Drogot árusító kistarcsai párt fogtak el a gödöllői rendőrök a napokban: a pár otthonában készpénzt, mérlegeket és pszichoaktív anyagokat találtak a rendőrök.

Drogot árusító kistarcsai párt fogtak el a gödöllői rendőrök

2023-07-06 16:23

Június 28-án komoly akció zajlott Kistarcsa egyik lakásában, ahol civil és egyenruhás gödöllői rendőrök lepték el a két célszemély otthonát. Az alapos nyomozás során a hatóságok rájöttek, hogy a 43 éves férfi és az 58 éves nő új pszichoaktív anyagokkal kereskedett. Az üzletüket azonnal bezárták, és mindkét gyanúsítottat rács mögé került.

Kistarcsai párt fogtak el a gödöllői rendőrök

A gödöllői rendőröknek megalapozott információi voltak

A rendőrségnek megalapozott információi voltak arról, hogy a két személy új pszichoaktív anyaggal kereskedik. Az otthonukban végzett házkutatás során a hatóságok számos bizonyítékot találtak. Adagolásra váró és már kiporciózott fehér por, digitális mérlegek és több százezer forint került elő a helyszínen. Ezek mind arra utaltak, hogy a gyanúsítottak ténylegesen kereskedtek a „kristály” nevű pszichoaktív anyaggal.
Az igazságügyi vegyészszakértő vizsgálata során bebizonyosodott, hogy a megtalált fehér por N-etil-norpentedront tartalmaz, ami az új pszichoaktív anyagok közé tartozik. Ez a tény tovább megerősítette a hatóságok gyanúját és az ügy súlyosságát.

 

A kistarcsai pár otthonában fogadta a klienseket

A gyanúsítottak legtöbbször otthonukban fogadták ügyfeleiket, akiknek látogatása csak néhány percig tartott. Ez idő alatt a pszichoaktív anyag és a pénz cserélt gazdát. A gyanúsítottak rendkívül jövedelmező illegális tevékenységet folytattak, és havonta akár milliós nagyságrendű összeget is megszerezhettek.

 

A gödöllői rendőrség nyomozása után a bíróság elrendelte a letartóztatást

A gödöllői rendőrség az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomozást indított a két gyanúsítottal szemben. A bíróság személyi szabadságukat a legszigorúbban korlátozva, letartóztatással elrendelte. Ez a döntés azt jelenti, hogy mindaddig rács mögött maradnak, amíg az ügyben végzett nyomozás és a bírósági eljárás le nem zárul.

 


Az ilyen típusú bűncselekmények komoly fenyegetést jelentenek a közösségre nézve. Az új pszichoaktív anyagokkal való visszaélés egészségügyi és társadalmi kockázatokkal járhat, és az ilyen tevékenységnek súlyos következményei lehetnek az egyének számára is. Ezért fontos, hogy a hatóságok szigorúan fellépjenek az ilyen esetekkel szemben, és igyekezzenek megakadályozni az ilyen anyagok terjedését a társadalomban.

 

Függő vagy? Van segítség, hívd ezt a számot a nap 24 órájában, bármely szolgáltatótól ingyenesen hívható: 116-123

 

Forrás: Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
A Forma-1-es Magyar Nagydíj miatt július 18-21. között jelentős forgalmirend-változások lesznek Gödöllőn...
Hírek
Az utóbbi időben egyre több negatív híradás érkezett a gödöllői HÉV-ről, különösen a Kerepes környéki szakaszról....