Múzeum babával - a Gödöllői királyi Kastélyban a kisbabás szülőket is szívesen fogadják

A Gödöllői Királyi Kastély különleges élményt nyújt kismamáknak és kisbabás családoknak

2023-12-05 20:06

A Gödöllői Királyi Kastély, az ország egyik történelmi és kulturális kincse, most egyedülálló lehetőséget kínál a kismamáknak és kisbabás családoknak, hogy színesítse és gazdagítsa a múzeumlátogatás élményét. Ez a szervezett tematikus vezetés az anyaság, szoptatás, gyermeknevelés és a szülő-gyermek kapcsolat témaköreit járja körül, így egyedülálló perspektívában mutatva be a kastély történetét és értékeit.

Gödöllői Királyi Kastély babával

Kisbabával is a Gödöllői Királyi Kastélyban

 

A 60 perces program kivételes lehetőséget teremt azoknak az édesanyáknak és édesapáknak, akik az egy év alatti kisbabájukkal látogatnák meg a kastély kiállításait. Az időpontokat ügyesen választották, kezdés előtt 9:30-kor, hogy a kisgyermekes családok könnyedén beilleszthessék a programot napirendjükbe.


Az egyik kulcsfontosságú szempont a program tervezésében az, hogy a kiállítótérbe babakocsival nem lehet belépni, azonban a szervezők gondoskodnak alternatív lehetőségekről. A kisbabáknak hordozót vagy hordozókendőt ajánlanak, és szükség esetén ingyenesen biztosítanak felcsatolható hordozót a program idejére. Ez nem csak a szülő-gyermek kapcsolatot erősíti, de lehetőséget teremt arra is, hogy a kicsik is aktívan részt vegyenek a kastély felfedezésében.

 

Kisgyermekes szoba is elérhető a Gödöllői Királyi Kastélyban

 

Az élmény teljességét a kastély földszintjén található Kisgyermekes szoba teszi még kényelmesebbé és barátságosabbá. A szoba kifejezetten a kisgyermekes családok igényeire szabva lett kialakítva, és nyitvatartási időben áll rendelkezésre. Itt csendes környezetben lehetőség van anyatejes táplálásra, és a szülők mikrohullámú sütővel melegíthetik fel a bébiételt.


Az innovatív kezdeményezés nem csupán a kulturális élményt emeli új szintre, hanem egyúttal hangsúlyozza a múzeumok rugalmasságát és azok igény szerinti testreszabhatóságát. A Gödöllői Királyi Kastély ezzel a programmal nem csak a múltat idézi meg, hanem a jövőbe is nyitott kapukat állítva azok számára, akik szeretnék együtt átélni a történelem és kultúra szépségeit kisgyermekükkel.

 

Kép és szöveg forrása: https://kiralyikastely.hu/ 
 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...