gödöllö; vízilabda mérkőzés; gödöllő uszoda

Először rendeznek Gödöllőn nemzetközi vízilabda mérkőzést

2023-02-28 19:57

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok az MTI-nek nyilatkozott a hírekről a napokban, melyek szerint nemzetközi vízilabda mérkőzést rendeznek Gödöllőn. A másfél éve létező uszodának az életében – úgy, mint a városéban – ez kifejezetten nagy és megtisztelő esemény. 

Gödöllő vízilabda mérkőzés

A gödöllői uszoda a dél-koreai felnőtt férfiválogatottat látja vendégül

A gödöllői uszoda március 6-án a dél-koreai felnőtt férfiválogatottat látja vendégül melyről Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok számolt be az MTI-nek, aki egyben a MATE-GEAC-MSA férfi vízilabda-szakosztályának vezetője. Az uszodának mindig is célja volt minél több eseménynek és programnak otthont adni, így a nemzetközi vízilabda mérkőzés mindenképpen egy fordulópont. 
A Magyarországon edzőtáborozó dél-koreai felnőtt férfiválogatott csapat több napon keresztül lesz hazánkban, akikkel az U18-as magyar válogatott összeméri a tudását és erejét hamarosan. 

 

„Szeretnénk minél több ilyen eseményt rendezni majd Gödöllőn, hiszen ez egy kitűnő helyszín a főváros vonzáskörzetében” – nyilatkozta Kiss Gergely az MTI-nek. 

 

A MATE-GEAC célja 

Kiss Gergely 10 évvel ezelőtt Decker Ádámmál és Nagy Viktorral közösen alapította meg a Modern Sport Akadémiát, melynek a MATE GEAC sportegyesülettel és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel karöltve közös céljuk, hogy országosan biztosítsák a fiataloknak az úgynevezett kettős életpálya modellt, melynek keretein belül egésze 6 éves kortól diplomaszerzésig biztosítva van számukra a magasszintű vízilabdázás lehetősége a tanulás mellett. 

 

A gödöllői vízilabdacsapat tervei

Az MSA-n belül működő gödöllői férfi vízilabdacsapat jelenleg az egyetemi bajnokságon, az év második felében pedig az ob II-ben szerepel, ahonnan ob I/b-be szeretnének továbbjutni. 

Aktuális híreink

Hírek
Gödöllőn jelentős esemény zajlott le 2024. február 22-én, amikor a helyi közösség tagjai összegyűltek a Bezsilla-villában,...
Hírek
Március 1-től jelentős változások lépnek életbe Gödöllő helyi közlekedési rendszerében, amelyek célja a városi...
Hírek
Visszakerült Lotz Károly "Ménes" című festménye a Gödöllői Királyi Kastély lovardájába, írja az...