Hatlapos házilag
Íme a Tűztoronyban is kapható egyik legfinomabb sütemény receptje. Próbáld ki Te is!
Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg rétesliszt
30 dkg sima liszt
12 dkg \"Vénusz sütőmargarin
10 dkg porcukor
2 db tojás
1 csomag szalalkáli
fél dl tej
1 evőkanál olvasztott méz
A krémhez:
30 dkg kristálycukor
2 dl víz
1 l tej
5 evőkanál rétesliszt
3 db tojás
1 evőkanál kakaópor
25 dkg \"Vénusz sütőmargarin
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tésztához forró tejben felfuttatjuk a szalalkálit, hozzáadjuk a kétféle lisztet, a margarint, a porcukrot, a tojást, a mézet, és összegyúrjuk annyi tejet adva hozzá, hogy könnyen lehessen sodorni. Fél óra pihentetés után 5-6 cipóra osztjuk, jól lisztezett tepsi hátán világosra sütjük. A töltelékhez megpirítjuk a kristálycukrot, és 2 dl vízzel felengedjük. Utána 1 liter tejben elkeverjük a 3 tojást, 5 evőkanál réteslisztet és 1 evőkanál kakaót, ezt a pirított cukorhoz adjuk, sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a margarint és a vaníliás cukrot. Megtöltjük a krémmel a lapokat.