Hozd ide kedvenced, és tanuljatok együtt Gödöllőn!

Főoldal > Egy nem mindennapi kutyaiskola - egy nagy család!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Egy nem mindennapi kutyaiskola - egy nagy család!


2022/06/25
NA

A gödöllői kutyaiskola több szempontból is különleges, kezdve az 1959-es(!) megalakulásától. A hely, ami nem csak a kutyánk nevelésére, tanítására, szocializálására szolgál, de a gazdikat is „képzi” arra, hogyan is szeressük tiszta szívünkből, de következetesen szőrös kedvencünket. 

Gödöllői kutyaiskola leckék

Megalakul a gödöllői kutyaiskola


1959-ben nyitotta meg kapuit a gödöllői kutyaiskola a gazdik és négylábú társaik előtt, az Ady Endre sétányon. 
1991-ben Halász Árpád lett az iskola vezetője, aki mesterkiképző, nemzetközi teljesítménybíró és a magyarországi kutyás élet fontos személye. 
1998 után az iskola helyszínei zavarosok, sűrűn változóak lettek. Volt, hogy az oktatás nem használt, füves területek, rögtönzött agility pályákkal jött létre, később, a jelenlegi TEVA helyén lehetett az iskola pár évig, majd a Vásártéri nagy parkolóban folyt a tanulás. A furcsa körülmények ellenére, mind az oktatós, mind a gazdik kitartottak. 
2001-ben végül, a sok költözés után, a kutyaiskola megkapta stabil helyét, a Körősi Csoma Sándor utca végén, 3000 m2 természetvédelmi területen.


Milyen most a gödöllői kutyaiskola?


A Központnál megtalálható egy nagy parkoló, illetve maga a környék szuper a képzések utáni levezető sétákra, akár póráz nélkül is, hiszen lakóövezeten kívül esik a terület. Bekerített pályák világítással, egy fűthető klubház a rendezvények, előadások számára, játszótér a gyerekeknek, tó a kutyusoknak, állatsimogató bármely korosztály számára. Ezek mind a Központ területén! Ha esetleg támogatni akarnátok őket, akkor itt megtehetitek!

 


Gödöllői kutyaovi


A GKSK a legkisebb kutyusok számára is tart foglalkozásokat, ez nem más, mint a kutyaovi!
Érdemes, minél korábban elkezdeni kedvencünk szocializálását, nevelését. Olyan alapvető dolgokat tanulhat meg a gazdi és a kutya egyaránt az oviban, mint a szabályos séta, étkezések rendszere, kapun, illetve ajtón ki-be közlekedés, más kutyákkal való ismerkedés, játék, kocsiban való utazás, álaltorvosnál való helyes viselkedés, alapgyakorlatok (ül, fekszik, marad) és természetesen az alapvető reakciók megtanítása váratlan helyzetekre. 


3 hónaposnál 7 hónaposig várják szeretettel az „ovisokat”, akik rendelkeznek az első három kötelező oltásukkal. Az óvoda nem tanfolyam rendszerű, bármikor lehet csatlakozni, bővebb információt itt olvashatsz, a legfrissebbeket pedig a GKSK Facebook oldalán találod. 

 


Alap, közép és felsőfokú tanfolyamok


Az alapfokú tanfolyamokon 7 hónapos kortól kezdve várják a kutyákat. 


A 7 hetes képzésen megalapozhatjuk kutyánk alapvető engedelmességét és mi magunk is megtanuljuk hogyan legyünk következetes gazdik. Elméleti foglalkozások is vannak, ami hiánypótló, hisz itt megtanulhatjuk a kutyák gondolkodását, hogyan látják a világot és egyéb fontos dolgot, ami mind nagy segítség ahhoz, hogy megértsük kedvencünket, és egy jó párost alkothatunk. A tananyag összetett és szuperül felépített, melynek végére a gazdik és a kedvencük vizsgáznak a K99-es vizsgarendszer engedelmes ágazatának 1-es szintjén.
Ne tévesszen meg senkit az „alapfok” elnevezés, itt nem csak fiatal kutyákat várnak, hisz bárki lehet kezdő! Egy idősebb kutyus is igényli a foglalkozást és tud is tanulni, nyugodtan lehet őket is hozni!

