Új többfunkciós sportcsarnok épül Gödöllőn

Gödöllő új sportcsarnokkal büszkélkedhet hamarosan – Új többfunkciós sportcsarnok épül Gödöllőn

2022-04-26 10:11

A Gödöllői Premontrei Apátság állami forrásból, nettó 3 milliárd forintért épített egy új többfunkciós sportcsarnokot a városban – tették közzé az uniós közbeszerzési közlönyben az eljárás eredményét. A sportcsarnokot a FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. fogja elvégezni. A beruházás állami forrásból, azaz közpénzből épül meg.

többfunkciós sportpálya épül Gödöllőn

Új többfunkciós sportcsarnok épül Gödöllőn


2021 novemberében írtak ki közbeszerzési eljárást egy új többfunkciós sportcsarnok építésére Gödöllőn a Gödöllői Premontrei Apátság jóvoltából. Az uniós közbeszerzési értesítő múlt héten tette közzé az eredményeket, miszerint a pályázatot sikeresen megnyerte Gödöllő városa. 

 

A Gödöllői Többfunkciós Sportcsarnok 


Az új sportcsarnok pályázati leírása szerint a sportközpont épülete mind funkcionalitásában, mind szerkezetileg is három részre tagolható. 


A keleti szárnyban két emeletnyi magasságú sportpálya foglal majd helyet, melyet részben földbe süllyesztenek és nagy fesztávú rétegelt-ragasztott fa állványokra állított lapostető fedi majd.


A nyugati szárnyban egy uszoda kap majd helyet, ami részben hasonló rétegelt-ragasztott fa gerendás magastetőt kap, részben pedig vasbeton födémes szerkezetet.


A két szárny között, ami a sportcsarnok két fő funkcióját adja, egy vasbeton födémes, lapostetővel fedett egység készül, ami a kiegészítő funkcióknak ad majd helyet. Az épület egyébként teherhordó szerkezetét tekintve monolit vasbeton pillervázas és vasbeton merevítőfalakkal készül.

 

Az új sportcsarnok építésének ütemezése


A Gödöllői új sportcsarnok építésének első ütemében a sportlétesítmény teljes, azaz 4515,3 m² alapterületére készülnek a tartszerkezetek és a külső szerkezetek. Ezzel egyidejűleg kiépül az 1001 m² alapterülettel rendelkező és 7,2 m belmagasságú többfunkciós sportpálya, ami rugalmas sportburkolatot kap majd, valamint a hozzá tartozó 269 m² -es kiszolgálót is kialakítják és az ezeket összekötő közlekedőket és gépészeti helyiségeket, így végérvényben 1931,5 m²  vehető használatba a hasznos alapterületet tekintve.


A jelen eljárás szerint az első ütem valósul meg a FEJÉR-B.Á.L. Zrt. kivitelezésében, akik 3 091 456 408 forintos árajánlattal megnyerték a tendert.
 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
Idén is elérkezett a várva várt esemény, a Múzeumok Éjszakája, amely június 22-én különleges programokkal...
Hírek
Gödöllő Önkormányzata hétvégén figyelmeztetést tett közzé a Facebookon: egyes információk szerint barnamedve...