Tűz ütött ki vasárnap kora délután a gödöllői Ádám utcában

Tűzvész Gödöllőn: gyorsan terjedő lángok egy kétszintes lakóházban

2024-02-28 15:12

Gödöllő, az Ádám utcában egy kétszintes lakóház teraszán és részben a tetőszerkezetén vasárnap kora délután tűz ütött ki, ami gyorsan terjedni kezdett az épület szalmabála szigetelése miatt - közölte az ipolyinfo.com. A tűz keletkezésekor a házban két felnőtt és két gyermek tartózkodott, akiknek szerencsére időben sikerült elhagyniuk az égő ingatlant.

tűz Gödöllőn

A gödöllői tűzhöz gyorsan kiértek a tűzoltók

A helyszínre érkező gödöllői és aszódi hivatásos tűzoltóegységek gyors és hatékony beavatkozásának köszönhetően sikerült megakadályozniuk a tűz továbbterjedését. A lángokat rövid időn belül eloltották, majd az épületet alaposan átvizsgálták, hogy biztosítsák a tűz teljes kioltását és megelőzzék annak újbóli lángra kapását.

A gödöllői tüzet a szalmabála szigetelés okozta

A szalmabála szigetelés használata az utóbbi időben egyre népszerűbbé vált a környezettudatos építkezések során, azonban ez az eset rávilágít arra a kockázatra, amit ez a típusú szigetelési módszer magában hordozhat tűz esetén. A szalmabála gyorsan lángba kaphat, és a tűz terjedését jelentősen felgyorsíthatja, ami komoly veszélyt jelenthet az ott élőkre és az ingatlanra egyaránt.

 

A tűz okának és körülményeinek vizsgálata még folyamatban van. A tűzoltóság és a helyi hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy legyenek különösen figyelmesek és óvatosak a tűzzel kapcsolatos tevékenységek során, különös tekintettel az ilyen típusú szigetelőanyagok használatára.

 

Ez a tűzeset is emlékeztet minket arra, hogy a tűzbiztonság terén soha nem lehet eléggé óvatosnak lenni, és folyamatosan tájékozódni kell a legjobb gyakorlatokról és elővigyázatossági intézkedésekről, hogy megvédjük otthonainkat és szeretteinket a tűz okozta pusztítástól.

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
A Forma-1-es Magyar Nagydíj miatt július 18-21. között jelentős forgalmirend-változások lesznek Gödöllőn...
Hírek
Az utóbbi időben egyre több negatív híradás érkezett a gödöllői HÉV-ről, különösen a Kerepes környéki szakaszról....