Gödöllőn a Szabadság és Patak téren gyermekeknek árulnak drogot aggasztó külsejű emberek: a szülők féltik gyermekeiket!

Főoldal > Gyerekeknek árulják a drogot Gödöllőn – a szülők aggódnak

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Gyerekeknek árulják a drogot Gödöllőn – a szülők aggódnak


2023/04/05
NA

A Metropol információ szerint a gödöllői Facebook csoportok a hetekben aggódó, felháborodott szülőktől zengenek: a gödöllői Patak és Szabadság téren gyermeket szemelnek ki gyanús külsejű emberek, majd megpróbálnak nekik füvet eladni. A szülők féltik gyermekeiket és nagyon aggódnak. 

Drog Gödöllő

A gödöllői drogárulás évek óta probléma

 

„Vigyázzatok a gyerekeitekre, mert a Patak téren, valamint a Szabadság téren árulják a füvet a gyerekeknek! ... Vigyázzatok a gyerekeitekre!!” – olvasható az aggódó és féltő felhívás az egyik csoportban.

 

A Facebook csoportokban zajló párbeszédek alapján, ez a probléma nem újkeletű. Sajnos évek óta fennáll, és úgy néz ki, nem történt előrelépés az ügyben. 

„Emberek! A drog, fű évekkel ezelőtt is volt, nem mostani probléma. Tudjuk azt is, hogy a gyermekeinket környékezik meg ezzel. A fiatalok körében a legelterjedtebb sajnos. Nekünk kell a gyerekeket felkészíteni, hogy mi a jó és mi a rossz. Az én időmben is volt, a szüleink elmondtak róla mindent, amit tudnunk kellett. A rendőr nem fog vigyázni a gyerekeinkre, nekünk kell, a mi felelősségünk, a mi dolgunk. Mindenkinek családon belül kell megoldania, hogy a gyereke ne drogozzon, ne igyon, ne dohányozzon. A példát a szülőtől látja, tanulja a gyerek....” – olvashatunk egy újabb kommentet.

 

A Metropol felkereste a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akik ezt válaszolták a kérdésre, mely szerint történt-e feljelentés bármiféle intézkedés:

"A Gödöllői Rendőrkapitányság munkatársai meghallgatták a bejelentőt, megtették a szükséges intézkedéseket és megkezdték a tudomásukra hozott információk ellenőrzését” – közölték.

 

Hogyan védhetem meg gyermekeimet a drogoktól? – egy pszichológus tippjei 

 

A drogok bármelyik családot érinthetik. De ha beszélsz a gyerekeiddel, és részt veszel az életükben, az segíthet biztonságban tartani őket.

 

Bátorítsd gyermekeid, hogy vegyenek részt az őket érdeklő hobbikban, sportokban. Ez segíthet a pozitív interakciókban és az önbecsülésben. Tudd, kik a barátaik, és hol töltik az idejüket. Azok a gyerekek, akiknek barátaik drogoznak, nagyobb valószínűséggel próbálják ki maguk is a drogokat.
Segíts a gyerekeknek, hogyan utasítsák el a kábítószert, ha felajánlják nekik. Tudasd velük, hogy bármikor küldhetnek SMS-t vagy hívhatnak téged, ha ki akarnak lépni egy helyzetből ami számukra kellemetlen vagy ijesztő és te azonnal ott leszek értük.

 

A meleg, nyitott családi környezet – ahol a gyerekek beszélhetnek érzéseikről, ahol megdicsérik az elért eredményeiket, és ahol megnő az önbecsülésük – arra ösztönzi a gyerekeket, hogy álljanak elő kérdéseikkel és aggályaikkal.
Tedd a gyerekeiddel való beszélgetést a napod részévé. Szánj időt arra, hogy közösen végezzetek olyan dolgokat, amiket családként élveztek, ami segít mindenkinek kapcsolatban maradni és nyitott kommunikációt folytatni. Néha a gyerekek nagyobb valószínűséggel beszélnek számukra kellemetlen dolgokról, amikor nem kell szemkontaktust teremteniük – például amikor az autóban ültök vagy együtt sétáltok. Figyelj oda, hogy tudd, mikor mennek át gyermekeid nehéz időkön. Kínáld fel a szükséges támogatást, vagy kérj további segítséget, ha szükséges.


ElemzésekHello

Legfrissebb cikkek


Hatalmas autóbaleset a Gödöllői M3 autópályán: rendőrautóba gázoltak bele!
Hétfő délután, az M3 autópálya gödöllői szakaszán olyan esemény történt, amelynek tanulságokkal teli és szerencsére pozitív kimenetelű részleteiről számolhatunk be. Egy szolgálati rendőrautó, melyen jól láthatóan a hátsó szélvédőn villogóval kísért felirat volt olvasható: "Húzódj balra!", kénytelen volt a forgalmi okok miatt leállni az autópályán – úgy látszik, nem volt elegendő jelzés ez sem valakinek. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Facebook oldalukon közölte a borzalmas történet részleteit. 
Lesújtó hír: a Gödöllői Erdei Vasút végleg megszűnik
Gödöllő környékén szomorúság és csalódás lengi be az emberek szívét, mivel a hosszú éveken át a térség egyik legkedveltebb turisztikai látványosságát, a Gödöllői Erdei Vasutat végleg bezárják. Az értesülés megrázta a helyi közösséget, hiszen az elmúlt években ez a kisvasút az életük szerves részévé vált. A hírt a Gödöllői Kisvasút jelentette be a hivatalos Facebook oldalukon. 
A legfiatalabb magyar hegymászó, aki meghódította a Mount Everestet: a gödöllői Price Mártonnal találkozhatunk október 9-én!
Budapesten született 1994. február 2-án egy különleges fiatalember, Price Márton Péter, aki egyedülálló eredménnyel dicsekedhet a magyar hegymászás történetében. A Mount Everest meghódítása mindig is az emberiség egyik legnagyobb kihívása volt, és Márton nem csupán elérte ezt a célt, hanem a legfiatalabb magyar hegymászó lett, aki meghódította a csúcsot. Október 9-én Gödöllőn a Királyi Váróban lehetőség nyílik arra 18:00 órakor, hogy találkozzunk vele, és megismerjük a rendkívüli útját a csúcsra.
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!