Új otthont kapott a gödöllői cserkészcsapat

A gödöllői cserkészcsapat új otthont kapott

2024-02-23 17:12

Gödöllőn jelentős esemény zajlott le 2024. február 22-én, amikor a helyi közösség tagjai összegyűltek a Bezsilla-villában, hogy megünnepeljék a 802. Szent Korona Cserkészcsapat számára adott különleges ajándékot - írta az MTI. A Gödöllői Cserkészetért Egyesület mostantól az ingyenesen használatba kapott Bezsilla-villát tekintheti otthonának, amelyet 2021 tavaszán kaptak az államtól. Ez a gesztus megerősíti a cserkészmozgalom és a közösségi célok iránti elkötelezettséget Gödöllőn.

Gödöllő Cserkészcsapat

MTI/Bruzák Noémi

A gödöllői cserkészcsapat hatalmas lehetőséget kapott

A város egyik legnagyobb cserkészcsapatának, amely közel 450 gyermek és fiatal nevelésével, közösséggé formálásával foglalkozik, az ingatlant hatalmas lehetőségként ajándékozták, hogy tovább építhessék és erősíthessék tevékenységüket. A csapatban jelenleg 20 operatív vezető, 15 rajparancsnok és 96 őrsvezető dolgozik önkéntesként, kiemelt figyelmet fordítva a vezetői réteg folyamatos utánpótlására.

A gödöllői cserkészcsapat új otthona a közösség építést is elősegíti

A rendezvényen Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára kiemelte, hogy a nagyközösségek támogatása kiemelten fontos az ifjúságügyi szakterületen. Hozzátette, hogy az épület nem csak a cserkészek tulajdona, hanem otthona is lett, ami további lehetőségeket nyújt a közösség építésére és fejlődésére.

Bezsilla-villa Gödöllő

MTI/Bruzák Noémi

A gödöllői cserkészcsapat új otthonának átadásán a polgármester is beszédet mondott

Gémesi György polgármester beszédében elismerését fejezte ki a magyar cserkészet előtt, amely jelentős előrelépést tett az elmúlt évtizedekben. Hangsúlyozta, hogy a cserkészet fontos szerepet játszik a fiatalok életében, szellemiségének és gondolkodásmódjának formálásában, különösen egy olyan világban, ahol a fiatalok számára számos kihívás adódik.

Aktuális híreink

Hírek
Május 13-án, hétfő este 19:00 órakor a Gödöllői Művészetek Háza Színháztermében különleges pszichológiai...
Hírek
Április minden csütörtökén a Gödöllői Királyi Kastély különleges lehetőséget kínál a történelem és a királyi...
Hírek
Lőrincz Ágnes gödöllői pszichológus, aki a gyermek- és ifjúsági pszichológia terén szerzett jelentős tapasztalatokkal...