Hozd ide kedvenced, és tanuljatok együtt Gödöllőn!

Egy nem mindennapi kutyaiskola - egy nagy család!

2022-06-22 20:24

A gödöllői kutyaiskola több szempontból is különleges, kezdve az 1959-es(!) megalakulásától. A hely, ami nem csak a kutyánk nevelésére, tanítására, szocializálására szolgál, de a gazdikat is „képzi” arra, hogyan is szeressük tiszta szívünkből, de következetesen szőrös kedvencünket. 

Gödöllői kutyaiskola leckék

Megalakul a gödöllői kutyaiskola


1959-ben nyitotta meg kapuit a gödöllői kutyaiskola a gazdik és négylábú társaik előtt, az Ady Endre sétányon. 
1991-ben Halász Árpád lett az iskola vezetője, aki mesterkiképző, nemzetközi teljesítménybíró és a magyarországi kutyás élet fontos személye. 
1998 után az iskola helyszínei zavarosok, sűrűn változóak lettek. Volt, hogy az oktatás nem használt, füves területek, rögtönzött agility pályákkal jött létre, később, a jelenlegi TEVA helyén lehetett az iskola pár évig, majd a Vásártéri nagy parkolóban folyt a tanulás. A furcsa körülmények ellenére, mind az oktatós, mind a gazdik kitartottak. 
2001-ben végül, a sok költözés után, a kutyaiskola megkapta stabil helyét, a Körősi Csoma Sándor utca végén, 3000 m2 természetvédelmi területen.


Milyen most a gödöllői kutyaiskola?


A Központnál megtalálható egy nagy parkoló, illetve maga a környék szuper a képzések utáni levezető sétákra, akár póráz nélkül is, hiszen lakóövezeten kívül esik a terület. Bekerített pályák világítással, egy fűthető klubház a rendezvények, előadások számára, játszótér a gyerekeknek, tó a kutyusoknak, állatsimogató bármely korosztály számára. Ezek mind a Központ területén! Ha esetleg támogatni akarnátok őket, akkor itt megtehetitek!

 


Gödöllői kutyaovi


A GKSK a legkisebb kutyusok számára is tart foglalkozásokat, ez nem más, mint a kutyaovi!
Érdemes, minél korábban elkezdeni kedvencünk szocializálását, nevelését. Olyan alapvető dolgokat tanulhat meg a gazdi és a kutya egyaránt az oviban, mint a szabályos séta, étkezések rendszere, kapun, illetve ajtón ki-be közlekedés, más kutyákkal való ismerkedés, játék, kocsiban való utazás, álaltorvosnál való helyes viselkedés, alapgyakorlatok (ül, fekszik, marad) és természetesen az alapvető reakciók megtanítása váratlan helyzetekre. 


3 hónaposnál 7 hónaposig várják szeretettel az „ovisokat”, akik rendelkeznek az első három kötelező oltásukkal. Az óvoda nem tanfolyam rendszerű, bármikor lehet csatlakozni, bővebb információt itt olvashatsz, a legfrissebbeket pedig a GKSK Facebook oldalán találod. 

 


Alap, közép és felsőfokú tanfolyamok


Az alapfokú tanfolyamokon 7 hónapos kortól kezdve várják a kutyákat. 


A 7 hetes képzésen megalapozhatjuk kutyánk alapvető engedelmességét és mi magunk is megtanuljuk hogyan legyünk következetes gazdik. Elméleti foglalkozások is vannak, ami hiánypótló, hisz itt megtanulhatjuk a kutyák gondolkodását, hogyan látják a világot és egyéb fontos dolgot, ami mind nagy segítség ahhoz, hogy megértsük kedvencünket, és egy jó párost alkothatunk. A tananyag összetett és szuperül felépített, melynek végére a gazdik és a kedvencük vizsgáznak a K99-es vizsgarendszer engedelmes ágazatának 1-es szintjén.
Ne tévesszen meg senkit az „alapfok” elnevezés, itt nem csak fiatal kutyákat várnak, hisz bárki lehet kezdő! Egy idősebb kutyus is igényli a foglalkozást és tud is tanulni, nyugodtan lehet őket is hozni!

 

A középfokú tanfolyamokon már egy komolyabb, nagyobb elvárású képzésen lehet részt venni.  A szintén 7 hetes képzésnél több a házi feladat, profi klikkeres tanításokkal kezdődik, ösztönkezelésre is nagy hangsúlyt fektetnek. A tananyag fontos részei, hogy a kutyánk mindig, bárhol behívható legyen, bármikor szabad engedhessük és a magas szintű fegyelem stabilizálása ebükben. A fent említett vizsgarendszer 2-es szintjén érjük el a sikeres vizsgaletétel után. 

 

A felsőfokú tanfolyam az utolsó állomás, ekkora már a kutyák és gazdáik teljesen magukévá tették az alap és középfokú tanfolyam tananyagát. A képzés azoknak szól, akik még több időt szeretnének a kutyáikkal lenni az előbbi kétszer 7 hetes tanfolyamok után. illetve még több apróbb dolgot akarnak tökéletesíteni. A tanfolyam keretein belül van szabadon választott része is; eldönthetjük, hogy az engedelmes, nyomkövető, őrző-védő foglalkozásos szeretnénk részt venni, majd ebből vizsgázni is fogunk kutyusunkkal.

 

 

„A kutyám lehetőség, hogy jobb ember legyek.”

 

Ez a Gödöllői Kutyasport Központ hitvallása, amely hűen tükrözi az itt dolgozók elhivatását a szakma iránt, és bemutatja, mit is nyújthat a központ számunkra, hisz sokkal többet, mint egy kutyaiskola: közösséget, programokat, tudást, gyermekek számára tanfolyamokat a kutyusukkal és a szeretet tökéletes kifejezését a kedvencünk felé. 

 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...