A Gödöllői Református Líceum Gimnázium csapata nyerte meg az MTA középiskolai tanulmányi versenyét az MTA Alumni Program szervezésében!

Főoldal > Gödöllői gimnázium csapata nyerte meg az MTA középiskolai tanulmányi versenyét!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Gödöllői gimnázium csapata nyerte meg az MTA középiskolai tanulmányi versenyét!


2023/03/10
NA

A Középiskolai MTA Alumni Program szervezésének keretein belül került megrendezésre egy tanulmányi verseny a fenntarthatóság és klímaváltozás témája köré épülve, melynek döntője a napokban zajlott. Hatalmas öröm Gödöllő számára, hogy ezt városunk egyik neves középiskolájának, a Gödöllői Református Líceum Gimnáziumának a csapata nyerte meg!

Gödöllői csapat nyerte meg az MTA tanulmányi versenyét

Mi az a MTA Alumni Program?

Az MTA elnöke, Freund Tamás 2020 végén hirdette meg először a Középiskolai MTA Alumni Programot, melynek lényege, hogy kutatók ellátogatnak egykori középiskolájukba előadásokat tartani a kutatásaikról, illetve a diákokkal beszélgethetnek tudományos témakörben. A felhívásra 1700 tag jelentkezett, az Alumni-iskolák száma pedig 300-at közelíti meg. Ennek a programnak a szervezésében kerülnek megrendezésre minden évben a különféle középiskolai tanulmányi versenyek, melynek idei nyertesei gödöllői fiatalok lettek.

 

Verseny a fenntarthatóság és klímaváltozás jegyében

A verseny kifejezetten összetett volt, és semmiképpen sem egyszerű témájú. 

„Hozzatok magatokkal egy tárgyat 2061-ből, és mondjátok el, hogy miért lesz fontos a klímaváltozás szempontjából" – szólt az utasítás az MTA Székházába érkező versenyző fiataloknak.

A két részes döntőn ezeket a tárgyakat kellett a versenyző csapatoknak bemutatniuk egy rövid prezentációval, majd különféle kvízkérdésekre is kellett válaszolniuk. 

 

A gödöllői csapat utazhat Franciaországba

A versenyt az MTA Székház Dísztermében rendezték meg, ahol sokan összegyűltek a versenyző csapatok mellett. Osztálytársak, családtagok, barátok és a gyerekeket felkészítő tanárok egy emberként szurkoltak. A verseny nagyon szoros volt, a gödöllői gimnázium mellett, melynek csapatneve a Trifolium volt, a másik két versenyző csapat a Szeged és Térsége Eötvös József Gimnáziumból és a kecskeméti Bányai Júlia Gimnáziumból érkezett. 
Nem adták könnyen a szervezők a nyereményt, a döntőben alaposán megizzasztották a csapatokat. A kvízkérdések mellett a klímaváltozással kapcsolatos fogalmakra is kitértek, kíváncsiak voltak, mennyire tájékozottak a gyerekek. 
A fődíjat a fej-fej mellett haladó versenyben végül a gödöllői csapat nyerte: többnapos szakmai útra mehetnek Dél-Franciaországba, az épülő ITER kísérleti fúziós erőműbe. 

 

Elképesztő teljesítmény, gratulálunk a fiataloknak, akik tovább öregbítették Gödöllő hírnevét!


 


JövőHello

Legfrissebb cikkek


Bach Mindenkinek Fesztivál – ingyenes koncert a Gödöllői Királyi Kastélyban
Idén kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Bach Mindenkinek Fesztivál, mely március 16-tól a Kárpát-medence száz településén összesen kétszáz ingyenes programon keresztül megrendezésre. Az esemény egyik kiemelkedő része március 23-án a Gödöllői Királyi Kastélyban lesz megtekinthető, melyen a Magyar Honvédség Központi Zenekarának koncertjét élvezhetjük ingyenesen. 
Közösségi rollerek Gödöllőn - Jó lesz? Kell ez nekünk?
Tegnap megérkezett és ki is próbáltuk az új roller megosztót, vagy közösségi e-rollereket. Cikkünkben leírjuk, mit tapasztaltunk, hogyan működik, hogyan kell használni az e-rollereket. 
Gödöllői gimnázium csapata nyerte meg az MTA középiskolai tanulmányi versenyét!
A Középiskolai MTA Alumni Program szervezésének keretein belül került megrendezésre egy tanulmányi verseny a fenntarthatóság és klímaváltozás témája köré épülve, melynek döntője a napokban zajlott. Hatalmas öröm Gödöllő számára, hogy ezt városunk egyik neves középiskolájának, a Gödöllői Református Líceum Gimnáziumának a csapata nyerte meg!
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!