Hatlapos recept, hatlapos elkészítése otthon

Hatlapos házilag

2013-02-20 09:12

Íme a Tűztoronyban is kapható egyik legfinomabb sütemény receptje. Próbáld ki Te is!

Hozzávalók:

    A tésztához:
    30 dkg rétesliszt
    30 dkg sima liszt
    12 dkg \"Vénusz sütőmargarin
    10 dkg porcukor
    2 db tojás
    1 csomag szalalkáli
    fél dl tej
    1 evőkanál olvasztott méz
    A krémhez:
    30 dkg kristálycukor
    2 dl víz
    1 l tej
    5 evőkanál rétesliszt
    3 db tojás
    1 evőkanál kakaópor
    25 dkg \"Vénusz sütőmargarin
    1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tésztához forró tejben felfuttatjuk a szalalkálit, hozzáadjuk a kétféle lisztet, a margarint, a porcukrot, a tojást, a mézet, és összegyúrjuk annyi tejet adva hozzá, hogy könnyen lehessen sodorni. Fél óra pihentetés után 5-6 cipóra osztjuk, jól lisztezett tepsi hátán világosra sütjük. A töltelékhez megpirítjuk a kristálycukrot, és 2 dl vízzel felengedjük. Utána 1 liter tejben elkeverjük a 3 tojást, 5 evőkanál réteslisztet és 1 evőkanál kakaót, ezt a pirított cukorhoz adjuk, sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a margarint és a vaníliás cukrot. Megtöltjük a krémmel a lapokat.

Aktuális híreink

Hírek
Az év legmeghittebb időszakában a Gödöllői Királyi Kastély ismét különleges programokkal várja az érdeklődőket...
Hírek
November 23-án újra életre kel a történelem a Gödöllői Királyi Kastélyban, ahol Erzsébet királyné tiszteletére...
Hírek
December 6-tól 22-ig Gödöllő Főtere az ünnepi hangulat központjává válik. A karácsonyi fények, az illatok...