Gratulálunk a Gödöllői Királyi Kastélynak, hiszen elnyerte a Magyarország Kincse címet a Kastély Védjegy díjazás során: hogy mit is jelent ez a díj? Mutatjuk!

Főoldal > A Gödöllői Királyi Kastély hivatalosan is Magyarország Kincse lett

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A Gödöllői Királyi Kastély hivatalosan is Magyarország Kincse lett


2023/06/27
NA

A Gödöllői Királyi Kastély megkapta Magyarország első ötcsillagos minősítését, ami a "Magyarország kincsei" ernyővédjegy alatt kerül meghirdetésre – így az úgynevezett Kastély Védjegy boldog és megérdemelt tulajdonosa lehet. Az ünnepélyes avatásra június 26-án délután került sor, amely nagy örömet és büszkeséget okozott a kastély és Gödöllő városa számára.

Gödöllői Királyi Kastély Magyarország kincse lett

A turisztikai attrakciók minősítése a Kastély Védjegy elnyerésért

A Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület NKft. által szervezett minősítési folyamat országszerte zajlik. Az öt kategóriába sorolt attrakciók, mint a gyógyfürdők, wellnessfürdők, várak, kastélyok és szabadvízi strandok, minősítését célja a kiszámíthatóság és a szolgáltatási minőség garantálása.
Az ötcsillagos minősítés megszerzése kiemelkedő eredmény, amely azt jelenti, hogy a Gödöllői Királyi Kastély a legmagasabb színvonalon működik és kiváló szolgáltatásokat nyújt a látogatók számára. Ez nemcsak a kastély, hanem Magyarország turisztikai hírnevének növekedését is eredményezi.

 

A Gödöllői Királyi Kastély múzeumként működik – egykoron Sisi kedvelt helye volt

A Grassalkovich Antal által építtetett kastély 1867-ben került Erzsébet királynéhez és férjéhez I.Ferenc Józsefhez, egy gyors felújítást követően. 

A kastély 136 helyiségből állt, ebből 103 lakószoba volt. Sissi lakosztályát a kedvenc színe, az ibolyalila szín uralta, mellette pedig felolvasónője és bizalmasa, a kecskeméti származású Ferenczy Ida lakosztálya volt.  1867 őszén volt először amikor a királyi család hosszabb időt látogatott el a kastélyba. Ettől kezdve rendszeresen, több hónapot töltöttek itt el egyszerre, főleg ősszel és tavasszal. Sisinek Gödöllő a szabadságot, a nyugalmat jelentette szemben a nyüzsgő Béccsel. 
A Gödöllői Királyi Kastély jelenleg múzeumként működik, ahol a látogatók bepillantást nyerhetnek a 19. századi arisztokraták életébe. A kastély impozáns termei, bútorai és műalkotásai megcsodálhatók, és egyedülálló élményt nyújtanak az ide látogatóknak.

 

A Kastély Védjegy elnyerése sokat jelent a Királyi Kastélynak

A Kastély Védjegy jelentős előnyöket kínál mind a szolgáltatók, mind a turisták számára. Az állami jelenlét és a Magyar Turisztikai Ügynökség garanciát nyújt a minőségre és a megbízhatóságra. Ez a minősítési rendszer hozzájárul a hazai turizmus fejlődéséhez és a fogyasztói bizalom növeléséhez. A Gödöllői Királyi Kastély dolgozói remélik, hogy a „Magyarország Kincse” minősítésével példát mutathatnak a szakmai partnerek számára. A kastély számára a díjazás hatalmas elismerést jelent, és úgy érzik, ezzel hozzájárulnak Magyarország kulturális és turisztikai hírnevéhez. 

 

A Gödöllői Királyi Kastély sokkal több, mint egy múzeum

A Gödöllői Királyi Kastélyban és parkjában évente közel másfél ezer kulturális program kerül megrendezésre, amelyek változatos műfajokat ölelnek fel. Az események kínálata széles spektrumot fed le, beleértve a komoly- és könnyűzenei koncerteket, valamint a színházi előadásokat is. Emellett olyan egyedi formák is helyet kapnak, mint például a sétáló színház, amely lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy felfedezzék a kastély általában nem látogatható rejtett helyszíneit. Ezáltal a Gödöllői Királyi Kastély nem csupán egy múzeum, hanem egy vibráló kulturális központ, amely változatos és izgalmas élményeket nyújt a látogatóknak. Gratulálunk a hatalmas elismeréshez! 
 


ElemzésekHello

Legfrissebb cikkek


Gödöllő Egészségügyi Központ: változnak a szabályok és díjak októbertől
A gödöllői egészségügyi központban jelentős változásokra számíthatnak a betegek, ahogy az október beköszönt. A városi képviselőtestület szeptember 21-i tanácskozásán jóváhagyta a Tormay Károly Egészségügyi Központ térítési díj ellenében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások szabályzatának frissítését, amely hatással lesz az itt ellátott páciensekre és a szolgáltatások igénybevételének módjára.
BMW, Audi, Mercedes: Gödöllőn nyitotta meg új központjának kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító
Gödöllő városa a közelmúltban újabb mérföldkövet ünnepelhetett, hiszen az egyik vezető német autóipari beszállító, a TRUMPF Hungary Kft. itt nyitotta meg legújabb központját, amely a délkelet-európai régiót szolgálja ki. A vállalat az új létesítményben a digitális hálózatba kapcsolt gyártáshoz szükséges lemezmegmunkáló munkagépek, valamint az akkumulátor-technológiához és az autóipar számára készült lézerek értékesítését kívánja növelni. A cégcsoport tervei szerint az évtized közepére a régióban elérheti a 100 millió eurós forgalmat.
Fuss Veresegyházon: Veresi Futónap október 8-án
A futás mindig is az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb időtöltés volt az emberek körében. Az egészség megőrzése, a közösségépítés és a sport iránti szenvedély mind olyan tényezők, amelyek összehozzák az embereket a futópályákon. Az ilyen események nem csak a tapasztalt futók számára nyújtanak kihívást, hanem a kezdőknek is lehetőséget adnak arra, hogy beleszeressenek a futás világába. Azok számára, akik szeretnének egy remek futóeseményen részt venni, és még ráadásul Veresegyházon, az idilli kisvárosban, most itt a lehetőség!
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!