Újabb elsöprő gödöllői győzelem: a Gödöllői Református Gimnázium diákjai nyerték meg az "Legyél te is pénzügyi junior klasszis" című diákversenyt. Gratulálunk!

Főoldal > A gödöllői gimnazisták újra arattak: a Legyél te is pénzügyi junior klasszis! diákversenyt nyerték meg

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A gödöllői gimnazisták újra arattak: a Legyél te is pénzügyi junior klasszis! diákversenyt nyerték meg


2023/04/29
NA

A Gödöllői Református Gimnázium diákjai nyerték meg az " Legyél te is pénzügyi junior klasszis " című diákversenyt. A verseny célja az volt, hogy a fiatalok pénzügyi tudatosságát és ismereteit fejlesszék. A diákoknak pénzügyi témájú tesztkérdésekre kellett válaszolniuk, és egy prezentációt is tartaniuk kellett a témával kapcsolatban. A Gödöllői Református Gimnázium diákjai az első helyezést érték el, és 300 000 forint értékű okostelefont nyertek. 

Gödöllői győzelem

Mi a lényege a Legyél te is pénzügyi junior klasszis! diákversenynek?

A verseny célja, hogy a diákok pénzügyi tudatosságát és ismereteit fejlessze. A versenyre általános és középiskolás diákok jelentkezhettek országos szinten. A diákoknak pénzügyi témájú tesztkérdésekre kellett válaszolniuk, és egy prezentációt is tartaniuk kellett a témával kapcsolatban. Az ilyen versenyek rendkívül fontosak a fiatalok számára, hiszen a pénzügyi tudatosság korán elkezdett fejlesztése hosszú távon javíthatja az emberek pénzügyi helyzetét.

 

Több mint ezer gimnáziumi diák indult a versenyen

A Privátbankár.hu Kft. által szervezett versenyen több mint ezer gimnazista diák vett részt az ország minden részéről, és egy hónapon át mérte össze a tudását. A verseny szakértői bizottságának elnöke Bod Péter Ákos egyetemi tanár, volt jegybankelnök, a verseny fővédnöke pedig Balogh László, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára. A verseny programját az oktatási célokkal együttműködve állították össze, hogy a diákok gyakorlati tudást szerezzenek pénzügyek terén, és mindezt játékos formában tegyék.

 

A gödöllői fiatalok elsöprő győzelmet arattak

A verseny három fordulóból állt.  Az online selejtezők, majd a megyei és budapesti középdöntők után húsz csapat jutott tovább, akik április 27-én a Budapesti Gazdasági Egyetem Markó utcai épületében mérkőztek meg egymással két fordulóban. A diákokat a BGE akadémiai fejlesztési rektorhelyettese, Dr. Csillag Sára köszöntötte. Így lett az első a Gödöllői Református Líceum Gimnázium csapata a SENza SEnSo, melynek tagjai Biró Júlia, Braun Lea Johanna, Németh Ajsa és Nyikos András voltak, felkészítő tanáruk pedig Biró Anna. Gratulálunk nekik!

 

Miért fontos pénzügyileg tudatosnak lenni?

Pénzügyileg tudatosnak lenni fontos, mert segít megőrizni az anyagi stabilitást és javítani az életminőséget. A pénzügyi tudatosság lehetővé teszi, hogy hatékonyan kezeljük a pénzügyeinket, csökkentsük az adósságokat és spóroljunk az időnk és a pénzünk felhasználásával. Emellett elősegíti a hosszú távú tervezést és a célkitűzések elérését, és növeli a pénzügyi biztonság érzését. Továbbá, az élet minden területén hasznos lehet, hogy képesek legyünk az életünket úgy irányítani, hogy az anyagi lehetőségeinkhez igazodjon, és ezzel csökkentsük a stresszt és a pénzügyi problémákat. Ha ezt pedig fiatalon elkezdjük tanulni, azzal nagybab megkönnyítjük a felnőtt éveinket!

 


 


ElemzésekHello

Legfrissebb cikkek


Legendák találkozása Gödöllőn: az ország legszebb barokk kastélyában rock és operett is megszólal
Végre itt a nyáron, jöhetnek a gödöllői nyári programok! A nyáron ismét felhangzik a zene az ország egyik legimpozánsabb barokk épületében, a Gödöllői Királyi Kastélyban. A híres palota, amely réges-régen Sisi egyik kedvenc lakhelyeként ismert volt, izgalmas könnyűzenei eseményeknek ad otthont júliusban, méghozzá szabadtérben.
Bonnie Tyler is fellép a veresegyházi nyári szabadtéri színház fesztiválján
A veresegyházi Mézesvölgyi Nyár fesztivál idén már hetedik alkalommal nyitja meg kapuit Veresegyházon. A rendezvény június 23-tól augusztus 31-ig tart, és izgalmas színházi és zenei produkciókkal várja az érdeklődőket. Fantasztikus programsorozattal kedveznek idén is nézőknek; előadások a Veres1 Színház által, csodás együttesek, vendégelőadások, sőt, még egy nemzetközi sztár is fellép, aki nem más, mint Bonnie Tyler.   
Egész napos programok a családnak május 28-án Gödöllőn az Erzsébet-parkban
A 3. ENC-EDURACE Családi Terepfutó Nap alkalmából a futóverseny mellett az egész napos családi programok izgalmas és színes eseményt kínálnak mindenki számára május 28-án a gödöllői Erzsébet-parkban. Ez a vasárnapi rendezvény nemcsak a futás szerelmeseinek nyújt kiváló lehetőséget a megmérettetésen, hanem a családoknak is remek alkalom arra, hogy együtt töltsenek egy aktív és szórakoztató napot. 
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!