Sikerrel zárult a gödöllői lomtalanítás áprilisban

Eredményes lomtalanítás Gödöllőn: közösségi összefogás a tisztább városért

2024-04-30 16:58

Április 13-án Gödöllőn megrendezésre került a városi lomtalanítási nap, amely során a lakosok rekordmennyiségű, közel dupla mennyiségű hulladékot adtak le, mint az előző évben. A szervezett esemény különleges jelentőséggel bírt a környezettudatos szemlélet és a város tisztaságának megőrzése szempontjából.

Gödöllő lomtalanítás

Aktív részvétel a tisztaságért

 

A lomtalanítás során a város 12 különböző helyszínén állítottak fel konténereket, ahol a lakosok lakcímkártya felmutatásával helyezhették el feleslegessé vált tárgyaikat. Összesen 61 konténernyi, mintegy 1900 köbméternyi hulladékot gyűjtöttek össze és szállítottak el, ami jelentős mértékben hozzájárult a környezetünk megóvásához.

 

Veszélyes és elektronikai hulladékok gyűjtése

 

A lomtalanítás egy másik fontos eleme a veszélyes és elektronikai hulladékok külön gyűjtése volt. Két napon át nyílt lehetőség ezek biztonságos leadására, amivel közel ezer lakos élt végül. Ez a kezdeményezés különösen fontos, mivel ezek a hulladékok káros anyagokat tartalmazhatnak, amelyek nem kerülhetnek a szokásos hulladékfolyamatba.

 

Folytatódó szolgáltatások és felhívások

 

A cikkíró felhívja a lakosok figyelmét, hogy amennyiben később mégis kerülne ki lomhulladék az utcákra, azt haladéktalanul jelezzék az ügyfélszolgálaton. Ezzel is hozzájárulva a város tisztán tartásához. Emellett, azoknak a lakosoknak, akik nem tudtak részt venni az április 13-i eseményen, továbbra is lehetőségük van a házhoz menő lomtalanítást igényelni, amelyet a szolgáltató ingyenesen biztosít.

 

Közösségi felelősség és elkötelezettség

 

Ez a lomtalanítási nap nem csupán a feleslegessé vált tárgyak eltávolításáról szólt, hanem egy olyan közösségi erőfeszítésről is, amely a fenntarthatóságra és a környezeti felelősségvállalásra összpontosított. Gödöllő városának lakói és önkormányzata egyaránt büszkék lehetnek a rekordmennyiségű hulladék összegyűjtésére és a város tisztább, élhetőbb környezetének megteremtésére irányuló törekvéseikre.

Aktuális híreink

Hírek
A nyár beköszöntével újra megnyílnak a kapuk a Mézesvölgyi Nyár fesztiválra, amely immár nyolcadik alkalommal...
Hírek
Figyelem, sportkedvelők! Gödöllő hamarosan a vízisportok központjává válik, hiszen az Ötpróba Úszónapok következő...
Hírek
A Gödöllői Királyi Kastély egykoron a Habsburgok ragyogó ékköveként csillogott a magyar királyság koronáján....