Gödöllőn a Szabadság és Patak téren gyermekeknek árulnak drogot aggasztó külsejű emberek: a szülők féltik gyermekeiket!

Gyerekeknek árulják a drogot Gödöllőn – a szülők aggódnak

2023-04-05 11:55

A Metropol információ szerint a gödöllői Facebook csoportok a hetekben aggódó, felháborodott szülőktől zengenek: a gödöllői Patak és Szabadság téren gyermeket szemelnek ki gyanús külsejű emberek, majd megpróbálnak nekik füvet eladni. A szülők féltik gyermekeiket és nagyon aggódnak. 

Drog Gödöllő

A gödöllői drogárulás évek óta probléma

 

„Vigyázzatok a gyerekeitekre, mert a Patak téren, valamint a Szabadság téren árulják a füvet a gyerekeknek! ... Vigyázzatok a gyerekeitekre!!” – olvasható az aggódó és féltő felhívás az egyik csoportban.

 

A Facebook csoportokban zajló párbeszédek alapján, ez a probléma nem újkeletű. Sajnos évek óta fennáll, és úgy néz ki, nem történt előrelépés az ügyben. 

„Emberek! A drog, fű évekkel ezelőtt is volt, nem mostani probléma. Tudjuk azt is, hogy a gyermekeinket környékezik meg ezzel. A fiatalok körében a legelterjedtebb sajnos. Nekünk kell a gyerekeket felkészíteni, hogy mi a jó és mi a rossz. Az én időmben is volt, a szüleink elmondtak róla mindent, amit tudnunk kellett. A rendőr nem fog vigyázni a gyerekeinkre, nekünk kell, a mi felelősségünk, a mi dolgunk. Mindenkinek családon belül kell megoldania, hogy a gyereke ne drogozzon, ne igyon, ne dohányozzon. A példát a szülőtől látja, tanulja a gyerek....” – olvashatunk egy újabb kommentet.

 

A Metropol felkereste a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akik ezt válaszolták a kérdésre, mely szerint történt-e feljelentés bármiféle intézkedés:

"A Gödöllői Rendőrkapitányság munkatársai meghallgatták a bejelentőt, megtették a szükséges intézkedéseket és megkezdték a tudomásukra hozott információk ellenőrzését” – közölték.

 

Hogyan védhetem meg gyermekeimet a drogoktól? – egy pszichológus tippjei 

 

A drogok bármelyik családot érinthetik. De ha beszélsz a gyerekeiddel, és részt veszel az életükben, az segíthet biztonságban tartani őket.

 

Bátorítsd gyermekeid, hogy vegyenek részt az őket érdeklő hobbikban, sportokban. Ez segíthet a pozitív interakciókban és az önbecsülésben. Tudd, kik a barátaik, és hol töltik az idejüket. Azok a gyerekek, akiknek barátaik drogoznak, nagyobb valószínűséggel próbálják ki maguk is a drogokat.
Segíts a gyerekeknek, hogyan utasítsák el a kábítószert, ha felajánlják nekik. Tudasd velük, hogy bármikor küldhetnek SMS-t vagy hívhatnak téged, ha ki akarnak lépni egy helyzetből ami számukra kellemetlen vagy ijesztő és te azonnal ott leszek értük.

 

A meleg, nyitott családi környezet – ahol a gyerekek beszélhetnek érzéseikről, ahol megdicsérik az elért eredményeiket, és ahol megnő az önbecsülésük – arra ösztönzi a gyerekeket, hogy álljanak elő kérdéseikkel és aggályaikkal.
Tedd a gyerekeiddel való beszélgetést a napod részévé. Szánj időt arra, hogy közösen végezzetek olyan dolgokat, amiket családként élveztek, ami segít mindenkinek kapcsolatban maradni és nyitott kommunikációt folytatni. Néha a gyerekek nagyobb valószínűséggel beszélnek számukra kellemetlen dolgokról, amikor nem kell szemkontaktust teremteniük – például amikor az autóban ültök vagy együtt sétáltok. Figyelj oda, hogy tudd, mikor mennek át gyermekeid nehéz időkön. Kínáld fel a szükséges támogatást, vagy kérj további segítséget, ha szükséges.

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...