Gratulálunk a Gödöllői Királyi Kastélynak, hiszen elnyerte a Magyarország Kincse címet a Kastély Védjegy díjazás során: hogy mit is jelent ez a díj? Mutatjuk!

A Gödöllői Királyi Kastély hivatalosan is Magyarország Kincse lett

2023-06-27 16:04

A Gödöllői Királyi Kastély megkapta Magyarország első ötcsillagos minősítését, ami a "Magyarország kincsei" ernyővédjegy alatt kerül meghirdetésre – így az úgynevezett Kastély Védjegy boldog és megérdemelt tulajdonosa lehet. Az ünnepélyes avatásra június 26-án délután került sor, amely nagy örömet és büszkeséget okozott a kastély és Gödöllő városa számára.

Gödöllői Királyi Kastély Magyarország kincse lett

A turisztikai attrakciók minősítése a Kastély Védjegy elnyerésért

A Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület NKft. által szervezett minősítési folyamat országszerte zajlik. Az öt kategóriába sorolt attrakciók, mint a gyógyfürdők, wellnessfürdők, várak, kastélyok és szabadvízi strandok, minősítését célja a kiszámíthatóság és a szolgáltatási minőség garantálása.
Az ötcsillagos minősítés megszerzése kiemelkedő eredmény, amely azt jelenti, hogy a Gödöllői Királyi Kastély a legmagasabb színvonalon működik és kiváló szolgáltatásokat nyújt a látogatók számára. Ez nemcsak a kastély, hanem Magyarország turisztikai hírnevének növekedését is eredményezi.

 

A Gödöllői Királyi Kastély múzeumként működik – egykoron Sisi kedvelt helye volt

A Grassalkovich Antal által építtetett kastély 1867-ben került Erzsébet királynéhez és férjéhez I.Ferenc Józsefhez, egy gyors felújítást követően. 

A kastély 136 helyiségből állt, ebből 103 lakószoba volt. Sissi lakosztályát a kedvenc színe, az ibolyalila szín uralta, mellette pedig felolvasónője és bizalmasa, a kecskeméti származású Ferenczy Ida lakosztálya volt.  1867 őszén volt először amikor a királyi család hosszabb időt látogatott el a kastélyba. Ettől kezdve rendszeresen, több hónapot töltöttek itt el egyszerre, főleg ősszel és tavasszal. Sisinek Gödöllő a szabadságot, a nyugalmat jelentette szemben a nyüzsgő Béccsel. 
A Gödöllői Királyi Kastély jelenleg múzeumként működik, ahol a látogatók bepillantást nyerhetnek a 19. századi arisztokraták életébe. A kastély impozáns termei, bútorai és műalkotásai megcsodálhatók, és egyedülálló élményt nyújtanak az ide látogatóknak.

 

A Kastély Védjegy elnyerése sokat jelent a Királyi Kastélynak

A Kastély Védjegy jelentős előnyöket kínál mind a szolgáltatók, mind a turisták számára. Az állami jelenlét és a Magyar Turisztikai Ügynökség garanciát nyújt a minőségre és a megbízhatóságra. Ez a minősítési rendszer hozzájárul a hazai turizmus fejlődéséhez és a fogyasztói bizalom növeléséhez. A Gödöllői Királyi Kastély dolgozói remélik, hogy a „Magyarország Kincse” minősítésével példát mutathatnak a szakmai partnerek számára. A kastély számára a díjazás hatalmas elismerést jelent, és úgy érzik, ezzel hozzájárulnak Magyarország kulturális és turisztikai hírnevéhez. 

 

A Gödöllői Királyi Kastély sokkal több, mint egy múzeum

A Gödöllői Királyi Kastélyban és parkjában évente közel másfél ezer kulturális program kerül megrendezésre, amelyek változatos műfajokat ölelnek fel. Az események kínálata széles spektrumot fed le, beleértve a komoly- és könnyűzenei koncerteket, valamint a színházi előadásokat is. Emellett olyan egyedi formák is helyet kapnak, mint például a sétáló színház, amely lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy felfedezzék a kastély általában nem látogatható rejtett helyszíneit. Ezáltal a Gödöllői Királyi Kastély nem csupán egy múzeum, hanem egy vibráló kulturális központ, amely változatos és izgalmas élményeket nyújt a látogatóknak. Gratulálunk a hatalmas elismeréshez! 
 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...