Gödöllőn a rendőrök egy vacogót férfit mentettek meg

Gödöllői rendőrök mentették meg a mínuszokban vacogó férfit

2023-12-05 19:50

Gödöllő rendőrei, Csányi József és Vitáris Márk főtörzsőrmester, hősiességüket mutatták be a hétvégén, amikor egy hideg és esős éjszakán segítséget nyújtottak egy átfagyott és kiszolgáltatott férfinek. A történet nem csupán az emberek közti segítségnyújtásról szól, hanem a közösséghez való elkötelezettség és az emberség példája is egyben.

gödöllői rendőrök

A gödöllői rendőrök életet mentettek

 

Az eset szombat este történt, amikor a gödöllői rendőrjárőr, Csányi József és Vitáris Márk, éppen a város utcáin járőrözött. Az éjszaka hidegebb volt, mint az átlagos, és az eső is szemerkélt, ami tovább nehezítette az utcán tartózkodók helyzetét. Ebben a nehéz időszakban figyeltek fel egy férfire, aki úgy tűnt, hogy bajba került.


A férfi az eredeti terve ellenére nem jutott el barátja házához. Az eső miatt átfagyott és lába fájdalmai miatt alig tudott mozogni. A rendőrök azonnal reagáltak, közelítettek feléje, és felajánlották segítségüket. A férfi könnyen észrevehetően szenvedett a hidegtől, és azonnali segítségre szorult.

 

Meleg teát vittek a vacogó férfinak a gödöllői rendőrök

 

A rendőrök felismerve a veszélyt és a sürgősséget, gyorsan cselekedtek. Lengetve öltözéküket, egyenruhájuk alatt a hidegtől reszkető férfire terítettek egy meleg pokrócot. A járőr autójában találtak egy termoszban meleg teát, amit azonnal felajánlottak a fagyoskodó férfinak. A meleg tea nemcsak fizikai, hanem lelki felmelegedést is hozott, és a férfi arcán látható volt a hálás mosoly.
A rendőrök ezután továbbmentek a segítséggel, és a férfi kérése alapján autóba ültették. A járőrök célul tűzték ki, hogy a lehető leghamarabb biztonságba helyezzék a mínuszokban vacogó embert. A rendőrautó gyorsan és biztonságosan szállította a férfit a várt célállomásra.

 


Ez az eset nemcsak a gödöllői rendőrség rugalmasságát és gyorsaságát tükrözi, hanem az egyéni hozzáállásukat is, hogy minden helyzetben segítséget nyújtanak, akár az időjárási körülmények milyen kihívást is támasztanak eléjük. A rendőrök példát mutattak a közösség iránti elkötelezettségről és az emberiességről, amelyek a rendfenntartók és a helyi hatóságok alapvető értékei.

 

Forrás: police.hu 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...