A nemzeti ünnep gödöllői programja, Március 15. programok Gödöllő

fooldal > A nemzeti ünnep gödöllői programja

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A nemzeti ünnep gödöllői programja


2013/03/14

Sajnos esővel és hóval köszönt minket a Nemzeti Ünnep. Március 15-én néhány program mégis vár Gödöllő város önkormányzata. A hideg időben térj be hozzánk egy finom kávéra vagy teára!

nemzeti ünnep Gödöllő

 

Elmarad a fáklyás felvonulás

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy az 1848-as forradalom tiszteletére március 14-én, csütörtökön estére tervezett fáklyás felvonulás a kedvezőtlen időjárási előrejelzések miatt elmarad.

Gödöllői ünnepi műsor

Március 15-én, pénteken a megemlékezés helyszíne szintén emiatt megváltozik: Az ünnepi műsort 10 órai kezdettel a Művészetek Házában rendezik meg, ezt követően kerül sor a Városháza előtt a székely zászló felvonására, majd az ünnepség Petőfi Sándor szobránál koszorúzással zárul. A lovasok és a fogatok felvonulása elmarad!

A megemlékezésen a Művészetek Házában dr. Gémesi György polgármester mond beszédet. Közreműködik a Gödöllői Városi Fúvószenekar. Vezényel: Ella Attila. A "Fújjad, madár, fújjad" című ünnepi műsorban közreműködnek Mészáros Beáta és Nagy Zoltán, a Garabonciás Színtársulat tagjai, Gödöllő Város Népi Zenekara, a Damjanich János Általános Iskola tanulói és Rehorovszky Gábor. A műsort szerkesztette és rendezte: Mészéros Beáta.

 

 

Legfrissebb cikkek


Trópusi, mediterrán növények, bambuszok – ez mind Magyarországon, egy helyen!
A gödöllői Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem botanikus kertje sok érdekességet tartogat a látogatók számára. Itt található a Vén Vackorfa névre keresztelt 287 éves fa, melyhez legenda is köthető, de van itt lélegzetelállító bambuszerdő, mediterrán, szubtrópusi növények és rózsagyűjtemény is. 
Ezt az ételt nevezték el Gödöllőről -készítsd el te is!
Gödöllő nevéhez sok minden köthető, hiszen a város kimondottan gazdag történelemmel rendelkezik. A gödöllői töltött csirkecomb receptje hűen őrzi Gödöllő nagyságát, és a város 14. századig visszanyúló históriáját.
Külön királyi váró épült Sissi és a királyi család számára – mai napig megtekinthető!
1867-ben elindult a Pest-Hatvan vasútvonal, pont ebben az évben kapta meg koronázási ajándékként Sissi királyné és férje I.Ferenc József a gödöllői kastélyt. Ettől kezdve rendszeresen járt Gödöllőre a királyi pár, nem mással, mint vonattal. 
Tűztoronyház – Gödöllő és környéke magazinja

A Tűztorony Gödöllő és környékének ikonikus épülete: őrzi a hagyományt (régi, eredeti épülete valóban tűztoronyként üzemelt anno, a tűz észlelését szolgálta), de megújult és az egyik legújabb, legszínvonalasabb iroda és lakóháza Gödöllő központjának. Illő neve magazinuknak. Gödöllő Magyarország egy igzi ékköve, ahol megannyi izgalmas program, csodaszép látnivaló való van, amiről érdemes írni, beszélni. Fedezd fel velünk Gödöllő legszeb helyeit, legújabb újdonságait!

Gödöllő független újsága a Tűztoronyház

Kevés ma az olyan újság, aki nem húz valahova. Mindenki tudja, a már meglévő gödöllői újságoknak ki fizet. Nekünk senki, és ez így is marad. Nem akarunk elköteleződni, nem akarunk sem a vezetésnek, sem ellenzékének szócsöve, bólogató bábja lenni. Ha valami tetszik, megírjuk, bárkihez is fűződjön, ahogy azt is, ha valami nincs rendben. Pártatlanul dicsérjük a jót, és osztjuk a rosszat, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. 

A Tűztoronyház gödöllői újság a közösségi médiumokban

A Tűztoronyház magazinhoz tartozik a Gödöllő és környéke info Facebook oldal, a Gödöllő az én városom Instagram oldal. Ha szeretnél nekünk írni, képet, hírt eljuttatni, vagy csak egyszerűen cenzúra nélkül akarsz Gödöllő dolgairól vitatkozni, keresd fel ITT csoportunkat a Gödöllő az én városom csoportot a Facebookon. Ez szerintünk az egyetlen csoport, ahol egyik oldal véleményét sem cenzúrázzuk ki, szemben más, nem független gödöllői csoportokkal. Facebook és Instagram oldalunkat azért is érdemes követni, mert gyakran élőzünk itt Gödöllőről vagy környékről. 

Gödöllői katalógus- Legyél te is újságíró vagy fotóriporter Gödöllő független magazinjában!

Folyamatosan fejlesztünk és bővítünk egy gödöllői katalógust, ahol szerepelhetnek Gödöllő és környékének vállalkozásai, éttermei, látnivalói és programjai. Ha szeretnél ebbe a katalógusba bekerülni, vagy csak ajánlanál valakit, keress meg minket ITT! Ha van egy jó képed, ha írnál valamilyen témáról, küldd el nekünk! Ha jó a minősége, illik az újságba, a közösségi média felületeinkre, megjelentetjük! Vedd fel a kapcsolatot velünk ITT!