Idén is csatlakozik a Gödöllői Királyi Kastély a népszerű Múzeumok Éjszakája programsorozathoz és számtalan remek programmal vár minket, mutatjuk mik is ezek!

Fedezd fel a Gödöllői Királyi Kastély rejtett titkait a Múzeumok Éjszakáján!

2023-06-21 08:57

Június 24-én, szombaton izgalmas kalandra invitálja látogatóit a Gödöllői Királyi Kastély, amikor is csatlakozik az egész országot felölelő Múzeumok Éjszakája eseménysorozathoz. A Sisi kastélyaként is ismert történelmi épület ezen a napon 17:00 órától éjfélig tart nyitva, és lenyűgöző programokkal várja az érdeklődőket. Az idei rendezvényen a belépőjegyek mellé ingyenes tárlatvezetések is járnak, így még teljesebb élményben lehet részünk.

Múzeumok Éjszakája Gödöllőn

A Múzeumok Éjszakája Gödöllőn a gyerekeket is várja

A gyerekeknek számos program kínálkozik. A Tourinform iroda előtti területen kézműves foglalkozásokat tartanak, ahol a gyerekek Mária Terézia és magyar testőrei jelmezébe bújva fakanál-bábokat készíthetnek. Emellett pecsétgyűjtés is lehetséges, így izgalmas játékban vehetnek részt.

 

 

Színházi előadások, zenés fellépések a gödöllői Múzeumok Éjszakáján

A díszudvarban, eső esetén a Lovardában, színes programok várnak mindenkit. Az Aranykocsi Bábszínház előadása, a Wass Albert- Strausz Tünde: Erdők könyve lenyűgöző élményt nyújt a látogatóknak. A Duna Szimfonikus Zenekar pedig a "A vizek zenéje" című előadásával varázsolja el a közönséget. A Gödöllő Consort pedig időutazást kínál a zene szárnyán, míg a Páratlan Páros retró slágerekkel szórakoztat éjfélig.

 

Ingyenes látogatás, folyamatos tárlatvezetések a Gödöllői Királyi Kastélyban

A Kastélyparkban a Királydombi pavilon ingyenesen látogatható 17 és 21 óra között, ahol a látogatók megismerhetik a kastély környékének természeti szépségeit.
Az állandó kiállítás a kastélyban különleges élményt nyújt. A látogatók 17 órától 21 óráig egyénileg tekinthetik meg az kiállítást, majd 21:15-től negyedóránként indulnak csoportos tárlatvezetések. A kiállítás a kastély titkos 20. századi életét, azaz 1920-tól 1990-ig terjedő időszakot mutatja be.

 

Retró kiállítás a Múzeumok Éjszakáján Gödöllőn

A Horthy bunker és a földszinti Retró kiállítás szintén csoportos tárlatvezetéseken keresztül látogatható. Az érdeklődők 2000 Ft/fő áron részt vehetnek ezeken az izgalmas programokon, melyek 18:15-től 22:45-ig indulnak.
Az éjszaka során a kastélykápolna is megtekinthető. Az érdeklődők folyamatosan, 18:00-tól 23:00-ig látogathatják a kápolnát, és óránként tárlatvezetéseken vehetnek részt, melyek 18:30-tól 22:30-ig indulnak.

 

További, részletes programokat ITT találhatsz!

 

A Múzeumok Éjszakáján a Gödöllői Királyi Kastély lenyűgöző programokkal és rejtett titkokkal várja a látogatókat. Ezen a különleges éjszakán mindenki számára izgalmas és felejthetetlen élményekben lehet része. Ne hagyd ki ezt a lehetőséget, és fedezd fel a kastély rejtett világát!

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
A Forma-1-es Magyar Nagydíj miatt július 18-21. között jelentős forgalmirend-változások lesznek Gödöllőn...
Hírek
Az utóbbi időben egyre több negatív híradás érkezett a gödöllői HÉV-ről, különösen a Kerepes környéki szakaszról....