Ami futótűzként terjed a közösségi médiában azt szinte lehetetlen megállítani: ezt történt a legutóbbi gödöllői félreértés esetében is, amit végül letisztáztak!

Főoldal > Emberkereskedők a gödöllői játszótéren? - az anyukák nagyon félreértették a helyzetet

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Emberkereskedők a gödöllői játszótéren? - az anyukák nagyon félreértették a helyzetet


2023/08/10
NA

Futótűzként terjedt el a magyar közösségi oldalakon egy megrázó és riadt bejegyzés, amely egy gödöllői nő aggodalmát fejezte ki két, nem magyarul beszélő fiatalember fotózásával kapcsolatban a főtéri játszótéren. Az esemény, amelynek híre gyorsan szárnyra kapott, arra késztette az embereket, hogy megosszák aggodalmaikat és félelmeiket. Az eredeti posztban a nő leírta, hogy a fiatalok nemcsak saját magukról készítettek fotókat, hanem a játszótéren játszó gyermekekről is, ami komoly aggodalomra adott okot.

Gödöllői játszótér

Arab emberkereskedők a gödöllői játszótéren?

Az eset másnapján a két fiatalember ismét a játszótéren jelent meg, és a helyszínen tartózkodók tapasztalatai szerint hangosan köszöntek egy kislánynak, integettek neki és továbbra is fényképeket készítettek. Az események további gyors ütemben követték egymást, amikor a kismama kiáltására férje is csatlakozott a megfigyelőkhöz, és ő is dokumentálta az eseményeket. A poszt hatalmas lendületet vett, és gyorsan terjedni kezdett a közösségi média felületeken. Sokan aggodalmukat és felháborodásukat fejezték ki, sőt, néhányan azzal is megfenyegették a fiatalokat, hogy az esetet lincseléssel büntetik meg:


„Ők arab emberkereskedők, a rendőrség semmit nem ér!” 
„Gyermekrablók. Megrendelésre csináljak gondolom.” 
„Ha ez az én gyermekemmel történik, én biztos kifilézem mind a kettőt. Ui egy apuka”

 

A gödöllői Facebook bejegyzésben a hangulat csak fokozódott 

Az eseményeket jól mutatja, hogy a posztokban megjelent kommentek közül szinte egyáltalán nem lehetett találni ellenvéleményt. A hangulat egyre feszültebbé vált, és a gyorsan terjedő posztokban gyakran politikai és ideológiai tartalmú állítások is helyet kaptak. Az emberek aggódva és dühösen reagáltak, és a posztokon keresztül gyorsan elterjedtek olyan pletykák és találgatások is, amelyek szorosan kapcsolódtak a migrációhoz és a bevándorlókhoz.

 

A gödöllői szálloda tulajdonosa tisztázta a helyzetet

Az események egy váratlan fordulattal zárultak, amikor a gödöllői főtéri szálloda sales managere megszólalt a témában. Mint kiderült, a két fiatalember Indiából érkezett az atlétikai világbajnokságra készülő sportolóként. A szálloda munkatársa megerősítette, hogy a fiatalok a világszínvonalú sporteseményre való felkészülés jegyében tartózkodtak a szállodában, és semmilyen módon nem okoztak atrocitást vagy fenyegetést.


A város polgármestere is megerősítette a helyzetet a telex.hu-nak, kijelentve, hogy a történteknél nincs szó semmilyen atrocitásról, és a reakciók egy része túlzottan heves volt az eset valós jellegéhez képest. Az eset azt mutatja, hogy az online közösségi médiában terjedő hírek és információk gyorsan és gyakran ellenőrizetlenül terjednek, és komoly aggodalmakat és félreértéseket válthatnak ki az emberekben.

 

A gödöllői eset tanulsága

Az eset ismét rámutat arra, hogy a tények megerősítése és a helyzet alapos megértése elengedhetetlen a reakciók és vélemények kialakításához. Az eset egyben figyelmeztetés is lehet mindannyiunk számára arra, hogy óvatosan és felelősségteljesen használjuk a közösségi médiát, és ne terjesszünk előítéletes vagy megalapozatlan információkat, amelyek széleskörű aggodalmakat és félreértéseket válthatnak ki a társadalomban.


ElemzésekHello

Legfrissebb cikkek


BMW, Audi, Mercedes: Gödöllőn nyitotta meg új központjának kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító
Gödöllő városa a közelmúltban újabb mérföldkövet ünnepelhetett, hiszen az egyik vezető német autóipari beszállító, a TRUMPF Hungary Kft. itt nyitotta meg legújabb központját, amely a délkelet-európai régiót szolgálja ki. A vállalat az új létesítményben a digitális hálózatba kapcsolt gyártáshoz szükséges lemezmegmunkáló munkagépek, valamint az akkumulátor-technológiához és az autóipar számára készült lézerek értékesítését kívánja növelni. A cégcsoport tervei szerint az évtized közepére a régióban elérheti a 100 millió eurós forgalmat.
Fuss Veresegyházon: Veresi Futónap október 8-án
A futás mindig is az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb időtöltés volt az emberek körében. Az egészség megőrzése, a közösségépítés és a sport iránti szenvedély mind olyan tényezők, amelyek összehozzák az embereket a futópályákon. Az ilyen események nem csak a tapasztalt futók számára nyújtanak kihívást, hanem a kezdőknek is lehetőséget adnak arra, hogy beleszeressenek a futás világába. Azok számára, akik szeretnének egy remek futóeseményen részt venni, és még ráadásul Veresegyházon, az idilli kisvárosban, most itt a lehetőség!
Bezárják a gödöllői gyárat, 800 embert küldenek el
Oldalunkon nem politizálunk, csupán Gödöllőt is érintő híreket osztunk meg, ezért nem szeretnénk semmilyen politika hangvételt ennek a cikknek sem. A tények: A Lear Corporation Hungary Kft. véglegesen bezárja a gödöllői gyáregységét, az autóipari multi 800 embert küld el emiatt.
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!