Újabb elsöprő gödöllői győzelem: a Gödöllői Református Gimnázium diákjai nyerték meg az "Legyél te is pénzügyi junior klasszis" című diákversenyt. Gratulálunk!

A gödöllői gimnazisták újra arattak: a Legyél te is pénzügyi junior klasszis! diákversenyt nyerték meg

2023-04-29 20:36

A Gödöllői Református Gimnázium diákjai nyerték meg az " Legyél te is pénzügyi junior klasszis " című diákversenyt. A verseny célja az volt, hogy a fiatalok pénzügyi tudatosságát és ismereteit fejlesszék. A diákoknak pénzügyi témájú tesztkérdésekre kellett válaszolniuk, és egy prezentációt is tartaniuk kellett a témával kapcsolatban. A Gödöllői Református Gimnázium diákjai az első helyezést érték el, és 300 000 forint értékű okostelefont nyertek. 

Gödöllői győzelem

Mi a lényege a Legyél te is pénzügyi junior klasszis! diákversenynek?

A verseny célja, hogy a diákok pénzügyi tudatosságát és ismereteit fejlessze. A versenyre általános és középiskolás diákok jelentkezhettek országos szinten. A diákoknak pénzügyi témájú tesztkérdésekre kellett válaszolniuk, és egy prezentációt is tartaniuk kellett a témával kapcsolatban. Az ilyen versenyek rendkívül fontosak a fiatalok számára, hiszen a pénzügyi tudatosság korán elkezdett fejlesztése hosszú távon javíthatja az emberek pénzügyi helyzetét.

 

Több mint ezer gimnáziumi diák indult a versenyen

A Privátbankár.hu Kft. által szervezett versenyen több mint ezer gimnazista diák vett részt az ország minden részéről, és egy hónapon át mérte össze a tudását. A verseny szakértői bizottságának elnöke Bod Péter Ákos egyetemi tanár, volt jegybankelnök, a verseny fővédnöke pedig Balogh László, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára. A verseny programját az oktatási célokkal együttműködve állították össze, hogy a diákok gyakorlati tudást szerezzenek pénzügyek terén, és mindezt játékos formában tegyék.

 

A gödöllői fiatalok elsöprő győzelmet arattak

A verseny három fordulóból állt.  Az online selejtezők, majd a megyei és budapesti középdöntők után húsz csapat jutott tovább, akik április 27-én a Budapesti Gazdasági Egyetem Markó utcai épületében mérkőztek meg egymással két fordulóban. A diákokat a BGE akadémiai fejlesztési rektorhelyettese, Dr. Csillag Sára köszöntötte. Így lett az első a Gödöllői Református Líceum Gimnázium csapata a SENza SEnSo, melynek tagjai Biró Júlia, Braun Lea Johanna, Németh Ajsa és Nyikos András voltak, felkészítő tanáruk pedig Biró Anna. Gratulálunk nekik!

 

Miért fontos pénzügyileg tudatosnak lenni?

Pénzügyileg tudatosnak lenni fontos, mert segít megőrizni az anyagi stabilitást és javítani az életminőséget. A pénzügyi tudatosság lehetővé teszi, hogy hatékonyan kezeljük a pénzügyeinket, csökkentsük az adósságokat és spóroljunk az időnk és a pénzünk felhasználásával. Emellett elősegíti a hosszú távú tervezést és a célkitűzések elérését, és növeli a pénzügyi biztonság érzését. Továbbá, az élet minden területén hasznos lehet, hogy képesek legyünk az életünket úgy irányítani, hogy az anyagi lehetőségeinkhez igazodjon, és ezzel csökkentsük a stresszt és a pénzügyi problémákat. Ha ezt pedig fiatalon elkezdjük tanulni, azzal nagybab megkönnyítjük a felnőtt éveinket!

 


 

Aktuális híreink

Hírek
Május 13-án, hétfő este 19:00 órakor a Gödöllői Művészetek Háza Színháztermében különleges pszichológiai...
Hírek
Április minden csütörtökén a Gödöllői Királyi Kastély különleges lehetőséget kínál a történelem és a királyi...
Hírek
Lőrincz Ágnes gödöllői pszichológus, aki a gyermek- és ifjúsági pszichológia terén szerzett jelentős tapasztalatokkal...