A Gödöllői Királyi Kastélyban olyan biztonsági rendszert fejlesztettek ki, amely nem csak a betörések ellen véd, hanem mindenféle veszélyt időben, remekül észlel.

A Gödöllői Királyi Kastélyba már Lupin se tudna betörni, olyan biztonsági rendszert kapott

2023-11-22 16:33

Már az Omar Sy által alakított híres Netflix karakter Assane Diop, azaz Lupin se tudna betörni a Gödöllői Királyi Kastélyba, ha akarna, hiszen a kastély biztonsági rendszere olyan magas szinten van, hogy még a híres betörőmester és tolvaj sem találna könnyű célpontot a területén. Viccet félretéve, nem csak a betörésekre, más veszélyekre is felkészültek a Kastély dolgozói.

Gödöllői Királyi Kastély

A Gödöllői Királyi Kastély új biztonsági rendszere

 

A vezetés rájött, hogy a modern technológia a kulcsa lehet a biztonság fenntartásának. Ezért döntöttek úgy, hogy hőkamerákat telepítenek a kastély különböző pontjaira. Ezt az innovatív megoldást már Németországban is alkalmazzák a múzeumokban, és Dr. Ujvári Tamás, a Grassalkovich-kastély igazgatója, személyes tapasztalata is erre hívja fel a figyelmet.
Ujvári Tamás egy régi fagerenda feltárása során járt Németországban, amikor majdnem tragédia történt. A restaurálás közben parázs keletkezett, ami pillanatok alatt súlyos tüzet okozhatott volna az egész épületben. Szerencsére egy helyszínen található füstérzékelő észlelte a parazsat, és a biztonsági személyzet egy hőkamerával azonosította a forró gócpontot. Ezáltal sikerült megelőzni a tragédiát, és az épület sértetlen maradt.

 

A Gödöllői Királyi Kastély folyamatosan korszerűsítve van

 

Ez az eset adta az ötletet a gödöllői kastély vezetésének, hogy saját, még hatékonyabb biztonsági rendszert fejlesszenek ki. Az elmúlt három évben az Elektronika Vonala Vagyonvédelem szakembereivel együttműködve folyamatosan korszerűsítették a régi rendszert. A fejlesztés eredményeként a kastély teljes területét lefedő érzékelők gondoskodnak arról, hogy ne csak a betöréseket, hanem más veszélyeket is időben észleljenek és megelőzzenek.


A fejlett technológia bevezetése révén a Gödöllői Királyi Kastély továbbra is biztonságos környezetet kínál mind a látogatóknak, mind az ott dolgozóknak. Így, ha Lupin esetleg mégis megpróbálná a szerencséjét, akkor a kastély modern biztonsági rendszere helytállna, így megvédve az értékeket és a kulturális kincseket.


Cikk forrása: https://www.origo.hu/ 
 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...