Idén nyáron júliusban legendák lépnek fel a Gödöllői Királyi Kastélyban: rocklegendák és operett énekesek kápráztatnak el minket a kastélyban a szabad ég alatt!

Legendák találkozása Gödöllőn: az ország legszebb barokk kastélyában rock és operett is megszólal

2023-06-02 17:29

Végre itt a nyáron, jöhetnek a gödöllői nyári programok! A nyáron ismét felhangzik a zene az ország egyik legimpozánsabb barokk épületében, a Gödöllői Királyi Kastélyban. A híres palota, amely réges-régen Sisi egyik kedvenc lakhelyeként ismert volt, izgalmas könnyűzenei eseményeknek ad otthont júliusban, méghozzá szabadtérben.

Gödöllő nyári zenés programok

Rock és operett legendák lépnek fel Gödöllőn többek között

 

Az egykoron Sisi csodás rezidenciájaként ismert közel 300 éves kastély díszudvara idén nyáron ismét feléled a zene varázsától. Július hónapban számos különleges könnyűzenei programmal várja a látogatókat a csodálatos épület, ahol a csillagos ég alatt élvezhetjük az esti koncerteket.
Július első napjaiban, pontosabban július 8-án, a 100 Tagú Cigányzenekar zseniális szólistáinak vezetésével elvarázsolja a zenés színház szerelmeseit egy páratlan operettgála. A kivételes előadáson hallhatjuk majd a fülbemászó, felejthetetlen slágerek gyöngyszemeit, amelyeket többek között a gödöllői lakos Oszvald Marika, valamint a Budapesti Operettszínház két kiemelkedő művésze, Fischl Mónika és Homonnay Zsolt hoznak el számunkra. Ezen felül a Budapest Folk Dance táncosai is csatlakoznak hozzájuk, hogy még varázslatosabbá tegyék az estét.

 

Rockastély a Gödöllői Királyi Kastélyban

 

Az operettől kicsit távolabb álló Rockastély elnevezésű programsorozat keretein belül eljön Gödöllőre július 21-én a legendás Eddda Művek is, akik ráadásul jövőre ünneplik az 50.évfordulújukat. Pataky Attila és csapata, valamint az általuk megteremtett dalok megkerülhetetlen klasszikusok a hazai rocktörténetben. Az Álmodtam egy világot, a Hűtlen és a Kölyköd voltam csak néhány azok közül a szinte örökzöld slágerek közül, amelyek kiválóan illenek majd az akusztikus feldolgozásba, és tökéletesen megfelelnek az impozáns kastélyudvar hangulatának.

 

A Leander Oktett színpadra lépése július 22-én, szombaton várható, az Edda Művek koncertjét követően. Ez az akusztikus előadás, amelyben a hazai metálcsapat, Leander Kills, vonósnégyessel kiegészülve lép fel, eddig csupán egyszer hangzott el élőben.

Idén sem fogunk csalódni a gödöllői nyár gazdag zenei kínálatában. A kacagós operett, az érzelmes klasszikus rock és a lenyűgöző szimfonikus metálkoncert között mindenki megtalálhatja a számára kedves dallamokat, melyeket szívesen dúdolhat egy kellemes nyári éjszakán. Az események időpontjai a következők:

 

•    Július 8.: Operettgála a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáival
•    Július 21.: Edda Művek akusztikus koncert
•    Július 22.: Leander Oktett
 

Aktuális híreink

Hírek
A nyár beköszöntével újra megnyílnak a kapuk a Mézesvölgyi Nyár fesztiválra, amely immár nyolcadik alkalommal...
Hírek
Figyelem, sportkedvelők! Gödöllő hamarosan a vízisportok központjává válik, hiszen az Ötpróba Úszónapok következő...
Hírek
A Gödöllői Királyi Kastély egykoron a Habsburgok ragyogó ékköveként csillogott a magyar királyság koronáján....