Szeptember 29-én indul a 25. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál a Királyi Kastélyban, ahol magyar és nemzetközi hárfaművészek koncertjei is lesznek többek között.

25. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál a Királyi Kastélyban ingyenes programokkal

2023-09-22 16:34

A magyar zenei élet egyik legkiemelkedőbb eseménye, a Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál, idén ünnepli jubileumát, és számos kiváló hazai és nemzetközi művész közreműködésével várja az érdeklődőket. Az esemény szeptember 29-én veszi kezdetét, és egészen október 7-ig tart, így bőséges lehetősége lesz mindenkinek élvezni a hárfaművészet bámulatos világát a gyönyörű királyi kastélyban.

 25. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál a Királyi Kastélyban

25. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál Vigh Andrea főszereplésével

 

A fesztivált az MVM-koncertek részeként rendezik meg, és az első estén egy különleges hárfaesttel indul, melynek középpontjában Vigh Andrea áll. Ő a hazai zenei élet egyik legelismertebb hárfaművésze, aki már számos nemzetközi elismerést is magáénak tudhat. Az est fénypontja az lesz, amikor Vigh Andrea a hárfa húrjait pengeti, és varázslatos dallamok szállnak majd a királyi kastély termében.

 

Hatalmas nevek a 25. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválon

Az esemény további napjaiban sem csökken a zenei élmények színvonala. Olyan világhírű hárfaművészek lépnek színpadra, mint Elizabeth

Plank, Lenka Petrovic, Jana Bousková és Alexander Boldachev. Ők mindannyian mesterei a hárfajátéknak, és koncertjeiken keresztül a nézők egy új dimenzióba repülhetnek a zenében. A hazai művészek között is kiváló tehetségeket találunk, mint például Razvaljajeva Anasztázia és Farkas Mira, akik szintén bemutatják a hárfaművészet gazdagságát és sokszínűségét.

 

25. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál egy része ingyenes

 

A fesztivál része egy ingyenes koncert is, melyre szeptember 30-án kerül sor. Ezen az alkalmon a fiatal tehetségek kapnak lehetőséget arra, hogy bemutassák tehetségüket és szeretetüket a hárfamuzsika iránt. Délután pedig a Jubileumi Hárfazenekar ad koncertet, melynek előadása garantáltan felejthetetlen élmény lesz minden zenebarát számára.

 

A gyermekeknek is kifejezetten lesznek programok a 25. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválon

Az október elseji nap kifejezetten a gyermekeknek szól, amikor Vigh Andrea és Gulyás Csilla hárfa bemutató koncertjére kerül sor. Ezen a délelőttön a kicsiknek lehetőségük lesz közelebbről megismerkedni a hárfával, és akár maguk is kipróbálhatják ezt a csodálatos hangszert.


A Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál idén is bővelkedik tehát zenei kincsekben és meghitt pillanatokban. A királyi kastély impozáns környezete tovább emeli az esemény fényét, és mindenki számára lehetőséget nyújt arra, hogy elmerüljön a hárfaművészet varázslatos világában. Azok, akik részt vesznek ezen a fesztiválon, garantáltan gazdagabbak lesznek a zenei élményekben és inspirációban, és hosszú ideig emlékezni fognak erre a különleges alkalomra.
 

Cikk forrása: https://magyarnemzet.hu/

Aktuális híreink

Hírek
A nyár beköszöntével újra megnyílnak a kapuk a Mézesvölgyi Nyár fesztiválra, amely immár nyolcadik alkalommal...
Hírek
Figyelem, sportkedvelők! Gödöllő hamarosan a vízisportok központjává válik, hiszen az Ötpróba Úszónapok következő...
Hírek
A Gödöllői Királyi Kastély egykoron a Habsburgok ragyogó ékköveként csillogott a magyar királyság koronáján....