A Gödöllői Török Ignác Gimnázium egy olyan intézmény, amelynek gimnáziumi oktatása már száz éves múltra tekint vissza Gödöllőn.: már 1911 óta működik a városban!

Gödöllői Török Ignác Gimnázium


A Gödöllői Török Ignác Gimnázium története

A Gödöllői Török Ignác Gimnázium egy olyan intézmény, amelynek gimnáziumi oktatása már száz éves múltra tekint vissza Gödöllőn. Kezdetben, 1911-től 1950-ig a minorita és a premontrei rendi gimnáziumok nyújtottak lehetőséget a gödöllői és a környékbeli fiataloknak a továbbtanulásra.

 

Az egyházi iskolák államosítása azonban megszüntette ezt a lehetőséget. A lakosság művelődési igénye azonban újraélesztette a középfokú oktatást, és 1955-ben az akkori művelődési miniszter engedélyezte a gimnázium alapítását. Az iskolát először Máriabesnyőn, a Salvator nővérek államosított épületében helyezték el, majd 1988-ig ott működött. Azóta a gimnázium otthona a modern épület, amelyet a Petőfi utcában építettek fel, és amelyben ma is működik a Török Ignác Gimnázium.

 

A Gödöllői Török Ignác Gimnázium hitvallása

A Török Ignác Gimnázium fél évszázada követi a "tisztellek, tehát követelek tőled" elvet a diákokkal való kapcsolatban. Az intézmény hírnepe erős iskolaként ismert a közvélemény szemében, és ennek ellenére, vagy talán éppen emiatt, folyamatosan növekszik a gödöllői és környékbeli diákok és szülők érdeklődése az iskola iránt.

 

Az elmúlt évtizedekben több innovációs törekvés is történt az iskolában, amelyek fokozatosan átalakították azt egy pedagógiai műhellyé. 1988-ban bevezettük a kéttannyelvű oktatást, kezdetben négyéves formában, majd később áttértünk az ötéves képzésre. A nyelvi előkészítő évfolyam magas óraszáma lehetővé teszi a különbségek kiegyenlítését és a német nyelv magasabb szintű elsajátítását. Emellett az előkészítő évfolyamon intenzív informatikai képzés is zajlik, amely biztosítja, hogy a diákok már az első tanévben megismerkedjenek a modern szoftverhasználattal és a gépírással.

 

 


Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma:

Átlagos értékelés: 0.0