A napokban egy újabb sajnálatos videó járta be a közösségi médiát és a különböző online újságokat, hiszen Gödöllőn valaki megint nem ismeri a KRESZ szabályait!

Need for Speed Gödöllőn: elképesztő videó, ahogy száguldozik egy Mazda

2023-09-06 10:05

A közúti közlekedés veszélyes tevékenység, amelynek során mindannyiunk életét kockára tehetjük, ha nem tartjuk be a szabályokat és a közlekedési előírásokat. Sajnos, az ilyen felelőtlen magatartás nem ritka, és olykor az internetre is felkerülnek olyan felvételek, amelyeken olyan autósok láthatók, akik szó szerint játszanak az életükkel és másokéval is. Egy ilyen ijesztő felvétel most került fel a Budapesti Autósok Közössége YouTube-oldalára, ami Gödöllőn történt.

Gyorsulás Gödöllőn

A gödöllői ámokfutó vajon ismeri a KRESZ szabályait?

 

A videón egy Mazda látható, amely száguld az úton, szabályokat és józan észét egyaránt figyelmen kívül hagyva. Az autó előzget a szabályosan közlekedő autósok között, és ezzel súlyos veszélyt okoz az utakon. A sofőr úgy tűnik, mintha versenyezne valakivel, de valójában csak a körülötte lévő autósokat sodorja veszélybe.
Az autó utasának viselkedése is aggasztó. Az anyósülésen ülő utas egyik pillanatban még az ablakon kilógatott válla és karja az utastérben teljes nyugalommal, mintha csak egy kellemes városnéző túrán lenne. Ez a könnyed hozzáállás a veszélyes helyzetekben való cselekvéshez vezethet, és tovább növeli a baleset kockázatát.

 

A gödöllői száguldozó Mazda: a felvétel készítője is le volt döbbenve

 

A felvétel készítője az esetet így kommentálta:

 

"Az előzés furcsa, bizonytalan befejezését követően válik a felvétel különösen érdekessé, egyben visszataszítóvá, a sofőr ugyanis az összes létező KRESZ szabályt áthágva, közvetlen balesetveszélyek sorát okozva száguld végig az egyébként 40 km/h sebességkorlátozott szakaszon, több autót megelőzve."

 

 

A felvétel újabb figyelmeztetés: még óvatosabban közeledjünk az utakon, az ilyen sofőrök miatt

 

A felvétel rámutat arra, milyen veszélyeket hordoz magában a felelőtlen és agresszív vezetés. Az ilyen magatartás nemcsak saját életünket, hanem másokét is veszélyeztetheti. Mindannyiunk felelőssége, hogy tartsuk be a közlekedési szabályokat, és legyünk figyelmesek az utakon. A gyorsaság és az adrenalinteli vezetés helyett mindig az életvédelem és a biztonság kell, hogy legyen az elsődleges szempont.

 


Reméljük, hogy az illetékes hatóságok azonnal lépnek a felvételen látható autóst azonosítva és intézkednek az eset kapcsán. Az ilyen veszélyes vezetőknek nincs helyük az utakon, és büntetésre van szükség az ilyen magatartás megszüntetéséhez. Az ilyen esetek emlékeztetők arra, hogy a közlekedés mindannyiunk közös ügye, és a felelősség mindenkit terhel az utak biztonságának megőrzéséért.

 

Aktuális híreink

Hírek
A zene szerelmesei idén nyáron egy különleges élménnyel gazdagodhatnak, hiszen július 20-án Palya Bea varázslatos...
Hírek
A Forma-1-es Magyar Nagydíj miatt július 18-21. között jelentős forgalmirend-változások lesznek Gödöllőn...
Hírek
Az utóbbi időben egyre több negatív híradás érkezett a gödöllői HÉV-ről, különösen a Kerepes környéki szakaszról....