Gödöllői fiatalok nagy szerepet vállaltak egy nemzetközi projektben

Gödöllői fiatalok úttörő szerepet vállaltak egy nemzetközi ifjúsági projekten

2024-04-30 16:41

Gödöllő városa ismét bebizonyította, hogy aktív és elkötelezett közössége van, különösen a fiatalok körében. A frissen zárult „Mission to Accomplish Participation!” (MAP) projekt, amely a fiatalok bevonását célozta meg a helyi ifjúsági kezdeményezésekbe, kiemelkedő sikert ért el, amiben jelentős szerepet játszottak a város ifjú lakói is írta a Gödöllői Szolgálat.

Gödöllői fiatalok
Kép forrása: https://nuorisotyolehti.fi/

A projekt háttere és célja

 

A MAP projekt célja nem volt más, mint hogy növelje a fiatalok részvételét a közösségi életben, és lehetőséget biztosítson számukra, hogy aktív szerepet vállaljanak a helyi döntéshozatali folyamatokban. Gödöllő Város Önkormányzata, Molnár Gergely önkormányzati képviselő és a Kulturális, Ifjúsági és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának elnöke vezetésével, a projekt sikeresen hozzájárult a fiatalok társadalmi integrációjához és személyes fejlődéséhez.

 

Nemzetközi együttműködés

 

A projekt egy éves időtartama alatt a gödöllői fiatalok együtt dolgoztak finnországi társaikkal Mikkeli városából. Az együttműködés során ifjúsági munkások, hallgatók és gyakorló szakemberek cseréltek tapasztalatokat, melyek során közösen dolgoztak ki új módszereket és megközelítéseket a fiatalok bevonására.

 

Eredmények és hatások

 

A MAP projekt eredményei között számos sikeres kezdeményezés született, amelyek közvetlenül segítették a fiatalok aktivizálódását Gödöllőn és Mikkeli városában egyaránt. A projekt lehetőséget biztosított a résztvevők számára, hogy nemzetközi szinten is kibővíthessék ismereteiket, ami hosszú távú előnyökkel jár a résztvevők szakmai és személyes fejlődésében.

 

Közösségi visszhang

 

A projekt nem csak a fiatalok körében vált népszerűvé, hanem a szélesebb közösség elismerését is kivívta. Gödöllő városának polgárai büszkék lehetnek arra, hogy ifjúságuk ilyen értékes nemzetközi projektben vett részt, ami tovább erősíti a város pozitív megítélését a nemzetközi és hazai színtéren egyaránt.

 

A jövő kilátásai

 

A MAP projekt lezárultával a szervezők és résztvevők már a jövőbeli hasonló kezdeményezéseken dolgoznak, hogy a fiatalok még aktívabbá válhassanak közösségük életében. Gödöllő városa továbbra is elkötelezett amellett, hogy támogassa a fiatalokat abban, hogy élen járjanak a társadalmi változások előmozdításában, és így tevékenyen részt vegyenek városuk fejlődésében.

 

Köszönet és elkötelezettség

 

Köszönet illeti minden résztvevőt, támogatót és szervezőt, akik hozzájárultak a „Mission to Accomplish Participation!” projekt sikeréhez. Gödöllő városa büszke lehet rá, hogy fiataljai ilyen aktívan részt vállalnak a nemzetközi színtéren, és így hozzájárulnak közösségük és a nagyobb világ jobbá tételéhez.
 

Aktuális híreink

Hírek
A nyár beköszöntével újra megnyílnak a kapuk a Mézesvölgyi Nyár fesztiválra, amely immár nyolcadik alkalommal...
Hírek
Figyelem, sportkedvelők! Gödöllő hamarosan a vízisportok központjává válik, hiszen az Ötpróba Úszónapok következő...
Hírek
A Gödöllői Királyi Kastély egykoron a Habsburgok ragyogó ékköveként csillogott a magyar királyság koronáján....