Szeptember 29-én indul a 25. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál a Királyi Kastélyban, ahol magyar és nemzetközi hárfaművészek koncertjei is lesznek többek között.

Főoldal > 25. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál a Királyi Kastélyban ingyenes programokkal

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

25. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál a Királyi Kastélyban ingyenes programokkal


2023/09/23
NA

A magyar zenei élet egyik legkiemelkedőbb eseménye, a Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál, idén ünnepli jubileumát, és számos kiváló hazai és nemzetközi művész közreműködésével várja az érdeklődőket. Az esemény szeptember 29-én veszi kezdetét, és egészen október 7-ig tart, így bőséges lehetősége lesz mindenkinek élvezni a hárfaművészet bámulatos világát a gyönyörű királyi kastélyban.

 25. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál a Királyi Kastélyban

25. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál Vigh Andrea főszereplésével

 

A fesztivált az MVM-koncertek részeként rendezik meg, és az első estén egy különleges hárfaesttel indul, melynek középpontjában Vigh Andrea áll. Ő a hazai zenei élet egyik legelismertebb hárfaművésze, aki már számos nemzetközi elismerést is magáénak tudhat. Az est fénypontja az lesz, amikor Vigh Andrea a hárfa húrjait pengeti, és varázslatos dallamok szállnak majd a királyi kastély termében.

 

Hatalmas nevek a 25. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválon

Az esemény további napjaiban sem csökken a zenei élmények színvonala. Olyan világhírű hárfaművészek lépnek színpadra, mint Elizabeth

Plank, Lenka Petrovic, Jana Bousková és Alexander Boldachev. Ők mindannyian mesterei a hárfajátéknak, és koncertjeiken keresztül a nézők egy új dimenzióba repülhetnek a zenében. A hazai művészek között is kiváló tehetségeket találunk, mint például Razvaljajeva Anasztázia és Farkas Mira, akik szintén bemutatják a hárfaművészet gazdagságát és sokszínűségét.

 

25. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál egy része ingyenes

 

A fesztivál része egy ingyenes koncert is, melyre szeptember 30-án kerül sor. Ezen az alkalmon a fiatal tehetségek kapnak lehetőséget arra, hogy bemutassák tehetségüket és szeretetüket a hárfamuzsika iránt. Délután pedig a Jubileumi Hárfazenekar ad koncertet, melynek előadása garantáltan felejthetetlen élmény lesz minden zenebarát számára.

 

A gyermekeknek is kifejezetten lesznek programok a 25. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválon

Az október elseji nap kifejezetten a gyermekeknek szól, amikor Vigh Andrea és Gulyás Csilla hárfa bemutató koncertjére kerül sor. Ezen a délelőttön a kicsiknek lehetőségük lesz közelebbről megismerkedni a hárfával, és akár maguk is kipróbálhatják ezt a csodálatos hangszert.


A Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál idén is bővelkedik tehát zenei kincsekben és meghitt pillanatokban. A királyi kastély impozáns környezete tovább emeli az esemény fényét, és mindenki számára lehetőséget nyújt arra, hogy elmerüljön a hárfaművészet varázslatos világában. Azok, akik részt vesznek ezen a fesztiválon, garantáltan gazdagabbak lesznek a zenei élményekben és inspirációban, és hosszú ideig emlékezni fognak erre a különleges alkalomra.
 

Cikk forrása: https://magyarnemzet.hu/


ElemzésekHello

Legfrissebb cikkek


Lenyűgöző karácsonyi traktoros felvonulás Veresegyházon december 3-án
Az idei év különlegességének ígérkezik Veresegyház, hiszen december 3-án, 17:00 órától először rendezik meg a város első téli karácsonyi traktoros felvonulását. Az eseményre minden traktorost és érdeklődőt szeretettel várnak, hogy együtt ünnepeljék az ünnep közeledtét és egyedi módon tegyenek emlékezetessé egy hideg téli estét!
Ingyenes Adventi Orgonakoncertek hozzák el a karácsonyt a Gödöllői Evangélikus Templomban
Gödöllő városa új zenei élményeket kínál az adventi időszakban, amikor a helyi orgonaművészek egy különleges programsorozattal készülnek az evangélikus templom új orgonájának felavatására. A rendkívüli zenei utazás minden pénteken, 18:00 órai kezdettel veszi kezdetét, meghívva az érdeklődőket egy ingyenes, hangulatos eseménysorozatra.
Varázslatos Adventi Kastélynapok Gödöllőn, amiket kár lenne kihagyni
Gödöllői Kastély, az adventi időszakban, mint egy varázslatos mesebeli kastély, várja látogatóit december 16-17. között az Adventi Kastélynapok alkalmával. Ez a hagyományos rendezvény már több mint két évtizede meghozza az ünnepi hangulatot a városba, és egyedi élményekkel ajándékozza meg a látogatókat.
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!