalkozás kicsiknek és nagyoknak a Kastélyparkban
14:30 – Húsvétkor is mesélnek a lakosztályok!– Múzeumpedagógia program a kastély állandó kiállításában – belépővel látogatható
15:00 – Húsvéti készülődés - zenés mese koncert a Pódium Színház előadásában a Díszudvaron
17:00 – Toldi Anna Trio - Andalító dallamok a Díszudvaron

 

További, folyamatosan zajló programjaink április 17-18-án:


•    Galgamenti locsolkodó
•    Kalandozó Komédium – történelmi utazó játszótér
•    Népi udvar – Kisállat simogató
•    Kézművesek és iparművészek vására
•    Kürcsi Őskalács, Lacikonyha, Sápi Tímea Kézműves Gyümölcsborok és egyéb finomságok

 

A Pálmaház Kertészet is készül különlegeségekkel


Fokföldi ibolya és tavaszi virágvásárral készülnek a Pálmaházban, ahol Húsvét alkalmából nyuszi simogatásra is lesz lehetőség és a húsvéti fotófalnál meg is lehet örökíteni az élményt. A Pálmaház Herbárium kézműves termékeiből készült szörpkóstolóval várják a park végébe sétálókat és különböző kézműves foglalkozásokba is be lehet kapcsolódni, mint a tojásfestás, húsvéti kő dekupázsolás, gyöngyfűzés, motívumfestés. A népi játékok sem maradhatnak el, lesz gólyalábazás, nyuszifutam, patkóhajítás, koszorú dobáló, mocsár járó, óriás jenga és zsákban futás is!


UtazásHello

Legfrissebb cikkek


Itt a legolcsóbb a kávé Gödöllő belvárosában: utánajártunk 6 különböző helyen
Gödöllő belvárosa mindig is a helyiek és a városba látogatók találkozási pontja volt. A kellemes séták, a parkok és a történelmi látnivalók mellett a kávézók is fontos szerepet játszanak az itt élők és ide látogatók életében. De vajon hol találhatjuk a legolcsóbb kávét ezen a gyönyörű helyen és milyen kávét isznak általában a gödöllőiek? Utánajártunk a helyi kávézók kínálatának, és megosztjuk tapasztalatainkat.
Hatalmas autóbaleset a Gödöllői M3 autópályán: rendőrautóba gázoltak bele!
Hétfő délután, az M3 autópálya gödöllői szakaszán olyan esemény történt, amelynek tanulságokkal teli és szerencsére pozitív kimenetelű részleteiről számolhatunk be. Egy szolgálati rendőrautó, melyen jól láthatóan a hátsó szélvédőn villogóval kísért felirat volt olvasható: "Húzódj balra!", kénytelen volt a forgalmi okok miatt leállni az autópályán – úgy látszik, nem volt elegendő jelzés ez sem valakinek. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Facebook oldalukon közölte a borzalmas történet részleteit. 
Lesújtó hír: a Gödöllői Erdei Vasút végleg megszűnik
Gödöllő környékén szomorúság és csalódás lengi be az emberek szívét, mivel a hosszú éveken át a térség egyik legkedveltebb turisztikai látványosságát, a Gödöllői Erdei Vasutat végleg bezárják. Az értesülés megrázta a helyi közösséget, hiszen az elmúlt években ez a kisvasút az életük szerves részévé vált. A hírt a Gödöllői Kisvasút jelentette be a hivatalos Facebook oldalukon. 
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!