Újabb elsöprő gödöllői győzelem: a Gödöllői Református Gimnázium diákjai nyerték meg az "Legyél te is pénzügyi junior klasszis" című diákversenyt. Gratulálunk!

Főoldal > A gödöllői gimnazisták újra arattak: a Legyél te is pénzügyi junior klasszis! diákversenyt nyerték meg

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A gödöllői gimnazisták újra arattak: a Legyél te is pénzügyi junior klasszis! diákversenyt nyerték meg


2023/04/29
NA

A Gödöllői Református Gimnázium diákjai nyerték meg az " Legyél te is pénzügyi junior klasszis " című diákversenyt. A verseny célja az volt, hogy a fiatalok pénzügyi tudatosságát és ismereteit fejlesszék. A diákoknak pénzügyi témájú tesztkérdésekre kellett válaszolniuk, és egy prezentációt is tartaniuk kellett a témával kapcsolatban. A Gödöllői Református Gimnázium diákjai az első helyezést érték el, és 300 000 forint értékű okostelefont nyertek. 

Gödöllői győzelem

Mi a lényege a Legyél te is pénzügyi junior klasszis! diákversenynek?

A verseny célja, hogy a diákok pénzügyi tudatosságát és ismereteit fejlessze. A versenyre általános és középiskolás diákok jelentkezhettek országos szinten. A diákoknak pénzügyi témájú tesztkérdésekre kellett válaszolniuk, és egy prezentációt is tartaniuk kellett a témával kapcsolatban. Az ilyen versenyek rendkívül fontosak a fiatalok számára, hiszen a pénzügyi tudatosság korán elkezdett fejlesztése hosszú távon javíthatja az emberek pénzügyi helyzetét.

 

Több mint ezer gimnáziumi diák indult a versenyen

A Privátbankár.hu Kft. által szervezett versenyen több mint ezer gimnazista diák vett részt az ország minden részéről, és egy hónapon át mérte össze a tudását. A verseny szakértői bizottságának elnöke Bod Péter Ákos egyetemi tanár, volt jegybankelnök, a verseny fővédnöke pedig Balogh László, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára. A verseny programját az oktatási célokkal együttműködve állították össze, hogy a diákok gyakorlati tudást szerezzenek pénzügyek terén, és mindezt játékos formában tegyék.

 

A gödöllői fiatalok elsöprő győzelmet arattak

A verseny három fordulóból állt.  Az online selejtezők, majd a megyei és budapesti középdöntők után húsz csapat jutott tovább, akik április 27-én a Budapesti Gazdasági Egyetem Markó utcai épületében mérkőztek meg egymással két fordulóban. A diákokat a BGE akadémiai fejlesztési rektorhelyettese, Dr. Csillag Sára köszöntötte. Így lett az első a Gödöllői Református Líceum Gimnázium csapata a SENza SEnSo, melynek tagjai Biró Júlia, Braun Lea Johanna, Németh Ajsa és Nyikos András voltak, felkészítő tanáruk pedig Biró Anna. Gratulálunk nekik!

 

Miért fontos pénzügyileg tudatosnak lenni?

Pénzügyileg tudatosnak lenni fontos, mert segít megőrizni az anyagi stabilitást és javítani az életminőséget. A pénzügyi tudatosság lehetővé teszi, hogy hatékonyan kezeljük a pénzügyeinket, csökkentsük az adósságokat és spóroljunk az időnk és a pénzünk felhasználásával. Emellett elősegíti a hosszú távú tervezést és a célkitűzések elérését, és növeli a pénzügyi biztonság érzését. Továbbá, az élet minden területén hasznos lehet, hogy képesek legyünk az életünket úgy irányítani, hogy az anyagi lehetőségeinkhez igazodjon, és ezzel csökkentsük a stresszt és a pénzügyi problémákat. Ha ezt pedig fiatalon elkezdjük tanulni, azzal nagybab megkönnyítjük a felnőtt éveinket!

 


 


ElemzésekHello

Legfrissebb cikkek


Gödöllő Egészségügyi Központ: változnak a szabályok és díjak októbertől
A gödöllői egészségügyi központban jelentős változásokra számíthatnak a betegek, ahogy az október beköszönt. A városi képviselőtestület szeptember 21-i tanácskozásán jóváhagyta a Tormay Károly Egészségügyi Központ térítési díj ellenében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások szabályzatának frissítését, amely hatással lesz az itt ellátott páciensekre és a szolgáltatások igénybevételének módjára.
BMW, Audi, Mercedes: Gödöllőn nyitotta meg új központjának kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító
Gödöllő városa a közelmúltban újabb mérföldkövet ünnepelhetett, hiszen az egyik vezető német autóipari beszállító, a TRUMPF Hungary Kft. itt nyitotta meg legújabb központját, amely a délkelet-európai régiót szolgálja ki. A vállalat az új létesítményben a digitális hálózatba kapcsolt gyártáshoz szükséges lemezmegmunkáló munkagépek, valamint az akkumulátor-technológiához és az autóipar számára készült lézerek értékesítését kívánja növelni. A cégcsoport tervei szerint az évtized közepére a régióban elérheti a 100 millió eurós forgalmat.
Fuss Veresegyházon: Veresi Futónap október 8-án
A futás mindig is az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb időtöltés volt az emberek körében. Az egészség megőrzése, a közösségépítés és a sport iránti szenvedély mind olyan tényezők, amelyek összehozzák az embereket a futópályákon. Az ilyen események nem csak a tapasztalt futók számára nyújtanak kihívást, hanem a kezdőknek is lehetőséget adnak arra, hogy beleszeressenek a futás világába. Azok számára, akik szeretnének egy remek futóeseményen részt venni, és még ráadásul Veresegyházon, az idilli kisvárosban, most itt a lehetőség!
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!