A gödöllői Cafe Freiben évek óta megrendezésre kerül a busójárás egyik formája

A gödöllői Cafe Freiben busók jártak

2024-01-30 17:51

Az elmúlt években Gödöllő városában egy különleges és színes eseménysorozat vált népszerűvé, mely a hagyományok és kultúra iránt érdeklődő embereket vonzza. Ennek a rendezvénynek a központi szereplője nem más, mint a Cafe Frei, mely minden évben egy különleges eseménynek ad otthont.

Busók jártak Gödöllőn

Busók jártak Gödöllőn és még kávét is ittak

 

A Mohácsi Búsójárás hagyományosan a farsang idején kerül megrendezésre, és Magyarország egyik legnépszerűbb és leglátványosabb folklór eseménye. A busók hatalmas, félelmetes maszkokban és hagyományos népviseletben vonulnak végig a városokon, zenés-táncos felvonulásukkal pedig mindenkit magukkal ragadnak. A rendezvény méltán híres és minden évben rengeteg érdeklődőt vonz, és éppen ez a vonzereje ihlette meg a Cafe Frei vezetőségét, hogy együttműködjenek a Gödöllői és környéki busókkal, Esiler József vezetésével és közösen népszerűsítsék a Búsójárást.

 

Busójárás Gödöllőn

A Cafe Frei és a busók kapcsolata évek óta szoros

 

Az évek során a Cafe Frei és a Mohácsi Búsójárás kapcsolata szorosabbá vált, és mára már hagyománnyá nőtte ki magát. Minden évben a farsangi időszakban a busók ellátogatnak a gödöllői Cafe Frei kávézóba, ahol a helyszínen találkozhatnak a vendégekkel, és megoszthatják velük a busók kultúráját és hagyományait. A Cafe Frei munkatársai pedig minden alkalommal örömmel látják vendégül a busókat, és gondoskodnak arról, hogy a kávézó hangulata még vidámabb és barátságosabb legyen.

 

 

A vendégek élvezhetik a finom kávét, miközben a busók mesélnek saját hagyományaikról és élményeikről. Ez a különleges találkozás mindkét fél számára egyedi élményt nyújt, és a kávézó vendégei is szívesen vesznek részt ebben az egyedülálló eseményben.

 

A gödöllői Cafe Frei és a Mohácsi Búsójárás közötti kapcsolat egyedi példa arra, hogyan lehet a hagyományokat és az innovációt ötvözni, hogy egy vállalkozás közösségi szerepet töltsön be. A kávézó és a busók találkozása minden évben újra felpezsdíti a helyi életet, és a Cafe Frei ezzel a város közösségének erősítésében is jelentős szerepet játszik.

 

Busók jártak a gödöllői Cafe Freiben

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...