Hatlapos recept, hatlapos elkészítése otthon

Hatlapos házilag

2013-02-20 09:12

Íme a Tűztoronyban is kapható egyik legfinomabb sütemény receptje. Próbáld ki Te is!

Hozzávalók:

    A tésztához:
    30 dkg rétesliszt
    30 dkg sima liszt
    12 dkg \"Vénusz sütőmargarin
    10 dkg porcukor
    2 db tojás
    1 csomag szalalkáli
    fél dl tej
    1 evőkanál olvasztott méz
    A krémhez:
    30 dkg kristálycukor
    2 dl víz
    1 l tej
    5 evőkanál rétesliszt
    3 db tojás
    1 evőkanál kakaópor
    25 dkg \"Vénusz sütőmargarin
    1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tésztához forró tejben felfuttatjuk a szalalkálit, hozzáadjuk a kétféle lisztet, a margarint, a porcukrot, a tojást, a mézet, és összegyúrjuk annyi tejet adva hozzá, hogy könnyen lehessen sodorni. Fél óra pihentetés után 5-6 cipóra osztjuk, jól lisztezett tepsi hátán világosra sütjük. A töltelékhez megpirítjuk a kristálycukrot, és 2 dl vízzel felengedjük. Utána 1 liter tejben elkeverjük a 3 tojást, 5 evőkanál réteslisztet és 1 evőkanál kakaót, ezt a pirított cukorhoz adjuk, sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a margarint és a vaníliás cukrot. Megtöltjük a krémmel a lapokat.

Aktuális híreink

Hírek
Május 1-jén lezárult a jelölés, a szavazás pedig már elindult: hat kiváló művészre és sportolóra érkezett...
Hírek
Egy nap, három külön baleset, és nem ez volt az egyetlen figyelmeztetés mostanában. Itt az ideje, hogy megálljunk...
Hírek
Május végén különleges esemény színesítette Gödöllő diákéletét: lezajlott az első, közös városi Diákönkormányzati...