Idén nyáron júliusban legendák lépnek fel a Gödöllői Királyi Kastélyban: rocklegendák és operett énekesek kápráztatnak el minket a kastélyban a szabad ég alatt!

Főoldal > Legendák találkozása Gödöllőn: az ország legszebb barokk kastélyában rock és operett is megszólal

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Legendák találkozása Gödöllőn: az ország legszebb barokk kastélyában rock és operett is megszólal


2023/06/02
NA

Végre itt a nyáron, jöhetnek a gödöllői nyári programok! A nyáron ismét felhangzik a zene az ország egyik legimpozánsabb barokk épületében, a Gödöllői Királyi Kastélyban. A híres palota, amely réges-régen Sisi egyik kedvenc lakhelyeként ismert volt, izgalmas könnyűzenei eseményeknek ad otthont júliusban, méghozzá szabadtérben.

Gödöllő nyári zenés programok

Rock és operett legendák lépnek fel Gödöllőn többek között

 

Az egykoron Sisi csodás rezidenciájaként ismert közel 300 éves kastély díszudvara idén nyáron ismét feléled a zene varázsától. Július hónapban számos különleges könnyűzenei programmal várja a látogatókat a csodálatos épület, ahol a csillagos ég alatt élvezhetjük az esti koncerteket.
Július első napjaiban, pontosabban július 8-án, a 100 Tagú Cigányzenekar zseniális szólistáinak vezetésével elvarázsolja a zenés színház szerelmeseit egy páratlan operettgála. A kivételes előadáson hallhatjuk majd a fülbemászó, felejthetetlen slágerek gyöngyszemeit, amelyeket többek között a gödöllői lakos Oszvald Marika, valamint a Budapesti Operettszínház két kiemelkedő művésze, Fischl Mónika és Homonnay Zsolt hoznak el számunkra. Ezen felül a Budapest Folk Dance táncosai is csatlakoznak hozzájuk, hogy még varázslatosabbá tegyék az estét.

 

Rockastély a Gödöllői Királyi Kastélyban

 

Az operettől kicsit távolabb álló Rockastély elnevezésű programsorozat keretein belül eljön Gödöllőre július 21-én a legendás Eddda Művek is, akik ráadásul jövőre ünneplik az 50.évfordulújukat. Pataky Attila és csapata, valamint az általuk megteremtett dalok megkerülhetetlen klasszikusok a hazai rocktörténetben. Az Álmodtam egy világot, a Hűtlen és a Kölyköd voltam csak néhány azok közül a szinte örökzöld slágerek közül, amelyek kiválóan illenek majd az akusztikus feldolgozásba, és tökéletesen megfelelnek az impozáns kastélyudvar hangulatának.

 

A Leander Oktett színpadra lépése július 22-én, szombaton várható, az Edda Művek koncertjét követően. Ez az akusztikus előadás, amelyben a hazai metálcsapat, Leander Kills, vonósnégyessel kiegészülve lép fel, eddig csupán egyszer hangzott el élőben.

Idén sem fogunk csalódni a gödöllői nyár gazdag zenei kínálatában. A kacagós operett, az érzelmes klasszikus rock és a lenyűgöző szimfonikus metálkoncert között mindenki megtalálhatja a számára kedves dallamokat, melyeket szívesen dúdolhat egy kellemes nyári éjszakán. Az események időpontjai a következők:

 

•    Július 8.: Operettgála a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáival
•    Július 21.: Edda Művek akusztikus koncert
•    Július 22.: Leander Oktett
 


FelmérésekHello

Legfrissebb cikkek


Gödöllő Egészségügyi Központ: változnak a szabályok és díjak októbertől
A gödöllői egészségügyi központban jelentős változásokra számíthatnak a betegek, ahogy az október beköszönt. A városi képviselőtestület szeptember 21-i tanácskozásán jóváhagyta a Tormay Károly Egészségügyi Központ térítési díj ellenében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások szabályzatának frissítését, amely hatással lesz az itt ellátott páciensekre és a szolgáltatások igénybevételének módjára.
BMW, Audi, Mercedes: Gödöllőn nyitotta meg új központjának kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító
Gödöllő városa a közelmúltban újabb mérföldkövet ünnepelhetett, hiszen az egyik vezető német autóipari beszállító, a TRUMPF Hungary Kft. itt nyitotta meg legújabb központját, amely a délkelet-európai régiót szolgálja ki. A vállalat az új létesítményben a digitális hálózatba kapcsolt gyártáshoz szükséges lemezmegmunkáló munkagépek, valamint az akkumulátor-technológiához és az autóipar számára készült lézerek értékesítését kívánja növelni. A cégcsoport tervei szerint az évtized közepére a régióban elérheti a 100 millió eurós forgalmat.
Fuss Veresegyházon: Veresi Futónap október 8-án
A futás mindig is az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb időtöltés volt az emberek körében. Az egészség megőrzése, a közösségépítés és a sport iránti szenvedély mind olyan tényezők, amelyek összehozzák az embereket a futópályákon. Az ilyen események nem csak a tapasztalt futók számára nyújtanak kihívást, hanem a kezdőknek is lehetőséget adnak arra, hogy beleszeressenek a futás világába. Azok számára, akik szeretnének egy remek futóeseményen részt venni, és még ráadásul Veresegyházon, az idilli kisvárosban, most itt a lehetőség!
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!