Új többfunkciós sportcsarnok épül Gödöllőn

Főoldal > Gödöllő új sportcsarnokkal büszkélkedhet hamarosan – Új többfunkciós sportcsarnok épül Gödöllőn

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Gödöllő új sportcsarnokkal büszkélkedhet hamarosan – Új többfunkciós sportcsarnok épül Gödöllőn


2022/04/27
ZH

A Gödöllői Premontrei Apátság állami forrásból, nettó 3 milliárd forintért épített egy új többfunkciós sportcsarnokot a városban – tették közzé az uniós közbeszerzési közlönyben az eljárás eredményét. A sportcsarnokot a FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. fogja elvégezni. A beruházás állami forrásból, azaz közpénzből épül meg.

többfunkciós sportpálya épül Gödöllőn

Új többfunkciós sportcsarnok épül Gödöllőn


2021 novemberében írtak ki közbeszerzési eljárást egy új többfunkciós sportcsarnok építésére Gödöllőn a Gödöllői Premontrei Apátság jóvoltából. Az uniós közbeszerzési értesítő múlt héten tette közzé az eredményeket, miszerint a pályázatot sikeresen megnyerte Gödöllő városa. 

 

A Gödöllői Többfunkciós Sportcsarnok 


Az új sportcsarnok pályázati leírása szerint a sportközpont épülete mind funkcionalitásában, mind szerkezetileg is három részre tagolható. 


A keleti szárnyban két emeletnyi magasságú sportpálya foglal majd helyet, melyet részben földbe süllyesztenek és nagy fesztávú rétegelt-ragasztott fa állványokra állított lapostető fedi majd.


A nyugati szárnyban egy uszoda kap majd helyet, ami részben hasonló rétegelt-ragasztott fa gerendás magastetőt kap, részben pedig vasbeton födémes szerkezetet.


A két szárny között, ami a sportcsarnok két fő funkcióját adja, egy vasbeton födémes, lapostetővel fedett egység készül, ami a kiegészítő funkcióknak ad majd helyet. Az épület egyébként teherhordó szerkezetét tekintve monolit vasbeton pillervázas és vasbeton merevítőfalakkal készül.

 

Az új sportcsarnok építésének ütemezése


A Gödöllői új sportcsarnok építésének első ütemében a sportlétesítmény teljes, azaz 4515,3 m² alapterületére készülnek a tartszerkezetek és a külső szerkezetek. Ezzel egyidejűleg kiépül az 1001 m² alapterülettel rendelkező és 7,2 m belmagasságú többfunkciós sportpálya, ami rugalmas sportburkolatot kap majd, valamint a hozzá tartozó 269 m² -es kiszolgálót is kialakítják és az ezeket összekötő közlekedőket és gépészeti helyiségeket, így végérvényben 1931,5 m²  vehető használatba a hasznos alapterületet tekintve.


A jelen eljárás szerint az első ütem valósul meg a FEJÉR-B.Á.L. Zrt. kivitelezésében, akik 3 091 456 408 forintos árajánlattal megnyerték a tendert.
 


Jövő Turizmus UtazásHello

Legfrissebb cikkek


Gödöllő Egészségügyi Központ: változnak a szabályok és díjak októbertől
A gödöllői egészségügyi központban jelentős változásokra számíthatnak a betegek, ahogy az október beköszönt. A városi képviselőtestület szeptember 21-i tanácskozásán jóváhagyta a Tormay Károly Egészségügyi Központ térítési díj ellenében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások szabályzatának frissítését, amely hatással lesz az itt ellátott páciensekre és a szolgáltatások igénybevételének módjára.
BMW, Audi, Mercedes: Gödöllőn nyitotta meg új központjának kapuit az egyik legnagyobb német autóipari beszállító
Gödöllő városa a közelmúltban újabb mérföldkövet ünnepelhetett, hiszen az egyik vezető német autóipari beszállító, a TRUMPF Hungary Kft. itt nyitotta meg legújabb központját, amely a délkelet-európai régiót szolgálja ki. A vállalat az új létesítményben a digitális hálózatba kapcsolt gyártáshoz szükséges lemezmegmunkáló munkagépek, valamint az akkumulátor-technológiához és az autóipar számára készült lézerek értékesítését kívánja növelni. A cégcsoport tervei szerint az évtized közepére a régióban elérheti a 100 millió eurós forgalmat.
Fuss Veresegyházon: Veresi Futónap október 8-án
A futás mindig is az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb időtöltés volt az emberek körében. Az egészség megőrzése, a közösségépítés és a sport iránti szenvedély mind olyan tényezők, amelyek összehozzák az embereket a futópályákon. Az ilyen események nem csak a tapasztalt futók számára nyújtanak kihívást, hanem a kezdőknek is lehetőséget adnak arra, hogy beleszeressenek a futás világába. Azok számára, akik szeretnének egy remek futóeseményen részt venni, és még ráadásul Veresegyházon, az idilli kisvárosban, most itt a lehetőség!
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!