Idén is csatlakozik a Gödöllői Királyi Kastély a népszerű Múzeumok Éjszakája programsorozathoz és számtalan remek programmal vár minket, mutatjuk mik is ezek!

Főoldal > Fedezd fel a Gödöllői Királyi Kastély rejtett titkait a Múzeumok Éjszakáján!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Fedezd fel a Gödöllői Királyi Kastély rejtett titkait a Múzeumok Éjszakáján!


2023/06/21
NA

Június 24-én, szombaton izgalmas kalandra invitálja látogatóit a Gödöllői Királyi Kastély, amikor is csatlakozik az egész országot felölelő Múzeumok Éjszakája eseménysorozathoz. A Sisi kastélyaként is ismert történelmi épület ezen a napon 17:00 órától éjfélig tart nyitva, és lenyűgöző programokkal várja az érdeklődőket. Az idei rendezvényen a belépőjegyek mellé ingyenes tárlatvezetések is járnak, így még teljesebb élményben lehet részünk.

Múzeumok Éjszakája Gödöllőn

A Múzeumok Éjszakája Gödöllőn a gyerekeket is várja

A gyerekeknek számos program kínálkozik. A Tourinform iroda előtti területen kézműves foglalkozásokat tartanak, ahol a gyerekek Mária Terézia és magyar testőrei jelmezébe bújva fakanál-bábokat készíthetnek. Emellett pecsétgyűjtés is lehetséges, így izgalmas játékban vehetnek részt.

 

 

Színházi előadások, zenés fellépések a gödöllői Múzeumok Éjszakáján

A díszudvarban, eső esetén a Lovardában, színes programok várnak mindenkit. Az Aranykocsi Bábszínház előadása, a Wass Albert- Strausz Tünde: Erdők könyve lenyűgöző élményt nyújt a látogatóknak. A Duna Szimfonikus Zenekar pedig a "A vizek zenéje" című előadásával varázsolja el a közönséget. A Gödöllő Consort pedig időutazást kínál a zene szárnyán, míg a Páratlan Páros retró slágerekkel szórakoztat éjfélig.

 

Ingyenes látogatás, folyamatos tárlatvezetések a Gödöllői Királyi Kastélyban

A Kastélyparkban a Királydombi pavilon ingyenesen látogatható 17 és 21 óra között, ahol a látogatók megismerhetik a kastély környékének természeti szépségeit.
Az állandó kiállítás a kastélyban különleges élményt nyújt. A látogatók 17 órától 21 óráig egyénileg tekinthetik meg az kiállítást, majd 21:15-től negyedóránként indulnak csoportos tárlatvezetések. A kiállítás a kastély titkos 20. századi életét, azaz 1920-tól 1990-ig terjedő időszakot mutatja be.

 

Retró kiállítás a Múzeumok Éjszakáján Gödöllőn

A Horthy bunker és a földszinti Retró kiállítás szintén csoportos tárlatvezetéseken keresztül látogatható. Az érdeklődők 2000 Ft/fő áron részt vehetnek ezeken az izgalmas programokon, melyek 18:15-től 22:45-ig indulnak.
Az éjszaka során a kastélykápolna is megtekinthető. Az érdeklődők folyamatosan, 18:00-tól 23:00-ig látogathatják a kápolnát, és óránként tárlatvezetéseken vehetnek részt, melyek 18:30-tól 22:30-ig indulnak.

 

További, részletes programokat ITT találhatsz!

 

A Múzeumok Éjszakáján a Gödöllői Királyi Kastély lenyűgöző programokkal és rejtett titkokkal várja a látogatókat. Ezen a különleges éjszakán mindenki számára izgalmas és felejthetetlen élményekben lehet része. Ne hagyd ki ezt a lehetőséget, és fedezd fel a kastély rejtett világát!


Turizmus Turizmusmarketing UtazásHello

Legfrissebb cikkek


Itt a legolcsóbb a kávé Gödöllő belvárosában: utánajártunk 6 különböző helyen
Gödöllő belvárosa mindig is a helyiek és a városba látogatók találkozási pontja volt. A kellemes séták, a parkok és a történelmi látnivalók mellett a kávézók is fontos szerepet játszanak az itt élők és ide látogatók életében. De vajon hol találhatjuk a legolcsóbb kávét ezen a gyönyörű helyen és milyen kávét isznak általában a gödöllőiek? Utánajártunk a helyi kávézók kínálatának, és megosztjuk tapasztalatainkat.
Hatalmas autóbaleset a Gödöllői M3 autópályán: rendőrautóba gázoltak bele!
Hétfő délután, az M3 autópálya gödöllői szakaszán olyan esemény történt, amelynek tanulságokkal teli és szerencsére pozitív kimenetelű részleteiről számolhatunk be. Egy szolgálati rendőrautó, melyen jól láthatóan a hátsó szélvédőn villogóval kísért felirat volt olvasható: "Húzódj balra!", kénytelen volt a forgalmi okok miatt leállni az autópályán – úgy látszik, nem volt elegendő jelzés ez sem valakinek. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Facebook oldalukon közölte a borzalmas történet részleteit. 
Lesújtó hír: a Gödöllői Erdei Vasút végleg megszűnik
Gödöllő környékén szomorúság és csalódás lengi be az emberek szívét, mivel a hosszú éveken át a térség egyik legkedveltebb turisztikai látványosságát, a Gödöllői Erdei Vasutat végleg bezárják. Az értesülés megrázta a helyi közösséget, hiszen az elmúlt években ez a kisvasút az életük szerves részévé vált. A hírt a Gödöllői Kisvasút jelentette be a hivatalos Facebook oldalukon. 
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!