Gödöllői Királyi Kastély Pálmaháza karácsonyi mesébe illő varázslattal, meleg italokkal és popcornnal várja a látogatókat, készüljünk együtt az ünnepekre.

A Gödöllői Pálmaház karácsonyi mesevilága mindenkit lenyűgöz

2023-11-30 12:11

Az ünnepi vásárlás és karácsonyi készülődés izgalma már beköszöntött, és a Gödöllői Királyi Kastély Pálmaháza egy olyan varázslatos helyszínné változik, ahol az adventi időszakban egy valóságos karácsonyi mesevilág elevenedik meg. Az egész évben kertészetként szolgáló pálmaház most karácsonyi díszbe öltözik, és minden látogatót elbűvöl a kastélykert eldugott szegletében minden hétvégén.

Gödöllő Pálamház

A Gödöllői Pálmaháza története

 

A Gödöllői Pálmaház karácsonyi mesevilága továbbra is várja a látogatókat, és hétvégente is különleges élményekkel készül az ünnepi szezonban. A kastély felső parkjában található pálmaház Erzsébet királyné idején, 1870-ben épült fel, és azóta is magával ragadó történetét meséli el minden érdeklődőnek.


A kétszárnyú pálmaházat a 19. század végén alapozták meg, és a korszerű, jól felszerelt vasszerkezetű pálmaházak osztrák mintáját követte. Az épület mellett kertészeti előnevelő telepet és kertészlakásokat is létesítettek, majd 1895-ben egy fűthető üvegházzal bővítették a kertészeti lehetőségeket.


Azonban a történelem viharaiban az épület is átesett nehéz időszakokon. 1950-től a kastély területén szovjet alakulatok állomásoztak, és a pálmaház is az általuk használt terület részévé vált. Az állagát ez idő alatt komolyan leromlott, és az 1990-es évekre már jelentős felújításra volt szüksége.
1997-ben azonban új lendületet kapott a Gödöllői Pálmaház története, amikor a felújításnak köszönhetően újra megnyitotta kapuit a látogatók előtt. Azóta is kertészetként üzemel, és egyfajta időutazást kínál a látogatóknak, ahol a múlt és a jelen találkozik.

 

A Gödöllői Pálamház karácsonykor mesevilággá válrozik

 

A karácsonyi időszakban pedig a pálmaház különleges atmoszférába burkolózik. Hétvégén várják a vendégeket, akiket melegítő italokkal, ízletes popcornnal és varázslatos karácsonyi hangulattal kényeztetnek. A hangulatos séta a kastélykertben így még emlékezetesebbé válik, és a látogatók teljes mértékben elmerülhetnek a karácsonyi varázslatban.


Az épület belsejében a látványos dekorációk mellett számos ötletes és mutatós ajándéktárgy várja a látogatókat. A Pálmaházban sétálva mintha egy valódi karácsonyi mesébe csöppennénk, ahol minden részlet gondosan ki van találva, hogy elvarázsolja a nagyokat és kicsiket egyaránt. A fények játéka, az illatos téli növények és a hangulatos környezet együtt alkotják a tökéletes karácsonyi atmoszférát.


Gödöllő büszke lehet arra, hogy a kastély és pálmaház olyan gazdag történelmi hátteret hordoz magában, amelyet megoszt a látogatóival. A Gödöllői Pálmaház karácsonyi mesevilága pedig a kastély történetét még felejthetetlenebbé teszi az ünnepi időszakban. Ne hagyja ki senki, aki szeretné átélni a múlt és a karácsony találkozását egy varázslatos helyen.


Kép forrása: Pálamház Kertészet
 

Aktuális híreink

Hírek
Gödöllőn jelentős esemény zajlott le 2024. február 22-én, amikor a helyi közösség tagjai összegyűltek a Bezsilla-villában,...
Hírek
Március 1-től jelentős változások lépnek életbe Gödöllő helyi közlekedési rendszerében, amelyek célja a városi...
Hírek
Visszakerült Lotz Károly "Ménes" című festménye a Gödöllői Királyi Kastély lovardájába, írja az...