A Gödöllői Török Ignác Gimnázium egy olyan intézmény, amelynek gimnáziumi oktatása már száz éves múltra tekint vissza Gödöllőn.: már 1911 óta működik a városban!

Főoldal > Szakszótár > A Gödöllői Török Ignác Gimnázium

A Gödöllői Török Ignác Gimnázium


A Gödöllői Török Ignác Gimnázium története

A Gödöllői Török Ignác Gimnázium egy olyan intézmény, amelynek gimnáziumi oktatása már száz éves múltra tekint vissza Gödöllőn. Kezdetben, 1911-től 1950-ig a minorita és a premontrei rendi gimnáziumok nyújtottak lehetőséget a gödöllői és a környékbeli fiataloknak a továbbtanulásra. Az egyházi iskolák államosítása azonban megszüntette ezt a lehetőséget. A lakosság művelődési igénye azonban újraélesztette a középfokú oktatást, és 1955-ben az akkori művelődési miniszter engedélyezte a gimnázium alapítását. Az iskolát először Máriabesnyőn, a Salvator nővérek államosított épületében helyezték el, majd 1988-ig ott működött. Azóta a gimnázium otthona a modern épület, amelyet a Petőfi utcában építettek fel, és amelyben ma is működik a Török Ignác Gimnázium.

 

A Gödöllői Török Ignác Gimnázium hitvallása

A Török Ignác Gimnázium fél évszázada követi a "tisztellek, tehát követelek tőled" elvet a diákokkal való kapcsolatban. Az intézmény hírnepe erős iskolaként ismert a közvélemény szemében, és ennek ellenére, vagy talán éppen emiatt, folyamatosan növekszik a gödöllői és környékbeli diákok és szülők érdeklődése az iskola iránt. Az elmúlt évtizedekben több innovációs törekvés is történt az iskolában, amelyek fokozatosan átalakították azt egy pedagógiai műhellyé. 1988-ban bevezettük a kéttannyelvű oktatást, kezdetben négyéves formában, majd később áttértünk az ötéves képzésre. A nyelvi előkészítő évfolyam magas óraszáma lehetővé teszi a különbségek kiegyenlítését és a német nyelv magasabb szintű elsajátítását. Emellett az előkészítő évfolyamon intenzív informatikai képzés is zajlik, amely biztosítja, hogy a diákok már az első tanévben megismerkedjenek a modern szoftverhasználattal és a gépírással.

 

Kép: A Gödöllői Török Ignác Gimnázium hivatalos Facebook oldala
 

Elemzések

Hasznos volt számodra a szótárunk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 79

Átlagos értékelés: 4.9
Ajánlatkérés

Több vásárlót szeretnél? Több vendéget szeretnél? Több ügyfelet szeretnél? Hatékonyabb marketinget szeretnél? Megalkotjuk tökéletes marketing stratégiádat, 2023.09.30-ig történő megrendelés esetén ennek díját elengedjük*.


*egy éves megrendelés esetén


Hello

Legfrissebb cikkek


Gödöllő Egészségügyi Központ: változnak a szabályok és díjak októbertől
A gödöllői egészségügyi központban jelentős változásokra számíthatnak a betegek, ahogy az október beköszönt. A városi képviselőtestület szeptember 21-i tanácskozásán jóváhagyta a Tormay Károly Egészségügyi Központ térítési díj ellenében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások szabályzatának frissítését, amely hatással lesz az itt ellátott páciensekre és a szolgáltatások igénybevételének módjára.
BMW, Audi, Mercedes: Gödöllőn nyitotta meg új központjának kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító
Gödöllő városa a közelmúltban újabb mérföldkövet ünnepelhetett, hiszen az egyik vezető német autóipari beszállító, a TRUMPF Hungary Kft. itt nyitotta meg legújabb központját, amely a délkelet-európai régiót szolgálja ki. A vállalat az új létesítményben a digitális hálózatba kapcsolt gyártáshoz szükséges lemezmegmunkáló munkagépek, valamint az akkumulátor-technológiához és az autóipar számára készült lézerek értékesítését kívánja növelni. A cégcsoport tervei szerint az évtized közepére a régióban elérheti a 100 millió eurós forgalmat.
Fuss Veresegyházon: Veresi Futónap október 8-án
A futás mindig is az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb időtöltés volt az emberek körében. Az egészség megőrzése, a közösségépítés és a sport iránti szenvedély mind olyan tényezők, amelyek összehozzák az embereket a futópályákon. Az ilyen események nem csak a tapasztalt futók számára nyújtanak kihívást, hanem a kezdőknek is lehetőséget adnak arra, hogy beleszeressenek a futás világába. Azok számára, akik szeretnének egy remek futóeseményen részt venni, és még ráadásul Veresegyházon, az idilli kisvárosban, most itt a lehetőség!
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!