 

A középfokú tanfolyamokon már egy komolyabb, nagyobb elvárású képzésen lehet részt venni.  A szintén 7 hetes képzésnél több a házi feladat, profi klikkeres tanításokkal kezdődik, ösztönkezelésre is nagy hangsúlyt fektetnek. A tananyag fontos részei, hogy a kutyánk mindig, bárhol behívható legyen, bármikor szabad engedhessük és a magas szintű fegyelem stabilizálása ebükben. A fent említett vizsgarendszer 2-es szintjén érjük el a sikeres vizsgaletétel után. 

 

A felsőfokú tanfolyam az utolsó állomás, ekkora már a kutyák és gazdáik teljesen magukévá tették az alap és középfokú tanfolyam tananyagát. A képzés azoknak szól, akik még több időt szeretnének a kutyáikkal lenni az előbbi kétszer 7 hetes tanfolyamok után. illetve még több apróbb dolgot akarnak tökéletesíteni. A tanfolyam keretein belül van szabadon választott része is; eldönthetjük, hogy az engedelmes, nyomkövető, őrző-védő foglalkozásos szeretnénk részt venni, majd ebből vizsgázni is fogunk kutyusunkkal.

 

 

„A kutyám lehetőség, hogy jobb ember legyek.”

 

Ez a Gödöllői Kutyasport Központ hitvallása, amely hűen tükrözi az itt dolgozók elhivatását a szakma iránt, és bemutatja, mit is nyújthat a központ számunkra, hisz sokkal többet, mint egy kutyaiskola: közösséget, programokat, tudást, gyermekek számára tanfolyamokat a kutyusukkal és a szeretet tökéletes kifejezését a kedvencünk felé. 

 

Hello

Legfrissebb cikkek


Gödöllő Egészségügyi Központ: változnak a szabályok és díjak októbertől
A gödöllői egészségügyi központban jelentős változásokra számíthatnak a betegek, ahogy az október beköszönt. A városi képviselőtestület szeptember 21-i tanácskozásán jóváhagyta a Tormay Károly Egészségügyi Központ térítési díj ellenében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások szabályzatának frissítését, amely hatással lesz az itt ellátott páciensekre és a szolgáltatások igénybevételének módjára.
BMW, Audi, Mercedes: Gödöllőn nyitotta meg új központjának kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító
Gödöllő városa a közelmúltban újabb mérföldkövet ünnepelhetett, hiszen az egyik vezető német autóipari beszállító, a TRUMPF Hungary Kft. itt nyitotta meg legújabb központját, amely a délkelet-európai régiót szolgálja ki. A vállalat az új létesítményben a digitális hálózatba kapcsolt gyártáshoz szükséges lemezmegmunkáló munkagépek, valamint az akkumulátor-technológiához és az autóipar számára készült lézerek értékesítését kívánja növelni. A cégcsoport tervei szerint az évtized közepére a régióban elérheti a 100 millió eurós forgalmat.
Fuss Veresegyházon: Veresi Futónap október 8-án
A futás mindig is az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb időtöltés volt az emberek körében. Az egészség megőrzése, a közösségépítés és a sport iránti szenvedély mind olyan tényezők, amelyek összehozzák az embereket a futópályákon. Az ilyen események nem csak a tapasztalt futók számára nyújtanak kihívást, hanem a kezdőknek is lehetőséget adnak arra, hogy beleszeressenek a futás világába. Azok számára, akik szeretnének egy remek futóeseményen részt venni, és még ráadásul Veresegyházon, az idilli kisvárosban, most itt a lehetőség!
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!