Nem jár a HÉV Gödöllőn, buszokkal pótolják a kiesést

A H8-as HÉV járatok ezen a hétvégén csak Kerepes és Gödöllő között közlekednek

2024-05-31 13:01

Ezen a hétvégén jelentős változások lesznek a közlekedésben a H8-as és a H9-es HÉV vonalain, ugyanis karbantartási munkálatok miatt pótlóbuszokkal kell számolniuk azoknak, akik ezen vonalakon utaznának – írja az mti.hu. A Budapest Közlekedési Központ (BKK) pénteken bejelentette, hogy a H8-as (gödöllői) és a H9-es (csömöri) HÉV vonalain szombaton és vasárnap pótlóbuszok biztosítják a közlekedést. Nézzük részletesen, hogy mire számíthatnak az utazók.

HÉV Gödöllő

Kerepes és Gödöllő között közlekednek a H8-as HÉV-ek a hétvégén

 

A H8-as HÉV járatok ezen a hétvégén csak Kerepes és Gödöllő között közlekednek. Az Örs vezér tere és Kerepes között a H8-as és a H8E pótlóbuszok biztosítják az utazást. A Kistarcsa, kórházhoz pedig kizárólag a H8-as pótlóbusz tér be, így aki ide szeretne utazni, annak ezt a járatot kell igénybe vennie.


Kerepes és Szilasliget állomásokon mindkét irányban a Gödöllő irányú peronoknál állnak meg a szerelvények. Az Örs vezér tere és Cinkota között a H8A pótlóbusz is közlekedik, ami további alternatívát nyújt az utasok számára.

 

Teljes vonalon pótlóbuszok a H9-esen: Cinkota alsó és Árpádföld kihagyva

 

A H9-es HÉV vonalán még jelentősebb a változás, ugyanis a teljes vonalon, az Örs vezér tere és Csömör között, pótlóbuszokkal kell utazni. A H9-es pótlóbusz azonban nem érinti Cinkota alsó HÉV-állomást, mely gyalogosan érhető el a Cinkota HÉV-állomástól. Ezen kívül a járat Cinkota irányában nem áll meg Árpádföld HÉV-állomásnál sem, de az Árpádföld, Dezsőfia utca nevű megállótól rövid sétával elérhető.


Alternatív utazási lehetőségek HÉV helyett


Azok számára, akik Árpádföld térségéből az Örs vezér tere irányába utaznának, a 31-es autóbusz nyújt alternatív utazási lehetőséget. Az Árpádföldről az Örs vezér tere felé közlekedő pótlóbuszról az Állás utcáig utazva lehetőség van átszállni a Csömör felé közlekedő pótlóbuszra vagy a 31-es buszra, így biztosítva a zökkenőmentes továbbhaladást.


A karbantartási munkálatok célja a HÉV vonalak minőségének javítása és a biztonságos közlekedés fenntartása, ezért kérjük az utasok türelmét és megértését a hétvégi korlátozások idején. A BKK mindent megtesz annak érdekében, hogy a pótlóbuszok a lehető legkényelmesebben és leggyorsabban szállítsák az utasokat a kijelölt útvonalakon.


Nem jár a HÉV a hétvégén: további információk és segítség


Amennyiben további információkra lenne szükségük, a BKK ügyfélszolgálata és a honlapjukon található közlemények állnak rendelkezésükre. Érdemes előre tájékozódni az indulási és érkezési időpontokról, hogy elkerüljék a váratlan késéseket vagy kellemetlenségeket.


Kép forrása: Wikipédia

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...